ΣΙΝΕΜΑ

Δεν ξέρουμε ποιος ζήτησε καινούριο ‘Ben-Hur’, αλλά έχουμε τρέιλερ

Το βιβλίο του Lew Wallace επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη παρέα με την πιο περίεργη μουσική επιλογή σε τρέιλερ που έχουμε δει μέχρι στιγμής φέτος.

Πριν ο ‘Τιτανικός’ σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του, το ‘Ben-Hur’ του ‘59 κατείχε το ρεκόρ των 11 βραβείων Όσκαρ και μάλιστα είχε κερδίσει στις περισσότερες από τις μεγάλες κατηγορίες, όπως σ’ αυτές της Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Α΄Ανδρικού και Β’ Ανδρικού Ρόλου. Έκτοτε η τριάδα των 11 Όσκαρ συμπληρώθηκε από την ‘Επιστροφή του Βασιλιά’ της τριλογίας του ‘Άρχοντα των Δαχτυλιδιών’, αλλά για πολλούς το ‘Ben-Hur’ παραμένει μέχρι και σήμερα το πιο εμβληματικό από τα τρία.

Βαριά η κληρονομιά της νέας ταινίας ‘Ben-Hur’ με λίγα λόγια και βαραίνει περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι βασίζεται στο “πιο σημαντικό, χριστιανικό βιβλίο του 19ου αιώνα”, ‘Ben-Hur: A Tale of the Christ’, από τον Lew Wallace.

Απ’ όσο μπορούμε να κρίνουμε από το τρέιλερ, ο Timur Bekmambetov (‘Wanted’, ‘Abraham Lincoln: Vampire Hunter’) που το σκηνοθέτησε, μάλλον προσπάθησε να πιάσει όλα τα κοινά για να εξασφαλίσει την επιτυχία. Και όσους αγαπούν τη δράση και όσους αγαπούν το θρησκευτικό δράμα. Για τη χρήση του For King & Country στη μουσική επένδυση δεν ξέρουμε ποιος ευθύνεται, αλλά τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Στον ρόλο του προδομένου από τον θετό του αδερφό Judah Ben-Hur βρίσκουμε τον Jack Huston του ‘Boardwalk Empire’, ο Morgan Freeman είναι το πιο ηχηρό όνομα του καστ στον ρόλο του Ilderim, ενώ τον Χριστό θα υποδυθεί ο Rodrigo Santoro που θα βλέπουμε σε λίγους μήνες στο ‘Westworld’ του HBO.

Μένει να δούμε εάν το διόλου ευκαταφρόνητο καστ μπορεί να μας κερδίσει μετά το παραπάνω τρέιλερ, αλλά ξέρετε τι λένε. Ποτέ μην κρίνεις ένα σανδάλι πριν το δοκιμάσεις.

Το ‘Ben Hur’ θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Σεπτεμβρίου.