ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

‘Mobile Homes’: Στις Νύχτες Πρεμιέρας, η Imogen Poots ψάχνει την ελπίδα

H πρώτη ταινία στο φετινό διαγωνιστικό των Νυχτών Πρεμιέρας έρχεται κατευθείαν από το Φεστιβάλ Καννών.

Τίποτα δε λέει ‘πέρασε το Δεκαπενταύγουστο’ όσο τα πρώτα νέα για τις Νύχτες Πρεμιέρας.

Το κινηματογραφικό ραντεβού της Αθήνας επιστρέφει και φέτος για την 23η έκδοσή του στις 20 Σεπτεμβρίου και μαζί με τις πρώτες επιστροφές από τις διακοπές, έχουμε και τις πρώτες ανακοινώσεις ταινιών του φετινού προγράμματος.

Έχουμε πολλά ζουμερά να ανακοινώσουμε τις ερχόμενες ημέρες και βδομάδες μέχρι την πλήρη αποκάλυψη του προγράμματος, και την αρχή θα κάνουμε με μια ταινία από το Διαγωνιστικό πρόγραμμα που και φέτος θα παρακολουθήσουμε πολύ στενά μέσα από το PopCode.

Το ‘Mobile Homes’ έρχεται κατευθείαν από την Quinzaine του Φεστιβάλ Καννών με πρωταγωνίστρια της Imogen Poots καθώς περιπλανιέται από μοτέλ σε μοτέλ μαζί με τον εραστή της και τον 8χρονο γιο της, αναζητώντας μόνιμη κατοικία σε ένα δεινό οικονομικό τοπίο. Μια αληθινή ταινία για την εποχή μας και άξιος συνεχιστής ιστοριών σαν του ‘American Honey’, το ‘Mobile Homes’ δίνει στην Imogen Poots (του ‘Green Room’ και του ‘Need for Speed’) τον ζουμερό δραματικό ρόλο που άξιζε.

Μέσα σε ένα σύννεφο καταχρήσεων και μια καθημερινότητα με μικροεμπόριο ναρκωτικών, το φιλμ περιπλανιέται στην μεθοριακή γραμμή ΗΠΑ-Καναδά και συνδυάζει ωμό ρεαλισμό και ονειρική διάσταση, μιλώντας με σκληράδα και ευαισθησία για τους σύγχρονους απόκληρους του αμερικάνικου ονείρου.

Δες χαρακτηριστικές σκηνές από την ταινία:

Το ‘Mobile Homes’ του Vladimir de Fontenay θα κάνει πρεμιέρα στις Νύχτες Πρεμιέρας στο πλαίσιου του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος, παρουσία μάλιστα του σκηνοθέτη, που θα είναι καλεσμένος του Φεστιβάλ.

Στο PopCode θα παρακολουθούμε από κοντά κάθε εξέλιξη και θα σας φέρνουμε κι άλλες αποκλειστικές ανακοινώσεις στη διάρκεια του επόμενου μήνα.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Όλη η κάλυψη για το κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας