OSCARS

Ζούμε στο μέλλον: Το Netflix κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ

Και το Amazon άλλα δύο. Το streaming είναι εδώ για να μείνει.

Κάτι άλλαξε για πάντα στο κινηματογραφικό τοπίο μετά την σημερινή οσκαρική τελετή. Και δεν αναφερόμαστε ούτε στο γεγονός ότι μια τηλεοπτική μίνι σειρά κέρδισε το Όσκαρ Ντοκιμαντέρ, ούτε στο ήδη θρυλικό φινάλε με το ‘Moonlight’ να κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Η άλλη ιστορική στιγμή αφορά βραβεύσεις που ήρθαν νωρίτερα στη βραδιά.

Με το Όσκαρ Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ για το ‘White Helmets’, το Netflix κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ, προλαβαίνοντας μάλιστα για λίγη ώρα το amazon, που αργότερα θα σήκωνε κι αυτό τα πρώτα του βραβεία, για το Σενάριο και τον Α’ Ανδρικό Ρόλο του ‘Manchester by the Sea’.

Μη χάσετε στα Novacinema αποκλειστικά μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες που ξεχωρίζουν στο box office, αλλά και που διακρίνονται σε μεγάλα βραβεία (La La Land, Aστακός).

Το Netflix είχε βρεθεί στο παρελθόν υποψήφιο στην κατηγορία του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, ενώ το εξαιρετικό ’13th’ της Ava DuVernay ήταν υποψήφιο για Όσκαρ Ντοκιμαντέρ φέτος. Όμως η νίκη του ‘White Helmets’ (για ένα γκρουπ άμεσης ανάγκης που σώζει έστω και την παραμικρή ζωή στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας) είναι μια πραγματικά ιστορική στιγμή καθώς ξεκινά μια νέα σελίδα για τον γίγαντα του streaming- και τον χώρο γενικότερα.

 

(Αξιοσημείωτο επίσης πως απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα ενός Σύριο κινηματογραφιστή του φιλμ, λίγες ώρες πριν την τελετή.)

 

To Netflix έχει πλέον κερδίσει Έμμυ και Χρυσές Σφαίρες, και τώρα μπορεί να προσθέσει και τη διάκριση των Όσκαρ στο παλμαρέ του, λίγες μέρες αφού έδωσε $100 εκατομμύρια για το ‘Irishman’ του Scorsese. Το ‘White Helmets’ μπορείς να το δεις τώρα στο Netflix.

To διανομής amazon ‘Manchester by the Sea’ κέρδισε 2 Όσκαρ, κάνοντας ακόμα πιο επιτυχημένη τη βραδιά για τις streaming υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πάντα για τα Όσκαρ