ΛΙΣΤΕΣ

11 προτάσεις του Χόλιγουντ για τις καλοκαιρινές σου διακοπές

Αντί να ψάχνεσαι σε ποιο νησί θα περάσεις την άδεια του Αυγούστου, οι αμερικάνικες ταινίες έχουν να σου κάνουν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Όχι. Προφανώς και δεν υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος τύπου του Χόλιγουντ που να βγάζει ντιρεκτίβες και λίστες με εκδρομικές προτάσεις. Και η αλήθεια είναι ότι μπήκα στον πειρασμό να προτείνω απλά μερικά πολύ ωραία μέρη που έχουμε δει στις ταινίες για να κάνεις τις διακοπές σου. Αλλά αυτό μου φάνηκε πιο ενδιαφέρον.

Πολλές ταινίες του Χόλιγουντ ως τώρα διαδραματίζονται σε περιόδο καλοκαιρινών διακοπών. Και σίγουρα αυτά που συμβαίνουν στις ταινίες είναι μακράν πιο ενδιαφέροντα από το να λιώσεις στις παραλίες της Μήλου. Ή μήπως όχι; Τέλος πάντων.

Θυμηθήκαμε μερικές από τις χιλιάδες ταινίες που περιγράφουν καλοκαιρινά σκηνικά και σου προτείνουμε (ως άλλο Χόλιγουντ) εκείνες τις δραστηριότητες που θα μπορούσες να μιμηθείς από τις ταινίες. Και ό,τι ήθελε κινηματογραφικό προκύψει.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, μπορείς…

Να κάνεις trio με την Johansson και την Cruz

Ταινία: Vicky Cristina Barcelona

Πες ότι είσαι ο Javier Bardem (μακρά παύση πρώτη). Και ότι έρχονται στη χώρα σου για διακοπές μια ξανθιά και μια μελαχρινή τόσο sexy όσο η Scarlett Johansson και η Penelope Cruz (μακρά παύση δεύτερη). Και ότι όχι μόνο καταφέρνεις να ρίξεις την μία αλλά τις πείθεις και τις δύο να κάνετε ένα τρίο (μακρά παύση τρίτη). Ε ρε φίλε, αν τα καταφέρεις όλα αυτά, έλα να μας το πεις ρε παιδί μου.

 

Να τριγυρνάς σε ένα θέρετρο με ένα νεκρό αφεντικό στον ώμο

Ταινία: Weekend at Bernie’s

Δεν θα είναι και φοβερό να σου πεθάνει το αφεντικό σου στα χέρια αλλά ποιος δεν θα ήθελε να έχει ζήσει έστω και για λίγο τα τραγελαφικά σκηνικά που συνέβησαν στο δίδυμο McCarthy – Silverman κατά τη διάρκεια της ταινίας.

 

Να γνωρίσεις μια σαραντάρα και να τη σαγηνεύσεις

Ταινία: The Graduate

Έχει μείνει στην ιστορία το θρυλικό love story του Dustin Hoffman με την “Mrs Robinson” κατά τη διάρκεια των τελευταίων καλοκαιρινών του διακοπών πριν “σοβαρευτεί”. Οκ, μετά γούσταρε την κόρη της αλλά εσύ μπορείς να επικεντρωθείς σε ένα ζιγκολο-καλοκαίρι με μια Ελληνίδα Mrs. Robinson.

 

Να γυρίσεις μια ταινία. Πριν εκραγεί κάνα τρένο

Ταινία: Super 8

Ήθελα κι εγώ μικρός να γυρίσω μια ταινία με τους φίλους μου ένα καλοκαίρι. Εννοείται ότι μείναμε στα σενάρια και δεν την γυρίσαμε ποτέ. Όχι επειδή εκτροχιάστηκε κάποιο τρένο και έσκασαν μύτη κάτι σώματα ασφαλείας να περιορίσουν τη ζημιά. Θέλαμε απλά να πάμε διακοπές.

