ΣΙΝΕΜΑ

Δεν έχεις ξαναδεί μεταμόρφωση σαν αυτή του Gary Oldman

Υπάρχουν μεταμορφώσεις και μετά υπάρχει κι αυτό.

Κατά καιρούς έχουμε δει πολύ εντυπωσιακές μεταμορφώσεις στο σινεμά, είτε με κάποια προσθετικά όπως η μύτη της Nicole Kidman για τον ρόλο της Virginia Woolf, είτε με καμιά τρομακτική κατάσταση όπως αυτή του Christian Bale στο ‘Machinist’, που για χάρη του ρόλου του Trevor Reznik είχε χάσει πάνω από 30 κιλά.

Τώρα ο Gary Oldman που ούτως ή άλλως μας έχει συνηθίσει σε τεράστιο εύρος ρόλων, το πάει στο επόμενο επίπεδο για την ερμηνεία του στο ‘Darkest Hour’ του Joe Wright (‘Atonement’), το τρέιλερ του οποίου παρουσιάστηκε στο CinemaCon εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες που ανταποκρίθηκαν με “φωνές έκπληξης” στην όψη του Oldman ως Winston Churchill.

(όχι, αλήθεια, αυτός είναι ο Gary Oldman)

Βλέπουμε πόσο πολύ, πολύ κοντά φτάσαμε στην τυραννία του Ναζισμού. Εάν δεν ήταν ο Winston, ο κόσμος μας μπορεί να ήταν πολύ διαφορετικός. Αυτό από μόνο του για έναν ηθοποιό, να παίξει κάτι τέτοιο, είναι μεγάλο δώρο.

Το ‘Darkest Hour’ θα μας ταξιδέψει πίσω στις πέντε πρώτες εβδομάδες που ο Churchill κλήθηκε να αντιμετωπίσει την εισβολή του Χίτλερ.

“Είναι μεγάλο βάρος. Όχι μόνο το σωματικό, αλλά θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι είναι ο μεγαλύτερος Βρετανός που έζησε ποτέ, μία εμβληματική φιγούρα”.

Ο ηθοποιός μιλά για σωματικό βάρος γιατί χρειάστηκαν 200 ώρες στην καρέκλα του make-up για να δημιουργηθεί το παραπάνω τελικό αποτέλεσμα και, σύμφωνα με τον ίδιο, ουσιαστικά κουβαλούσε τα μισά του κιλά σε προσθετικά. Δεν το μετανιώνει ωστόσο.

“Ήταν μεγάλη πρόκληση αλλά όταν ξεκίνησα να μαθαίνω ποιος ήταν πραγματικά αυτός ο άνθρωπος… Δεν έχω περάσει καλύτερα με τίποτα στη ζωή μου. Ανυπομονούσα να δουλέψω και να γίνω εκείνος”.

Εντάξει Gary, μας κέρδισες κι εσύ και το make-up σου. Το υπόλοιπο καστ απαρτίζεται από τον βραβευμένο με Emmy, Ben Mendelsohn, που είδαμε πιο πρόσφατα στο ‘Rogue One’, ως Βασιλιά Γεώργιο τον 6ο, η Lily James ως Elizabeth Nel, και ο θρύλος που χάσαμε πριν μερικούς μήνες, John Hurt.

* Πηγή: Deadline