Chris Pizzello/Invision/AP
OSCARS

H οσκαρική ομιλία της Frances McDormand σήκωσε κυριολεκτικά τη μισή αίθουσα στο πόδι

Δείτε τον ευχαριστήριο λόγο της πρωταγωνίστριας του 'Three Billboards' και το κάλεσμά της προς όλες τις γυναίκες υποψήφιες.

Η Frances McDormand κέρδισε όπως αναμενόταν το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για το ‘Three Billboards’ αλλά ευτυχώς δεν είναι όλοι οι προβλέψιμοι νικητές ίδιοι μεταξύ τους. Άλλοι ευχαριστούν τον Τσώρτσιλ κι άλλοι κάνουν, εχμ, ό,τι δυναμικό και παραληρηματικό ήταν αυτό που έκανε η McDormand, που ξεκίνησε λέγοντας “αν πέσω να με σηκώσετε γιατί έχω κάποια πράγματα να πω.”

Αφού έδωσε τις ευχαριστίες της, στη συνέχεια προσκάλεσε όλες τις γυναίκες υποψήφιες της απονομής να σηκωθούν όρθιες. “Meryl, αν το κάνεις εσύ τότε θα το κάνουν άπαντες”, είπε προς την Streep, η οποία πράγματι σηκώθηκε, και μέσα σε δευτερόλεπτα η μισή αίθουσα ήταν στο πόδι. “Οι filmmakers, οι παραγωγοί, οι σκηνοθέτες, οι σεναριογράφοι, η διευθύντρια φωτογραφίας, οι συνθέτες, οι σχεδιαστές. Ελάτε!”, φώναξε η McDormand έχοντας ακουμπήσει το αγαλματίδιό της σκηνή.

Τη Δευτέρα 05/03 θα μεταδοθεί ξανά η τελετή με υπότιτλους με το pre show από τις 21.00 και την τελετή στις 22.00μμ στο COSMOTE CINEMA 2HD.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Όσκαρ 2018: Όλοι οι νικητές

“Οκέι, κοιτάχτε τριγύρω επειδή έχουμε όλες ιστορίες να πούμε και θέλουμε να χρηματοδοτηθούν. Μην μας μιλήσετε για αυτά στα πάρτι απόψε. Καλέστε μας στα γραφεία σας σε δυο μέρες ή μπορείτε να έρθετε στα δικά μας, ό,τι σας βολεύει καλύτερα, και μπορούμε να σας τα πούμε όλα.”

Έκλεισε την ομιλία της με κάτι ακόμα πιο δυνατό: “Έχω δύο λέξεις με τις οποίες θα σας αφήσω απόψε, κυρίες και κύριοι: inclusion rider”. Αυτό είναι ένας όρος που ένας ηθοποιός μπορεί να επιμείνει να μπει στο συμβόλαιό του, που απαιτεί από την παραγωγή να φτάσει ένα συγκεκριμένο επίπεδο diversity, αλλιώς μπορεί να φύγει από την ταινία. Είναι σίγουρα ένα πολύ δυνατό μήνυμα που μπορεί να στείλει κανείς από τη σκηνή των Όσκαρ, κι η McDormand το έκανε έχοντας μάλιστα προηγουμένως μόλις σηκώσει όλες τις γυναίκες υποψήφιες ψηλά.

Να θυμήσουμε πως παραλαμβάνοντας το βραβείο της στα SAG πριν κάποιες βδομάδες, η ηθοποιός ευχαρίστησε τους συναδέλφους της που την βραβεύουν κάθε λίγο καιρό που κάνει την επανεμφάνισή της, αλλά βασικά τους προέτρεψε να ψηφίσουν για τις νεότερες διεκδικήτριες.

Εδώ όλη η ομιλία:

Κι εδώ ο ντετέκτιβ Tim Chalamet σποτάρει τις 4 συνυποψήφιες της McDormand σε group hug.

Πριν τον λόγο της McDormand είχε προηγηθεί ένα video με πρόσωπα όπως η Ava DuVernay, ο Kumail Nanjiani, η Salma Hayek, η Mira Sorvino, η Geena Davis και o Barry Jenkins, που μιλούσαν για την ανάγκη της συμπερίληψης, της ενσωμάτωσης, της ένταξης νέων φωνών στις ιστορίες μας.

Από την επιτυχία του Nanjiani με το ‘Big Sick’ και την απεικόνιση ενός Πακιστανού μουσουλμάνου μέχρι το σάρωμα της Wonder Woman που έκανε τις γυναίκες να κλαίνε στο σινεμά, η εκπροσώπηση στο σινεμά δεν θα πρέπει ποτέ να υποτιμάται:

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πάντα για τα Όσκαρ