ΛΙΣΤΕΣ

8 φορές που ντραπήκαμε για τον Mark Wahlberg

Βολτάρουμε στη ζωή και την καριέρα του ηθοποιού και θυμόμαστε όσα θέλει να ξεχάσει. Χωρίς να αναφερθούμε ούτε μια φορά στο ‘The Happening’.

Κοιτούσαμε τις φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Mark Wahlberg ‘Patriots Day’ που έγιναν ανήμερα της επετείου στον χτεσινό Μαραθώνιο της Βοστόνης και αναρωτηθήκαμε τι να ‘χει γίνει με την περσινή αίτηση για χάρη που έκανε στην πολιτεία της Μασαχουσέτης.

Περισσότερα γι’ αυτό σε λίγο.

 

Όσο ψάχναμε για το συγκεκριμένο θέμα μας ήρθαν στο μυαλό κι άλλα τόσα, οπότε φτιάξαμε μία Λίστα Ντροπής για τον γνωστό ηθοποιό.

Αρχίζουμε με τα βαριά, αλλά όσο πάει ελαφραίνει.

ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΧΑΡΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ

Σε ηλικία 16 ετών, ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις του σε δύο Αφροαμερικανούς αλλά και σε μαύρους μαθητές που βρίσκονταν σε εκδρομή, ο Wahlberg επιτέθηκε ξεχωριστά αλλά την ίδια μέρα σε δύο ανυποψίαστους Βιετναμέζους. Τους έβρισε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και τον μεν πρώτο τον άφησε αναίσθητο στον δρόμο, το δε δεύτερο τον χτύπησε τόσο άσχημα που νόμιζε ότι του τύφλωσε το ένα μάτι. Ο έφηβος Wahlberg έκανε μόνο 45 μέρες φυλακή, αλλά εννοείται πως η καταδίκη του είναι ακόμα καταγεγραμμένη. Αυτό θέλησε να αλλάξει πέρσι με την αίτησή του για χάρη στην πολιτεία της Μασαχουσέτης, όπου ουσιαστικά ζητάει τη διαγραφή των συμβάντων από τα δημόσια αρχεία. Και εδώ υπάρχουν δύο εκδοχές.

Η δική του που δίνει έμφαση στην έντονη φιλανθρωπική δράση του και τονίζει πως η μαύρη του σελίδα μπαίνει εμπόδιο σε νομικές διαδικασίες που θα του επέτρεπαν να κάνει ακόμα μεγαλύτερο έργο και η δεύτερη που λέει πως αντιμετωπίζει δυσκολίες στην επέκταση της αλυσίδας εστιατορίων του Wahlburgers σε ορισμένες πολιτείες λόγω του μητρώου του.

Θα ήμασταν έτοιμοι να τον συγχωρέσουμε και σίγουρα λιγότερο καχύποπτοι αν είχε ζητήσει συγνώμη στα θύματα του, αλλά όπως έχει πει σε συνέντευξή του, δε έχει ανάγκη να απολογηθεί προσωπικά γιατί μετά την εξιλέωσή του δε νιώθει πλέον το βάρος των ενοχών.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΔΕ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΣΑ

Αλήθεια. Συγκεκριμένα είπε: “Εάν ήμουν στο αεροπλάνο μαζί με τα παιδιά μου, τα πράγματα δε θα συνέβαιναν, όπως συνέβησαν. Θα υπήρχε πολύ αίμα στην Α΄Θέση και εγώ να λέω, ‘Θα προσγειωθούμε κάπου με ασφάλεια, μην ανησυχείτε’.” Και πολύ άντρακλας να ‘ουμ. Μετά το ατελείωτο κράξιμο που έφαγε από οικογένειες θυμάτων, εξέδωσε απολογητική ανακοίνωση.

ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ EMINEM ΗΤΑΝ ΓΕΛΟΙΑ

Προς υπεράσπισή του, είχε ενημερώσει πριν πάει στο πάλαι ποτέ αγαπημένο TRL του MTV ότι δε θέλει να τον αποκαλέσουν Marky Mark. Ο Eminem, που τότε έστηνε καριέρα με το να ενοχλεί τον κόσμο, έκανε “fun bunch” αστειάκι που παρέπεμπε στο προαναφερθέν boyband και ο άλλος τον είπε μαλάκα σε live τηλεόραση.

Ενώ αρχικά ακούστηκε ότι ήταν ένα στημένο αστείο που απέτυχε, στην πραγματικότητα η κόντρα τους συνεχίστηκε για χρόνια, με τον Eminem να τον βρίζει με ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς. Τελικά, ο ράπερ έπαιξε στο ‘Entourage’ που είχε τον Marky Mark – ε, συγνώμη, τον Wahlberg – στην παραγωγή, οπότε υποθέτουμε κάπου τα βρήκανε. Αντικειμενικά, δεν ξέρουμε ποιος είναι ο χειρότερος στην προκειμένη περίπτωση.

ΓΙΑΤΙ ΕΒΓΑΛΕ VIDEO GAMES ΓΙΑ ΤΟ BOYBAND ΤΟΥ

Και πατώσανε. Για όποιον δε θυμάται, αφού έριξε άκυρο στους New Kids on The Block όπου ήταν να είναι μέλος, o Wahlberg έγινε o frontman των Marky Mark and The Funky Bunch και πήγε στο Νο.1 του Billboard με χιτάκι που ακόμα παίζει στα clubs.

 

Ακολούθησε το παιχνίδι Marky Mark and The Funky Bunch: Make My Video, όπου μπορούσες να φτιάξεις το δικό σου βιντεοκλίπ, αλλά ο κόσμος ακόμα δεν είχε τρελαθεί. Οι πωλήσεις ήταν άθλιες και οι κριτικές το βάζουν μέχρι και σήμερα στα χειρότερα video games όλων των εποχών. Δες αν αντέχεις.

(Βασικά, η πραγματική μεγαλύτερη ντροπή εδώ είναι ότι έχει μετανιώσει την καριέρα του στους Marky Mark and The Funky Bunch. Το ‘Good Vibrations’ παραμένει κομματάρα. Βέβαια έχει μετανιώσει και τον ρόλο του στο ‘Boogie Nights’, οπότε ο άνθρωπος προφανώς έχει στρεβλή αίσθηση προτεραιοτήτων).

ΓΙΑΤΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ MARK

Καλά κατάλαβες. Τον Μαρκ με το μικρό κεφάλι εννοούμε. Το ‘Marky Mark’ εκδόθηκε το 1992 με τη διαβόητη αφιέρωση στις πρώτες σελίδες. Κάτι ακόμα που, όπως λέει, έχει μετανιώσει.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΔΩ

KI AYTO

ΚΙ ΑΥΤΟ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Φτάνει με τον Johnny Depp
Είναι καλός ή κακός ηθοποιός ο Nicolas Cage;
Οι καλύτερες γκριμάτσες του Jim Carrey