ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

‘The Greasy Strangler’: H πιο καμμένη ταινία της χρονιάς θα παιχτεί στις Νύχτες Πρεμιέρας

Δεν είσαι έτοιμος για αυτό.

“Το ‘Greasy Strangler’ είναι αηδιαστικό, παρεκκλίνον και απολαυστικά περίεργο στην καρδιά του,” γράφει μία κριτική της ταινίας μετά την πρεμιέρα στο μεταμεσονύκτιο τμήμα του φετινού Σάντανς, όπου έκανε πρεμιέρα το φιλμ.

Φυσικά και δε θα γινόταν να λείπει από το μεταμεσονύκτιο τμήμα των Νυχτών Πρεμιέρας, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Θα μπορούσε αυτή η παραπάνω ατάκα να έχει προέλθει από οποιαδήποτε αντίδραση κριτικού, γιατί οι πάντες έμειναν με παρόμοιο τρόπο, με το στόμα ανοιχτό. “Η ιστορία του σινεμά είναι γεμάτη από προσπάθειες λιγοστών αληθινών προβοκατόρων και πολλών που θα ήθελαν να μπορούν να σοκάρουν,” γράφει ο Russ Fisher στο indiewire. “Αλλά ο Jim Hosking μπορεί να έχει τον ακριβή τρόπο να δημιουργήσει τα άβολα, αηδιαστικά οράματα που είναι απαραίτητα για να τον φέρουν στην πρώτη γραμμή των αληθινών φρικιών.”

Υποθέτω είναι ένα εξαιρετικό κοπλιμέντο που μπορούν να σου κάνουν, όταν έχεις μόλις σκηνοθετήσει μια ταινία με τίτλο ‘The Greasy Strangler’, όπου ένα αχτύπητο δίδυμο πατέρα γιου ξαφρίζουν αφελείς πηγαίνοντάς τους σε τουρνέ μνημείων της ντίσκο κουλτούρας. Ο πατέρας θέλει το φαγητό του όσο πιο λιπαρό γίνεται. Σε πολλές στιγμές της ταινίας τον βλέπουμε σε καθαριστήρια με ανθρώπους να προσπαθούν να ξεπλύνουν τα λίπη από πάνω του.

Και α ναι, μάλλον είναι στραγγαλιστής. Με το όνομα, φυσικά, Greasy Strangler.

Γενικότερα εδώ φτάνουμε στο σημείο του αγώνα που λέω το ‘δεν περιγράφω άλλο’ και ζητώ ‘να πέσει το βίντεο.’ Να πέσει το βίντεο;

 

Μια μικρή συλλογή πραγμάτων που έχουν γραφτεί για αυτή την ταινία:

  • “μια καλοδεχούμενη όαση αηδίας, αισχρότητας και σοκ”
  • “αηδιαστικό σαν τον κεντρικό του χαρακτήρα”
  • “ένα άγριο τεστ αντοχής που θα σου γυρίσει το στομάχι”

ΟΚ λοιπόν! Είναι προφανές ότι θα περάσουμε τέλεια στο φετινό μεταμεσονύκτιο τμήμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

Δες μερικές ακόμα φωτογραφίες αν δεν είσαι ο τύπος του βίντεο.

Μπράβο σε όλους τους εμπλεκόμενους.

*Το ‘Greasy Strangler’ θα παιχτεί στην Ελλάδα στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, που θα διεξχαθούν φέτος από τις 21 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου.