REVIEWS

Το ‘A Quiet Place’ θα σε κάνει να ουρλιάξεις χωρίς να βγάλει άχνα

Είδαμε και σχολιάζουμε τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες στις 5 και 8 Απριλίου.

Κάθε εβδομάδα στο PopCode, θα μοιραζόμαστε μαζί σου τη γνώμη μας για τις φρέσκιες ταινίες που σε περιμένουν στις αίθουσες.

Έχουμε και λέμε:

A QUIET PLACE

Σε σκηνοθεσία: John Krasinski

Παίζουν: Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe, Millicent Simmonds

Πρεμιέρα: 5/4

Πόσες φορές έχεις δει ιστορίες επιβίωσης μετά το τέλος του πολιτισμού; Μετράμε δεκάδες. Έχουν μάλιστα την τάση να εμφανίζονται σε ταχύτερους ρυθμούς όταν η ανθρωπότητα νιώθει ότι τα έχει σκατώσει λίγο παραπάνω απ’ ότι συνήθως. Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δει πάνω από 10, με πιο πρόσφατο το πολύ καλό ‘It Comes at Night’. Το ‘A Quiet Place’ χάραξε κάπως ανέλπιστα τη δική του θέση στο πάνθεον του είδους και μάλιστα με μια ντουζίνα λέξεις.

Σε έναν κόσμο όπου ο παραμικρός θόρυβος μπορεί να κοστίσει τη ζωή σου για λόγους που δεν θα προδώσουμε εδώ, οι Abbott έχουν το πλεονέκτημα της νοηματικής γλώσσας που έμαθαν όλοι για να συνεννοούνται με την κωφή κόρη της οικογένειας. Το ‘A Quiet Place’ λοιπόν έχει πέντε αράδες διάλογο τοποθετημένες σε κατάλληλα σημεία, και ελάχιστη μουσική. Αναλογίσου πόσο σημαντική είναι η χρήση του ήχου στα θρίλερ και σκέψου πόσο πιο απαιτητική γίνεται η υπόθεση όταν τον αφαιρείς τελείως. Αυτή η απουσία είναι και το εύρημα του φιλμ.

Οπλισμένη με αυθεντικό τρόμο και τη σύνδεση που πετυχαίνει πολύ σύντομα μεταξύ χαρακτήρων και θεατή, η ταινία δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην επιβίωση του πολυμήχανου και όχι απαραίτητα του δυνατού, χρησιμοποιεί έξυπνα τη σιωπή και τον θόρυβο για να σε εξαντλήσει, και μεταχειρίζεται ένα φιλόδοξο κόνσεπτ σε βάση φοβερά αληθοφανή και πρακτική. Είναι απολαυστικό από την αρχή ως το τέλος και έχει την Emily Blunt που είναι επιχείρημα για να δεις οτιδήποτε, αλλά το αγαπημένο μου πράγμα στο ‘A Quiet Place’ είναι ότι το σκηνοθέτησε ο Jim του ‘Office’. Μετά τις μέτριες προηγούμενες σκηνοθετικές του απόπειρες, ποιος του το ‘χε;

GAME NIGHT

Σε σκηνοθεσία: John Francis Daley, Jonathan Goldstein

Παίζουν: Jason Bateman, Rachel McAdams, Kyle Chandler, Jesse Plemons, Michael C. Hall

Πρεμιέρα: 8/4

Μια παρέα που βρίσκεται συχνά για game nights μπλέκει σε ένα ιδιόρρυθμο κυνήγι θησαυρού, με απώτερο σκοπό τη διάσωση του αδελφού του Jason Bateman που υποδύεται ο Kyle Chandler, από μαφιόζους. Η ταινία μοιάζει με υβρίδιο άλλων ταινιών χωρίς ποτέ να γίνεται βαρετά οικεία, έχει έξυπνα twists, εκμεταλλεύεται τη χημεία του καστ με τον Bateman και τη McAdams να ταιριάζουν κάπως ανέλπιστα, στήνει ορισμένες πολύ χαρακτηριστικές προσωπικότητες και, αντίθετα με τις καφροκωμωδίες των τελευταίων ετών που δεν έχει φτιάξει ο Paul Feig, είναι όντως αστεία. Από τον σεναριογράφο του ