ΛΙΣΤΕΣ

7 ταινίες που αξίζει να τσεκάρεις τον Ιούνιο

O φετινός κινηματογραφικός Ιούνιος έχει τα φόντα να γίνει η χαρά του καλού εμπορικού σινεμά.

Μετά από ένα πολύ πεσμένο Memorial Weekend όπως είναι τα περισσότερα των τελευταίων ετών και ένα ασθενικό άνοιγμα για το ‘Solo: A Star Wars Story’, ο Ιούνιος αντεπιτίθεται με τη χαρά του εμπορικού σινεμά. Εμείς διαλέξαμε τις πιο πολλά υποσχόμενες ταινίες για να σου φτιάξουμε πρόγραμμα.

Για να δούμε τι θα δούμε:

HEREDITARY

Η ταινία: Λίγες ώρες αφού το ‘Hereditary’ έκανε την πρεμιέρα του στο φετινό Sundance, οι κριτικοί έσπευσαν να γράψουν τίτλους όπως “η πιο τρομακτική ταινία τρόμου εδώ και χρόνια” και “θα βρέξετε τα βρακιά σας” (αλήθεια). Το φιλμ μπαίνει στην κατηγορία στοιχειωμένου σπιτιού, αλλά την ίδια στιγμή μελετά τη διαδικασία του πένθους μέσα από τον χαρακτήρα της Toni Collette που βιώνει δύο μεγάλες απώλειες με παρανοϊκές συνέπειες. Μιλούν όλοι για μανιακές καταστάσεις και για μια Collette που κατά πάσα πιθανότητα θα παραγκωνιστεί αδίκως λόγω είδους από τη συζήτηση για τα Όσκαρ του ‘19. Εκτός κι αν ένα ‘Get Out’ φέρει όντως την άνοιξη.

Πρωταγωνιστούν: Toni Collette, Gabriel Byrne, Ann Dowd, Alex Wolff, Milly Shapiro

Στη σκηνοθεσία: Ari Aster

Πρεμιέρα: 14/6

OCEAN’S 8

Η ταινία: Το βασικό κόνσεπτ το ξέρεις γιατί δεν μπορεί, κάποιο από τα παλαιότερα ‘Ocean’s’ θα έχεις δει. Αυτή τη φορά όμως στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε ένα all-women καστ που και κατάλογο του ΟΤΕ να διάβαζε, πάλι θα στηνόμασταν στην ουρά για την πρεμιέρα. Στόχος της νέας συμμορίας είναι η ληστεία του MET Gala.

Πρωταγωνιστούν: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Mindy Kaling, Helena Bonham Carter, Rihanna, Awkwafina, Katie Holmes, Jaime King, Dakota Fanning, Olivia Munn, Richard Armitage, Matt Damon, James Corden

Στη σκηνοθεσία: Gary Ross (The Hunger Games, Pleasantville, Seabiscuit, Big)

Πρεμιέρα: 21/6

INCREDIBLES 2

Η ταινία: Η Pixar έχει αποφασίσει να τελειώσει μια και καλή με τα σίκουελ μετά το 2019, αλλά προς το παρόν της μένουν τα ‘Incredibles 2’ και το ‘Toy Story 4’. To νέο ‘Incredibles’ έχει εμπλουτίσει το καστ του με τον Bob Odenkirk (‘Breaking Bad’, ‘Better Call Saul’), τη Sophia Bush (‘One Tree Hill’, ‘Chicago PD’) και την υπέρτατη Isabella Rossellini, ενώ την έμφαση θα τη δώσει στην προσπάθεια της Elastigirl να ισορροπήσει υπερηρωική καριέρα και οικογένεια. Η ταινία θα πιάσει την ιστορία λίγο καιρό μετά το χρονικό σημείο που αφήσαμε τη μάχιμη οικογένεια.

Στις φωνές: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Samuel L. Jackson, Catherine Keener, Brad Bird, Bob Odenkirk, Sophia Bush, Jonathan Banks, Isabella Rossellini

Στη σκηνοθεσία: Brad Bird (The Incredibles, Ratatouille, The Iron Giant, Mission: Impossible – Ghost Protocol)

Πρεμιέρα: 14/6

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM

Η ταινία: Όταν το ηφαίστειο του πάρκου απειλεί τη ζωή του νησιού με έκρηξη, ο Owen και η Claire θα ξεκινήσουν μια καμπάνια διάσωσης των δεινοσαύρων ώστε να αποτραπεί ο τελειωτικός τους αφανισμός. Κράτα το γεγονός ότι έχουμε την επιστροφή του Απόλυτου Ειδώλου Malcolm και τον εξαιρετικό σκηνοθέτη που παίρνει τη σκυτάλη από τον πιο διεκπεραιωτικό Colin Trevorrow, J.A. Bayona.