 

Να ψάξεις να βρεις ένα αγνοούμενο αγόρι

Ταινία: Stand by me

Σε ένα από τα πιο ρομαντικά στόρι ανδρικής φιλίας, η παρέα των τεσσάρων φέρνει στο μυαλό κάθε άνδρα τα παιδικά του χρόνια με τους φίλους του. Οκ, μπορεί η περιπέτειες των δικών μας παιδικών χρόνων να είναι λιγότερο εντυπωσιακές από εκείνη της ταινίας αλλά δεν έχει σημασία. Κάθε καλοκαίρι με τους φίλους σου είναι ένα υπέροχο καλοκαίρι. Να σημειωθεί ότι στην ταινία παίζουν ο Kiefer Sutherland και ο Wil Wheaton. Σε νεαρή ηλικία και οι δύο.

 

Να γνωρίσεις την Marilyn ξέρωγω

Ταινία: The Seven Year Itch

Δεν χρειάζεται να έχεις περάσει 7 χρόνια φαγούρας με την γυναίκα σου για να θες να περάσεις διακοπές μακριά της. Ο Tom Ewell βρέθηκε μόνος στην Νέα Υόρκη και μπήκε στον πειρασμό να κερατώσει τη γυναίκα του με την Marilyn Monroe. Εσύ θα βρεθείς μόνος στην Αθήνα. Ποια θα συναντήσεις δεν ξέρω.

 

Να ξεμείνεις στη δουλειά αλλά να μη σε χαλάσει

Ταινία: Adventureland

Να κι ένα παράδειγμα που ταιριάζει στον σύγχρονο Έλληνα. Δεν έχεις λεφτά να πας διακοπές και αναγκάζεσαι να μείνεις σπίτι να δουλέψεις για να βγάλεις χαρτζηλίκι. Ο Jesse Eisenberg δούλεψε στην Adventureland και την έβγαλε μια χαρά με την Kristen Stewart. Σε μια ηλικία που ακόμα ήταν ωραία γκόμενα.

 

Να πας για κάμπινγκ στη λίμνη. Κι εκείς να ψιλοπεθάνεις

Ταινία: Friday the 13th

Μέχρι το 1980, οι ταινίες κάμπινγκ ήταν κυρίως κωμωδίες που περιέγραφαν γλαφυρά τα διάφορα σκηνικά που μπορούν να συμβούν σε ένα μάτσο χαρούμενους εκδρομείς. Η εικόνα αυτή άλλαξε για πάντα όταν τα marshmallows βάφτηκαν με αίμα και ελάχιστοι έφυγαν ζωντανοί από την Crystal Lake.

 

Να χάσεις το πόδι σου από καρχαρία

Ταινία: Jaws

Εκεί, μην χαρείς ρε παιδί μου μια βουτιά στα νερά των ακτών μας. Να βρεθεί εκεί ένας Spielberg να σου βάλει στο μυαλό ότι μπορεί εκεί που βουτάς στα ανοιχτά του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, ότι μπορεί να έρθει ένας καρχαρίας να κοκκινίσει τη θάλασσα. Τίποτα δεν ήταν το ίδιο στις καλοκαιρινές διακοπές μετά το 1975.

 

Να μάθεις surf από μια γκόμενα

Ταινία: Blue Crush

Η πρώτη γνωριμία με την Kate Bosworth ήταν αρκετή για έναν ανομολόγητο έκτοτε έρωτα. Εσυ δεν έχεις παρά να πας σε μια παραλία όπου υπάρχουν σχολές για σερφ και να κάνεις μαθήματα. Σίγουρα (not) θα υπάρχει μια τοπική Bosworth να ερωτευτείς και να ερωτοτροπήσεις.

 

Να σκοτώσεις κάποιον και να τον πετάξεις στη θάλασσα

Ταινία: I know what you did last summer

Με εκνευριστικά μεγάλο τίτλο, η ταινία αυτή περιγράφει την στοιχειωμένη ζωή μιας παρέας που σκότωσε καταλάθος κάποιον με το αυτοκίνητο και τον πέταξε στη θάλασσα. Κάποιος αποφάσισε να εκδικηθεί τον θάνατο αυτό και κυνηγάει τα μέλη της παρέας. Ξένοιαστο καλοκαίρι βρε.

Καλό καλοκαίρι ρε.