ΣΙΝΕΜΑ

O Tom Hardy θα είναι ο νέος Al Capone

Το νέο biopic που ετοιμάζεται για τον θρυλικό γκάνγκστερ δε θα είναι μία απ’ τα ίδια.

Μετά τον ορυμαγδό του τελευταίου ‘Fantastic Four’ και τις κατηγορίες του εναντίον της 20th Century Fox για το cut που χρησιμοποίησε το στούντιο, είχαμε υπολογίσει θα ακούγαμε ξανά το όνομα του Josh Trank πέντε χρόνια από τώρα, για καμιά αξιόλογη, indie ταινία. Πέσαμε έξω όμως.

Η νέα του δουλειά λέγεται ‘Fonzo’ με πρωταγωνιστή τον Tom Hardy και θα αφορά τις τελευταίες μέρες του θρυλικού μαφιόζου Al Capone. Φρέσκια προσέγγιση όχι μόνο για τον Trank που μέχρι τώρα είχε κάνει μόνο ταινίες sci-fi με καλύτερη το ‘Chronicle’, αλλά και για ίδιο το είδος των biopic που πολλές πέφτει στην παγίδα του συνηθισμένου, βήμα-προς-βήμα σεναρίου.

Ο Capone είχε τον έλεγχο του Σικάγο την εποχή της Ποταπαγόρευσης μέχρι τη στιγμή που συνελήφθη, για να περάσει τελικά μία δεκαετία στη φυλακή και να παρουσιάσει συμπτώματα άνοιας λόγω σύφιλης. Στην ταινία ξέρουμε ότι θα είναι ήδη στην ηλικία των 47 ετών, οπότε από τη στιγμή που ο πραγματικός Capone πέθανε στα 48, οι ώρες του θα μετράνε ανάποδα.

Ο Hardy έχει χτίσει ολόκληρη καριέρα παίζοντας σκληροτράχηλους χαρακτήρες σε δύσκολες στιγμές της ζωής τους, πάντα με καλές και ενδιαφέρουσες επιλογές (σσσ, δε μιλάμε για το ‘This Means War’), οπότε μάλλον μπορείς ήδη να τον κάνεις εικόνα. Στον επόμενο τόνο θα τον απολαύσουμε στη νέα σειρά του Showtime, ‘Taboo’, στον ρόλο του γόνου πλοιοκτήτη που επιστρέφει από την Αφρική για να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν.