ΣΙΝΕΜΑ

Όλες οι νέες ταινίες στις αίθουσες: Power Rangers και καθημερινοί ήρωες

Με μια ματιά, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για την Πέμπτη 23 Μαρτίου.

Σε ένα βολικό ποστ, όλες οι νέες κυκλοφορίες στα σινεμά για να ξέρεις τι να πας να δεις το ερχόμενο ΠΣΚ. Συν μία επιλογή, κάθε βδομάδα, ταινίας που συνεχίζεται και δεν πρέπει να χάσεις.

***

Power Rangers

Τα ονόματα: Κόκκινος ranger, μαύρος ranger, κίτρινη ranger κλπ. Από ονόματα ανθρώπων συναντάμε τη φωνή του Bryan Cranston ως Zordon (το αφεντικό που είναι μόνο πρόσωπο σε ένα τοίχο), την Elizabeth Banks ως Rita Repulsa και την Becky G ως Κίτρινη Ranger.

Η ταινία: Μεταφορά της παιδικής τηλεοπτικής σειράς που είναι να απορεί κανείς πώς και χρειάστηκε τόσο καιρό να συμβεί. Η ταινία ουσιαστικά παρουσιάζει το origin story του κλασικού Power Ranger ρόστερ χαρακτήρων που οι περισσότεροι θυμόμαστε (Jason, Zack, Billy, Kimberly, Trini).

Amerika Square

Τα ονόματα: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Ξένια Ντάνια πρωταγωνιστούν στην ταινία του Γιάννη Σακαρίδη. βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Η ταινία: Σαραντάρης tattoo artist γνωρίζεται με την Τερέζα από την Αφρική και αλλάζει την κοσμοθεωρία του. Ένας τριαντάρης που ζει με τους γονείς του βρίσκει καταφύγιο στον ρατσισμό και την ξενοφοβία, την ώρα που ένας πρόσφυγας από τη Συρία προσπαθεί να φύγει από τη χώρα. Ψηφιδωτό ηρώων και καταστάσεων από την Αθήνα του σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρέα του Scripta Manent πιστεύει πως το τατουάζ είναι η επανάστασή σου

Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου (Juste la Fin du Monde / It’s Only the End of the World)

Τα ονόματα: Ο Xavier Dolan, το τρομερό παιδί του γαλλόφωνου σινεμά, στην ταινία που του χάρισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις περσινές Κάννες, υπό μια κάπως γενική κατακραυγή. Πρωταγωνιστούν Gaspard Ulliel, Nathalie Baye, Vincent Cassel, Marion Cotillard.

Η ταινία: Ένας ετοιμοθάνατος συγγραφέας επιστρέφει σπίτι μετά από μεγάλη απουσία για να αποκαλύψει στην οικογένειά του πως πεθαίνει.

Θάρρος Ή Αλήθεια (Nerve)

Τα ονόματα: Καλό θρίλερ του περασμένου καλοκαιριού από τον Ariel Schulman του ‘Catfish’. Πρωταγωνιστούν Emma Roberts και Dave Franco, το οποίο, ΟΚ, όχι κι άσχημα.

Η ταινία: Έφηβη κολλάει με online παιχνίδι θάρρους ή αλήθειας όπου την κάθε της κίνηση εκμεταλλεύεται μια ανώνυμη κοινότητα παρατηρητών. Το high tech rom-com σου για αυτό το μήνα, εν ολίγοις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ανασκόπηση 2016: Η δυναστεία του neon

Suburra: Υπόγεια Πόλη (Suburra)

Τα ονόματα: Ο Stefano Sollima του τηλεοπτικού ‘Gomorrah’ σκηνοθετεί τον Pierfrancesco Favino, ένας από τους κατεξοχήν ευρωπαίους “πού τον ξέρω, πού τον ξέρω” σημερινούς καρατερίστες (‘Rush’, ‘World War Z’, ‘Angels & Demons’).

Η ταινία: Ένας γκάνγκστερ γνωστός ως Σαμουράι, θέλει να μετατρέψει την παραλιακή Ρώμη σε νέο Λας Βέγκας. Όλα τα ντόπια αφεντικά της μαφίας έχουν συμφωνήσει να συνεισφέρουν σε αυτό τον κοινό σκοπό, αλλά αυτή δεν είναι μια ειρήνη που μπορεί να κρατήσει πολύ.

Αν το έχασες, παίζεται ακόμα:

Τρέξε! (Get Out)

Τα ονόματα: Daniel Kaluuya, Allison Williams (2η Πεντάμορφη της εβδομάδας), Bradley Whitford, Catherine Keener και Caleb Landry Jones, με τον βραβευμένο με Emmy, Jordan Peele, πίσω από τις κάμερες σε σενάριο και σκηνοθεσία.

Η ταινία: Ο Αφρο-Αμερικάνος Κρις θα συνοδεύσει τη λευκή κοπέλα του, Ρόουζ, στο πατρικό της για να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο με τους γονείς της και τον αδερφό της, Τζέρεμι. Αρχικά ο Κρις θεωρεί πως η παράξενη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σπίτι, με το υπηρετικό προσωπικό να είναι μαύροι αλλά και κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας οικογενειακής συνάθροισης οφείλεται στη διαφυλετική επιλογή της Ρόουζ, σύντομα όμως βρίσκεται αντιμέτωπος με την τρομακτική αλήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξη με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Jordan Peele

Παίζουν επίσης:

Ευτυχία. Τα post-it που βρίσκει η Αννα κολλημένα στην πόρτα της, θα πυροδοτήσουν μια σειρά από γεγονότα που θα κλονίσουν την ψυχική της υγεία. Οταν ένας άντρας αρχίσει να την παρενοχλεί, η σύγκρουση με όλο της το περιβάλλον θα είναι αναπόφευκτη. Με τους Ξανθή Σπανού, Δημήτρη Αλεξανδρή, Χρήστο Στέργιογλου, Θέμιδα Μπαζάκα.

Το Κρύο της Τραπεζούντας (Kalandar Soğuğu). Ο Μεχμέτ ζει σε ένα απομωνμένο φτωχικό σπίτι στην Τραπεζούντα. Αντί να πιάσει δουλειά στο κοντινό ορυχείο, ψάχνει μόνος του στα βουνά για να βρει τη χρυσοφόρο φλέβα που θα του λύσει τα προβλήματα. Η επίσημη υποβολή της Τουρκίας για το Ξενόγλωσσο Όσκαρ του 2016.

Κάποια Να Με Προσέχει (The Carer). Θα σας μεταφέρουμε την επίσημη σύνοψη στο imdb: “Όταν η ερώτηση είναι να είσαι ή να μην είσαι, υπάρχει μόνο μία απάντηση.”

Φοβού τον Πεθερό (All Nighter). Ένας εργασιομανής πατέρας επιχειρεί να επισκεφθεί την κόρη του στο Λος Άντζελες αλλά εκείνη είναι εξαφανισμένη. Ενώνει τις δυνάμεις του με το πρώην αγόρι της στη διάρκεια μιας νύχτας που τους αλλάζει για πάντα.