ΣΙΝΕΜΑ

Φυσικά το Χόλιγουντ θα κάνει live-action ταινία ‘Pokemon’

Με το 'Pokemon GO' να ξεπερνά σε χρήση κάθε άλλο πιθανό application και παιχνίδι, ήταν θέμα χρόνου.

Χόλιγουντ: Το μαγικό αυτό γεμάτο έμπνευση μέρος που δε βρέθηκε ακόμα ήδη πετυχημένο πράγμα που να μην επιχείρησε να το κάνει ταινία. (Το ξέρατε ότι έρχεται τριλογία ‘Tetris’; Έρχεται τριλογία ‘Tetris’. Φυσικά έρχεται τριλογία ‘Tetris’.)

Οπότε ήρθε η σειρά του ‘Pokemon GO’, που σαρώνει αυτές τις μέρες μετασχηματίζοντας τον πλανήτη μας σε ένα μέρος όπου ανθρώπινα κελύφη περπατούν στο δρόμο αλληλεπιδρώντας με ανύπαρκτα πλάσματα. Για το φαινόμενο του ‘Pokemon GO’ μιλήσαμε ήδη σε μεγάλη έκταση, όμως την τελευταία κουβέντα θα την έχει το Χόλιγουντ.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως η Legendary Pictures κάνει ήδη σκληρό μαρκάρισμα στη Nintendo Compaνy για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά. Βέβαια στην Ιαπωνία υπάρχουν ήδη κοντά 20 ταινίες ‘Pokemon’ αλλά τώρα μιλάμε για το σωστό το Χολιγουντιανό το μερακλίδικο, και κυρίως, το live-action. Ναι, το στούντιο πίσω από το ‘Warcraft’ θέλει να φτιάξει μια ταινία ‘Pokemon’ με ηθοποιούς και CGI πλάσματα.

ΟΚ, αναμενόμενο. Αυτό που περιπλέκει την κατάσταση είναι ότι η ίδια η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα δε μοιάζει να βιάζεται και πάρα πολύ να δει το προϊόν της στις αίθουσες της Αμερικής και της Ευρώπης. Σίγουρα, ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό franchise μπορεί να κάνει πολύ μεγάλο καλό στο brand σου, έτσι δεν είναι; Και τα δικαιώματα είναι ζεστό ρευστό (δηλαδή όχι, αλλά καταλάβατε) και ποιος θα πει όχι; Ναι, ας πούμε απλά ότι η Pokemon Company πέρσι έβγαλε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια οπότε ναι, μάλλον θα είναι εντάξει στο άμεσο μέλλον, ευχαριστούμε πολύ Χόλιγουντ, θα το σκεφτούμε και θα σε ξανακαλέσουμε.

 

Ναι, αυτό συμβαίνει μάλλον αυτή τη στιγμή. Τα στούντιο προσπαθούν να πιάσουν τα δικαιώματα με την Pokeball αλλά τα δικαιώματα όλο απελευθερώνονται επειδή η Pokemon Company το ψιλοσκέφτεται και δεν το πολυθέλει. Τι συζητάμε βέβαια, θέμα χρόνου είναι να συμβεί αυτό. Το ‘Pokemon GO’ έχει πλέον ξεπεράσει σε χρήση το facebook και το tinder, κι από τη στιγμή που και το facebook έχει δική του ταινία, και το tinder, θα είναι πάρα πολύ άδικο τα pokemon να μείνουν στην απέξω.

Και αντι-χολιγουντιανό, στην τελική.

Τελοσπάντων, αντί να μπουν σε όλο αυτό τον κόπο ας φυτέψουν μερικά σπάνια pokemon μέσα σε κινηματογραφικές αίθουσες. Έτσι και εισιτήρια θα κάνει η ταινία, και δε χρειάζεται όντως να γυριστεί.