ΣΙΝΕΜΑ

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: Fantastic Beasts και άλλα σπάνια πλάσματα

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ (FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM)

Τα ονόματα: Πολλά, πάρα πολλά. Eddie Redmayne, Colin Farrell, Johnny Depp, Ezra Miller, Ron Pearlman, Jon Voight και Zoë Kravitz τα μεγαλύτερα, αλλά έχουμε και τον Dan Fogler σε κωμικό ρόλο sidekick που στοιχηματίζουμε ότι θα είναι στα highlight της ταινίας. Ο David Yates επιστρέφει στη σκηνοθεσία του σύμπαντος μετά από 4 προηγούμενες ταινίες Χάρι Πότερ, αλλά αυτή τη φορά έχει την ίδια την J.K. Rowling μαζί του στο σενάριο.

Η ταινία: O Newt Scamander ξεπηδά από το ομώνυμο σχολικό εγχειρίδιο του Χάρι Πότερ και ταξιδεύει μέχρι τη μακρινή Αμερική των ’20s για να βρει περισσότερα από τα φανταστικά ζώα που τόσο αγαπάει. Το ταξίδι του θα μετατραπεί τελικά σε περιπέτεια όταν τα ζώα που έχει μαζί του θα ξεχυθούν στη Νέα Υόρκη με κίνδυνο να αποκαλύψουν τη μαγική κοινότητα της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

7 ακόμα Χάρι Πότερ spin-offs που θέλουμε να γράψει η J.K. Rowling
Τα πάντα για το σύμπαν του Χάρι Πότερ

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ (L’AVENIR)

Τα ονόματα: Isabelle Huppert, Isabelle Huppert και Isabelle Huppert. Το 2016 φαίνεται να είναι χρονιά της, με το ‘Μέλλον’ και το ‘Elle’ να της έχουν δώσει πρόωρο Oscar buzz απ’ όταν προβλήθηκαν σε φεστιβάλ, οπότε μη σου περάσει απ’ το μυαλό να την χάσεις. Επίσης είναι η σκηνοθετική επιστροφή της Mia Hansen-Løve, οπότε έχεις ακόμη έναν λόγο να τη δεις.

Η ταινία: Μία καθηγήτρια φιλοσοφίας προσπαθεί να προχωρήσει μετά τον ορυμαγδό εξελίξεων στη ζωή της. Η μαμά της πέθανε, τη δουλειά της την έχασε και έχει κι έναν άντρα που την κερατώνει ασύστολα. Ολική καταστροφή γαλλικού χιούμορ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

H Isabelle Huppert στο ‘Elle’

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ (INTO THE FOREST)

Τα ονόματα: Πολύ επίκαιρες Evan Rachel Wood (‘Westworld’) και ‘Ellen Page’ (‘Tallulah’).

Η ταινία: Δυστοπικό δράμα για δύο αδερφές που προσπαθούν να επιβιώσουν στο σπίτι τους στο δάσος μετά από ολική διακοπή ρεύματος. Τι μπορεί να πάει στραβά μέσα στη φύση; Εισβολείς, αρρώστιες, μοναχικότητα και λιμοκτονία, αυτά μόνο.

STOPOVER (VOIR DY PAYS)

Τα ονόματα: Τα μεγαλύτερα είναι οι  αδερφές Delphine και Muriel Coulin που σκηνοθέτησαν την ταινία και πήραν το Βραβείο Σεναρίου στις Κάννες, αλλά η ταινία έχει κάμποσα ονόματα που θα θες να θυμάσαι μετά, κάμποσα εκ των οποίων και κυπριακά για λόγους που θα καταλάβεις αμέσως μετά.

Η ταινία: Δύο νεαρές Γαλλίδες που τελείωσαν τη στρατιωτική τους θητεία στο Αφγανιστάν, ταξιδεύουν για 3 μέρες στην Κύπρο. Παπούτσι περίπου από τον τόπο μας.

Η ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ (LA PAZZA GIOIA)

Τα ονόματα: Υπέροχες Micaela Ramazzotti και Tedeschi, σε σκηνοθεσία Paolo Virzi (La prima cosa bella).

Η ταινία: Dramedy/character study δύο πολύ διαφορετικών γυναικών που γίνονται φίλες στο ψυχιατρείο όπου νοσηλεύονται. Ο Vinzi έχει το σπάνιο χάρισμα να ξέρει πώς να προσγειώνει ιταλικές καρικατούρες, οπότε ετοιμάσου για τη συναισθηματική έκπληξη της εβδομάδας.

Αν το έχασες, παίζεται ακόμα:

ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ (HACKSAW RIDGE)

Τα ονόματα: Το ηχηρότερο είναι αυτό του Andrew Garfield που θέλησε μετά την περασιά του από τις υπερηρωικές ταινίες,να επιστρέψει σε κάτι πιο προσγειωμένο. Ακόμα μεγαλύτερο είναι όμως το όνομα του Mel Gibson που σκηνοθετεί την πρώτη του ταινία μετά το ‘Apocalypto’ του 2006. Το καστ συμπληρώνουν οι Teresa Palmer, Hugo Weaving, Rachel Griffiths, Sam Worthington και Vince Vaughn.

Η ταινία: Πραγματική ιστορία του Desmond Doss, ενός στρατιωτικού νοσοκόμου που συμμετείχε εθελοντικά στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και έσωσε τη ζωή τουλάχιστον 75 αντρών, χωρίς να σηκώσει ποτέ του όπλο κατά τη διάρκεια των μαχών. Πρώτος και μοναδικός αντιρρησίας συνείδησης που πήρε το Μετάλλιο Τιμής μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Η κριτική του PopCode για το ‘Hacksaw Ridge’
Μία πρώτη γεύση του ‘Hacksaw Ridge’ από το Φεστιβάλ Βενετίας