ΣΙΝΕΜΑ

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: Ουμανισμός, ‘Arrival’ και Philip Roth

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

Η Άφιξη (Arrival)

Τα ονόματα: Amy Adams σε μια από τις ερμηνείες της χρονιάς (και της ζωής της), Jeremy Renner σε υποστηρικτικό ρόλο, Forest Whitaker και φοβερός Denis Villeneuve (‘Sicario’) πίσω από την κάμερα.

Η ταινία: Ανάμεσα στους επιστήμονες που καλούνται να μελετήσουν την άφιξη 12 διαστημόπλοιων στη Γη βρίσκεται και η γλωσσολόγος Louise Banks. Η Louise πρέπει να βρει τρόπο επικοινωνίας με τους εξωγήινους που δε μιλούν τη γλώσσα της και να αποκωδικοποιήσει τα μηνύματά τους. Είναι μεγάλο ρίσκο να πούμε παραπάνω για το ‘Arrival’ χωρίς να χαλάσουμε τις εκπλήξεις του, αλλά ετοιμάσου για μία sci-fi εμπειρία πολύ διαφορετική από αυτή που ίσως περιμένεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι σημειώσεις που κράτησε το PopCode για το ‘Arrival’ από το Φεστιβάλ Βενετίας

Αμερικανικό Ειδύλλιο (American Pastoral)

Τα ονόματα: Ewan McGregor στον πρωταγωνιστικό ρόλο και πρώτη φορά και στην καρέκλα του σκηνοθέτη, Jennifer Connelly και Dakota Fanning.

Η ταινία: To ομώνυμο μυθιστόρημα του Philip Roth, για πολλούς το σημαντικότερο έργο του, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη με το πρωτάρικο χέρι του McGregor που ήθελε να υποδυθεί τον Swede πολλά χρόνια τώρα. Ο Seamour ‘Swede’ Livov ήταν κάποτε ένας θρυλικός αθλητής του Λυκείου που είναι σήμερα επιτυχημένος επιχειρηματίας, παντρεμένος με τη Dawn, μια πρώην βασίλισσα ομορφιάς. Όταν η αγαπημένη τους έφηβη κόρη, Mary, εξαφανίζεται αφού κατηγορείται για την διάπραξη μιας βίαιης πράξης, ο Swede αφιερώνει τη ζωή του στο να τη φέρει πίσω στην οικογένειά τους.

Office Christmas Party

Τα ονόματα: Jennifer Aniston σε ‘Horrible Bosses’ ρόλο, T.J. Miller, Jason Bateman, Olivia Munn, Kate McKinnon, Courtney B. Vance και ανερχόμενη Jillian Bell που σε λίγο θα βαρεθείς να τη βλέπεις.

Η ταινία: Το ‘Hangover’ στα γραφεία της εταιρείας σου. Ειλικρινά είναι το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις.

Η Οδύσσεια (L’odyssée)

Τα ονόματα: Audrey Tautou το μεγαλύτερο για το ελληνικό κοινό, παρέα με τον Lambert Wilson που υποδύεται τον Jacques Cousteau και τον Pierre Niney.

Η ταινία: Βιογραφική ταινία για τον θρυλικό Jacques Cousteau βασισμένη στο βιβλίο του γιου του Jean-Michel.

90 Χρόνια ΠΑΟΚ – Νοσταλγώντας το μέλλον (για τη Βόρεια Ελλάδα)

Τα ονόματα: Ο ΠΑΟΚ και ο Νίκος Τριανταφυλλίδης πίσω από την κάμερα.

Η ταινία: Από το γήπεδο της Τούμπας στο Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ του Ντίσελντορφ, από την Κωνσταντινούπολη στην Λισαβόνα, η κάμερα αποτυπώνει την ιστορία μίας ομάδας που γράφεται αδιάλειπτα στις κερκίδες, στο γήπεδο, στους δρόμους των ταξιδιών της και στις αναμετρήσεις με τους μεγάλους της αντιπάλους, αλλά πρωτίστως με τον εαυτό της.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

’90 Χρόνια ΠΑΟΚ: Η συγκινητική εξιστόρηση ξεριζωμών και θριάμβων

Αν το έχασες, παίζεται ακόμα:

Lion

Τα ονόματα: Dev Patel (‘Slumdog Millionaire’), Rooney Mara (‘Carol’), Nicole Kidman (Nicole Kidman, συγνώμη κιόλας), David Wenham (‘Lord of the Rings’).

Η ταινία: Πραγματική ιστορία για έναν 5χρονο Ινδό που χάνεται στη χαοτική Καλκούτα και αφού γλιτώνει από θαύμα και καταλήγει σε ορφανοτροφείο, υιοθετείται από ένα ζευγάρι Αυστραλών. Μήπως όμως μπορεί να βρει τους πραγματικούς του γονείς με τη βοήθεια του Google Earth; To ‘Lion’ είναι το φετινό στοίχημα της Weinstein Company για υποψηφιότητα σε κάποια κατηγορία ‘Οσκαρ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο δρόμος για τα φετινά Όσκαρ στρώνεται με τραγούδια και συνωστισμό

Παίζονται επίσης:

αγάπη, αγάπη, αγάπη. Μια ιστορία αγάπης του με στοιχεία θρίλερ του Κώστα Ζάπα με τις βραβευμένες Αγγελική Παπαθεμελή και Δήμητρα Χατούπη, για τις παράλληλες ιστορίες δύο ζευγαριών που βιώνουν τον έρωτα και τον πόθο στα όριά του. Της εξωτικής σαραντάρας Στέλλας και του μοναχικού Νίκου, αλλά και της εφηβικής Φανής και του ανώριμου Έκτορα. Άραγε η αγάπη θα μπορέσει να αλλάξει την μοίρα αυτών των ανθρώπων; Μπορεί η αγάπη να νικήσει κάτι κολοσσιαίο όπως η μοίρα; Μια ιστορία αγάπης που θέτει ένα κεντρικό ερώτημα στους πρωταγωνιστές της, αλλά και στους θεατές: «Μέχρι που μπορεί κανείς να φτάσει για την αγάπη;»

Creepy. Ψυχολογικό θρίλερ με τον βραβευμένο από τις Κάννες σκηνοθέτη Kiyoshi Kurosawa, με κεντρικό χαρακτήρα έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ που δέχεται ένα τηλεφώνημα από έναν παλιό του συνάδελφο που του ζητά να εξετάσει την άλυτη υπόθεση μίας αγνοούμενης οικογένειας, που συνέβη έξι χρόνια πριν. Παράλληλα, ο Τακακούρα μετακομίζει σε νέο σπίτι μαζί με τη γυναίκα του. Ο καινούριος τους γείτονας, Νισίνο, έχει μία άρρωστη γυναίκα και μία νεαρή κόρη. Μία μέρα, η κόρη, Μίο, λέει στον Τακακούρα πως αυτός ο άνδρας δεν είναι ο πατέρας της, αλλά κάποιος άγνωστος.

Οι εξομολογήσεις (Le Confessioni). Εκπληκτικός Τόνι Σερβίλο και Νικόλα Πιοβάνι στη μουσική σε ένα επίκαιρο θρίλερ: Κατά τη διάρκεια μιας συνόδου των G8, λίγο πριν βάλει την υπογραφή του σε μια συμφωνία που θα κρίνει το μέλλον του κόσμου, ο πρόεδρος του ΔΝΤ βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του. Ο μόνος που γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη είναι ένας αινιγματικός μοναχός. Πυκνό μυστήριο, αστυνομική ίντριγκα και μεταφυσική χροιά.