OSCARS

Η ηρωίδα των φετινών Όσκαρ δεν είναι πια αφανής

Η Katherine G. Johnson ήταν ο MVP της βραδιάς.

Μπορεί το ‘Αφανείς Ηρωίδες’ να έφυγε τελικά με άδεια χέρια από τη βραδιά παρά τις τρεις υποψηφιότητες του – ανάμεσα σε αυτές και η υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας – αλλά η ταινία έδωσε την αφορμή για μία από τις πιο όμορφες στιγμές της τελετής.

Οι αφανείς ηρωίδες του βιβλίου ‘Hidden Figures’ που διασκευάστηκε για τον κινηματογράφο από τον Theodore Melfi με τις Taraji P. Henson, Octavia Spencer και Janelle Monáe, αφορούσε την πραγματική ιστορία τριών ευφυών μαύρων γυναικών που δούλευαν για τη NASA. Εκτός από τη δύσκολη αποστολή που είχαν να στείλουν τον άνθρωπο στη σελήνη πριν προλάβει την Αμερική η Σοβιετική Ένωση, οι γυναίκες αυτές έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τις διακρίσεις στον χώρο εργασίας τους λόγω του φύλου και κυρίως του χρώματός τους.

Ο χαρακτήρας που υποδύθηκε η Taraji P. Henson ονόματι Katherine G. Johnson, όχι μόνο μπήκε στο κολέγιο στα 14 της χρόνια, αλλά το χάρισμά της στα μαθηματικά ήταν ουσιαστικά ο λόγος που η πρώτη αμερικανική αποστολή στο φεγγάρι στέφθηκε με επιτυχία. Η πραγματική Johnson βρέθηκε στα 89α βραβεία Όσκαρ και έτυχε της πολύ ζεστής επευφημίας των καλεσμένων, που σηκώθηκαν όρθιοι για να τη χειροκροτήσουν.

Δες τη συγκινητική στιγμή παρακάτω:

Μη χάσετε στα Novacinema αποκλειστικά μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που ξεχωρίζουν στο box office, αλλά και που διακρίνονται σε μεγάλα βραβεία (La La Land, Aστακός).