Πρωταγωνιστούν: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Jeff Goldblum, Toby Jones, James Cromwell, BD Wong

Στη σκηνοθεσία: J.A. Bayona (The Orphanage, The Impossible, A Monster Calls)

Πρεμιέρα: 7/6

SICARIO: DAY OF THE SOLDADO

Η ταινία: Ο πόλεμος με τα καρτέλ στα σύνορα Η.Π.Α.-Μεξικό καλά κρατεί και βρίσκει τον Benicio Del Toro στις επάλξεις. Μαζί του τον βρίσκει ξανά και ο Josh Brolin που κάπως έτσι ολοκληρώνει την πετυχημένη trifecta του για φέτος, με το ‘Infinity War’ και το ‘Deadpool 2’ να έχουν προηγηθεί. Το πρώτο ‘Sicario’ ήταν φανταστικό με τον πολύ στιβαρό Denis Villeneuve πίσω από την κάμερα, αλλά και ο φρέσκος Stefano Sollima έχει τα φόντα να φτιάξει ένα ικανοποιητικό σίκουελ. Στο σενάριο ξανά ο υποψήφιος για Όσκαρ, Taylor Sheridan.

Πρωταγωνιστούν: Benicio Del Toro, Catherine Keener, Josh Brolin

Στη σκηνοθεσία: Stefano Sollima (Suburra, Gomorrah)

Πρεμιέρα: 28/6

LOVE, SIMON

Η ταινία: O Greg Berlanti είναι ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός παραγωγός αυτή τη στιγμή, με 7 σειρές στον αέρα (Arrowverse, Riverdale, Blindspot) και 5 (Booster Gold, The Chilling Adventures of Sabrina, Titans, Constantine, Deception) να ψήνονται. Όπως συνέβη και με άλλους σεναριογράφους που ξεκίνησαν μαζί του από το ‘Dawson’s Creek’, ο Berlanti προχώρησε στην παραγωγή και βρήκε τον δικό του δρόμο κρατώντας το ίδιο DNA σχεδόν σε ό,τι τηλεοπτικό έχει κάνει: τα ζόρια της ενηλικίωσης.

Στην coming out ιστορία του ‘Love, Simon’ για ένα αγόρι που δεν έχει αποκαλύψει ακόμη την σεξουαλική του ταυτότητα και ερωτεύεται έναν ανώνυμο συμμαθητή του μέσω του Ίντερνετ θα βρεθεί πίσω από την κάμερα, αλλά αυτή τη φορά ως σκηνοθέτης. Για γραφιάδες έχει πάρει τους Elizabeth Berger και Isaac Aptaker του ‘This Is Us’, οπότε πάρε μαζί χαρτομάντιλα.

Πρωταγωνιστούν: Nick Robinson, Josh Duhamel, Jennifer Garner

Στη σκηνοθεσία: Greg Berlanti

Πρεμιέρα: 7/6

FIRST REFORMED

Η ταινία: O σεναριογράφος των ‘Taxi Driver’ και ‘Raging Bull’ συνεχίζει τις σκηνοθετικές του δουλειές με το 19ό του φιλμ. Ένα δραματικό θρίλερ που ακολουθεί έναν ιερέα μιας μικρής ενορίας όσο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ενοχές του για τον θάνατο του γιου του. Όταν θα γνωρίσει τη Mary, μια γυναίκα που αναζητά συμβουλευτικές υπηρεσίες για τις ακραίες πεποιθήσεις του συζύγου της, τα πιστεύω του θα δοκιμαστούν ακόμα περισσότερο.

Η ταινία ξεχώρισε στο Φεστιβάλ Βενετίας και το περσινό Sundance και καταφθάνει από το πολυοσκαρικό πια στούντιο Α24.

Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Cedric the Entertainer, Amanda Seyfried

Στη σκηνοθεσία: Paul Schrader (Taxi Driver, Raging Bull, The Last Temptation of Christ, American Gigolo)

Πρεμιέρα: 7/6

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

25 ταινίες ακατάλληλες για ανηλίκους που έσκισαν τα ταμεία