Chris Pizzello/Invision/AP
OSCARS

Κουίζ: Πόσο καλά θυμάσαι το θρυλικότερο οσκαρικό fail όλων των εποχών;

'Moonlight' ή 'La La Land'; Ήθελες λόγο να ξαναδείς το απλαυστικό περσινό φιάσκο των Όσκαρ; Ετοιμάσαμε ένα χορταστικό βίντεο κουίζ της ιστορικής ανακοίνωσης.

Χωρίς αστεία, είναι η καλύτερη στιγμή στην ιστορία των Όσκαρ. Είναι μια στιγμή που θα έπρεπε από μόνη της να βραβευτεί με Όσκαρ! (Βραβεύτηκε από το Σωματείο Σκηνοθετών ωστόσο. Αλήθεια!) Η συναισθηματική φουρτούνα με την ανατροπή και τη νίκη-σοκ του ‘Moonlight’, οι αντιδράσεις των πάντων, από αβέβαιες φιγούρες που δεν ήξεραν τι συμβαίνει μέχρι τον χαμένο στο διάστημα Warren Beatty, την Faye Dunaway που αποχώρησε επειδή σιγά μη κάτσει να σκάσει, τους ανθρώπους του ‘La La Land’ που πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, το crew του ‘Moonlight’ που χοροπήδαγε σα να ήταν όλοι παιδιά, το εμβρόντητο κοινό που τράβαγε την όλη φάση σε βίντεο, χειροκρόταγε, έκλαιγε.

Η τελειότητα είναι πολύ υπερεκτιμημένη, κι η περσινή κορύφωση των Όσκαρ το αποδεικνύει. Θα ξαναζήσουμε ποτέ μας τέτοια οσκαρική στιγμή;

Μάλλον όχι, γι’αυτό και εμείς θυμόμαστε πάλι ετούτη. Βήμα βήμα, λέξη λέξη, σοκ το ένα μετά το άλλο, ακολουθούμε όλη τη διαδικασία της ανακοίνωσης, με ερωτήματα για να δούμε και πόσο καλά θυμάσαι το σκηνικό.

‘Lady Bird’ και ‘Get Out’ γράφουν οσκαρική ιστορία. Πού θα φτάσουν όμως τη βραδιά των Όσκαρ; Η απάντηση ζωντανά και αποκλειστικά στην COSMOTE TV στο μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς.

 

Αλλά βασικά είναι μια αφορμή να αναλύσουμε play by play όλη τη μαγεία που συνέβη πέρσι, όταν το ‘Moonlight’ κέρδισε το Όσκαρ που είχε μόλις απονεμηθεί στο ‘La La Land’.

Όνειρο, που θα έλεγε κι ο φίλος μου ο Barry Jenkins.

Chris Pizzello/Invision/AP / Chris Pizzello/Invision/AP

(Chris Pizzello/Invision/AP)