ΣΙΝΕΜΑ

Κόλιν Φάρελ εν Αυλίδι: Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί και στην επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Το 'The Killing of a Sacred Deer' ξεκινά γυρίσματα τον Αύγουστο και θα είναι εμπνευσμένο από τραγωδία του Ευριπίδη.

Εσείς μάθατε τι ζώο είστε; Καθώς το ‘Lobster’ ετοιμάζεται να βγει στις Αμερικάνικες αίθουσες κι ένα νέο κύμα hype για την ταινία του Λάνθιμου έχει καταλάβει τα social media, ο Έλληνας σκηνοθέτης συνεχίζει να δουλεύει πυρετωδώς για την επόμενη μέρα.

Το Φεστιβάλ Καννών που ξεκινά σήμερα ήταν το ιδανικό μέρος για να ανακοινωθούν τα ευχάριστα νέα, μιας και πέρσι εκεί ήταν που το ‘Lobster’ ξεκινούσε την εντυπωσιακή του πορεία με το βραβείο της Επιτροπής. Τον Αύγουστο λοιπόν, μεταδίδει το Variety, θα ξεκινήσει γυρίσματα το follow-up στον ‘Lobster’, με τον Λάνθιμο να επανενώνεται με τον πρωταγωνιστή του αγγλόφωνου ντεμπούτου του, Κόλιν Φάρελ.

 

Στο έργο, με τον φανταστικό τίτλο ‘The Killing of a Sacred Deer’, ο Φάρελ θα παίζει τον Στίβεν, έναν χειρούργο που ένας εκδικητικός έφηβος προσπαθεί να κάνει μέλος της οικογένειάς του. Ο έφηβος όμως έχει σκοτεινά κίνητρα και σύντομα ‘η ιδανική ζωή του Στίβεν θα καταρρεύσει και θα αναγκαστεί να κάνει μια αδιανόητη θυσία’. Η ταινία, που ο Λάνθιμος γράφει κλασικά παρέα με τον Ευθύμη Φιλίππου, είναι εμπνευσμένη από τραγωδία του Ευριπίδη.

Ποια από όλες, ωστόσο; Στην ‘Ιφιγένεια εν Αυλίδι’ ας πούμε η Ιφιγένεια καλείται στο στρατόπεδο με την πρόφαση πως πρόκειται να γίνει μέλος της οικογένειας του Αχιλλέα όμως στην πραγματικότητα προορίζεται για θυσία. Θα είναι απλά τέλειο αν ο Κόλιν Φάρελ παίξει την Ιφιγένεια.

 

Θυμίζουμε πως ταυτόχρονα ο Λάνθιμος προετοιμάζει άλλο ένα αγγλόφωνο πρότζεκτ, το ‘The Favourite’, ένα ιστορικό δράμα για τα παιχνίδια δύναμης και πολιτικής την εποχή της βασιλείας της Άννας στη Μεγάλη Βρετανία, στο οποίο ο Λάνθιμος θα επανενωθεί με την έτερη πρωταγωνίστρια του ‘Lobster’, της Ρέιτσελ Βάις. (Μαζί η Έμμα Στόουν και ο Λίβια Κόλμαν, επίσης του ‘Lobster’).

Οι δύο ταινίες ακούγονται εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, το οποίο προσωπικά μου φαίνεται πολύ ευχάριστο νέο, εξάλλου είμαι σίγουρος πως ο Λάνθιμος θα διατηρήσει το ύφος του όποιο κι αν είναι το πλαίσιο της ιστορίας που λέει. Το κυριότερο είναι πως μετά το επιτυχημένο βήμα του στο εξωτερικό, μοιάζει να δουλεύει τα πρότζεκτ με μεγαλύτερη ταχύτητα από πριν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To review του ‘Lobster’
Εάν κατέληγες μόνος σου ποιο ζώο θα ήσουν;
Ο Γιώργος Λάνθιμος σε ρόλο φωτογράφου
Ο Κόλιν Φάρελ στο ‘True Detective’
O Κόλιν Φάρελ στο σύμπαν του Μάικλ Μαν
Τα βιντεοκλίπ του Λάνθιμου