ΣΙΝΕΜΑ

Η βία στην επαρχία: Αποκλειστικό κλιπ από το οσκαρικό ‘Mudbound’

Στο κλιπ που εξασφάλισε το PopCode, η Carey Mulligan αφηγείται τη βίαιη καθημερινότητα του φοβερού 'Mudbound: Δάκρυα στον Μισισιπή', που έρχεται στις αίθουσες αυτή την Πέμπτη.

Στην επαρχία του Μισισιπή, δύο άντρες επιστρέφουν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να δουλέψουν στην οικογενειακή φάρμα. Ο ένας μαύρος, ο άλλος λευκός, με αυτά που τους ενώνουν πλέον να είναι περισσότερα από όσα τους χωρίζουν. Όμως η καθημερινότητα εκεί τους φέρνει αντιμέτωπους με τη βία και το ρατσισμό, κάνοντάς τους ουσιαστικά ξένους στον ίδιο τους τον τόπο. Ενώ την ίδια ώρα, μπλέκονται σε ένα οικογενειακό δράμα γεμάτο ένταση, πάθη και μίση.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά φιλμ της χρονιάς, σε σκηνοθεσία Dee Rees, φτάνει στις ελληνικές αίθουσες κουβαλώντας μαζί του 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ, εκ των οποίων η μία γράφει ιστορία στα οσκαρικά χρονικά: H Rachel Morrison, διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας (της οποίας δουλειά θαυμάζει όλος ο πλανήτης αυτές τις μέρες στον φοβερό ‘Black Panther’) είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των Όσκαρ που προτείνεται για Όσκαρ Φωτογραφίας. Μια ματιά στην παλέτα και τα κάδρα της ταινίας θα εξηγήσει εύκολα το γιατί.

Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες της ταινίας είναι για Σενάριο, Β’ Γυναικείο Ρόλο (για την τραγουδίστρια Mary J. Blige σε έναν εξαιρετικό β’ ρόλο) και Τραγούδι.

Ρίξε μια ματιά στο αποκλειστικό κλιπ που εξασφαλίσαμε, στο οποίο η Carey Mulligan περιγράφει την σκληρή καθημερινότητα της εποχής στην περιοχή.

 

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Carey Mulligan, Garrett Hedlund, Jason Mitchell, Mary J. Blige, Jason Clarke, και ο φανταστικός Jonathan Banks του ‘Breaking Bad’ στο ρόλο του Πάρα Πολύ Κακού Ρατσιστή Παππού.

 

*Το ‘Mudbound: Δάκρυα στον Μισισιπή’ κυκλοφορεί στις αίθουσες από την Feelgood την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί το ‘Black Panther’ θα αφήσει το σημάδι του στο εμπορικό σινεμά της δεκαετίας