ΣΙΝΕΜΑ

Πέθανε ο βετεράνος James Bond, Roger Moore

Μετά από μία σύντομη μάχη με τον καρκίνο, ο θρυλικός 007, Roger Moore, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Μετά από μία σύντομη μάχη με τον καρκίνο, ο θρυλικός 007, Roger Moore, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

O Moore έζησε τις τελευταίες του στιγμές περιτριγυρισμένος από την αγαπημένη του οικογένεια στην Ελβετία, ενώ νωρίτερα μες στην εβδομάδα είχαν δημοσιευθεί – και αμέσως μετά διαψευσθεί – νέα του θανάτου του.

Ο βετεράνος Bond ήταν ο τρίτος ηθοποιός που ενσάρκωσε τον αειθαλή Βρετανό πράκτορα, μετά από πολύ κυνήγι της παραγωγής του διάσημου franchise που αναζητούσε εξαρχής τρόπο να τον συμπεριλάβει στο καστ της, με μοναδικό εμπόδιο τις τηλεοπτικές υποχρεώσεις του. Τελικά, μέσα στα 70 σχεδόν χρόνια καριέρας του – η πρώτη του εμφάνιση ως ηθοποιός έγινε στην μικρή οθόνη το 1949 – ο Bond θα ήταν ο ρόλος που θα τον καθόριζε, αλλά o Moore αντιμετώπιζε την ταύτιση αυτή περισσότερο ως παράσημο παρά ως βαρίδι.

Δεν υπάρχει μειονέκτημα στο να είμαι αιώνια γνωστός ως Bond. Ο κόσμος συχνά με αποκαλεί ‘κο Bond’ όταν είμαι έξω και δε με νοιάζει καθόλου.

Πέρα από την μεγάλη του πορεία στο Χόλιγουντ που το 2014 κατέγραψε και στo αυτοβιογραφικό ‘Last Man Standing: Tales from Tinseltown’, ο Moore είχε έντονη ακτιβιστική και φιλανθρωπική δράση ως πρέσβης καλής θελήσεως της UNICEF, για την οποία μάλιστα έλαβε και τον τίτλο του ιππότη το 1999.

“Ο τίτλος του ιππότη για την ανθρωπιστική μου δράση σημαίνει πιο πολλά για μένα από το αν μου είχε δοθεί για την καριέρα μου ως ηθοποιός. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι σκέφτονται, ‘Τι ξέρει ένας ηθοποιός για τέτοια παγκόσμια θέματα;’. Αλλά έχω γίνει ειδικός σε πολλά, από τις αιτίες του νανισμού μέχρι τα οφέλη του θηλασμού. Νιώθω προνομιούχος”.

Ο Roger Moore αφήνει πίσω τη σύζυγό του, Kristina Tholstrup, και τρία παιδιά.