ΣΙΝΕΜΑ

Τώρα το σινεμά είναι όντως για όλους

Δες στιγμές της πρώτης βραδιάς κινηματογράφου για τους άστεγους συμπολίτες μας από την Equal Society.

Μια πρότυπη κινηματογραφική αίθουσα άνοιξε τις πόρτες της κάνοντας πρεμιέρα, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, στη Δομή Ανθρώπων Γεύματα της Equal Society (Αλικαρνασσού 49, Κολωνός), προσφέροντας σε άστεγους και άπορους συμπολίτες μας αυτά που για πολλούς από εμάς μοιάζουν δεδομένα. Τη χαρά μιας κινηματογραφικής προβολής, τη συντροφικότητα και τη ζεστασιά της παρέας.

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός της Equal Society σε συνεργασία με τη FEELGOOD Entertainment, δημιουργώντας την πρωτοβουλία Equal Cinema προσέφεραν την ευκαιρία σε δεκάδες συνανθρώπους μας από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες  να αφήσουν για λίγες ώρες πίσω τους τα συναισθήματα του αποκλεισμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Η κινηματογραφική βραδιά ξεκίνησε με τα μέλη της Equal Society να προσφέρουν τα εισιτήρια στους επισκέπτες . Μοναδικό αντίτιμο; Ένα χαμόγελο. Μετά την είσοδό τους, οι θεατές έλαβαν τα απαραίτητα για μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία, ποπκόρν και αναψυκτικά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, τα χαμόγελα γέμισαν το χώρο.

Ο κύκλος της έλλειψης στέγης είναι συνυφασμένος με πολύπλοκα ζητήματα όπως οι τεταμένες ανθρώπινες σχέσεις, οι διακρίσεις, τα ζητήματα ψυχικής υγείας και οι παραβάσεις. Οι δημιουργικές δραστηριότητες, όπως αυτή η βραδιά κινηματογράφου, μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιταχθούν σε αυτά βελτιώνοντας την ψυχοσύνθεσή τους. Οι καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες μπορούν να μειώσουν τα συναισθήματα της πλήξης και της μοναξιάς και να λειτουργήσουν ως καταλύτης, παρακινώντας τους ανθρώπους να κάνουν θετικές αλλαγές.

 

Η σύμπραξη της FEELGOOD Entertainment και της Equal Society, αποτελεί απτό παράδειγμα πως μέσα από δημιουργικές συνέργειες η καθημερινότητα όσων έχουν πραγματική ανάγκη μπορεί να γίνει έστω για λίγες ώρες πιο ευχάριστη και γεμάτη αξιοπρέπεια.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ:

Το ‘Νησί των Σκλάβων’ ζωντανεύει από τη θεατρική ομάδα αστέγων Walkabout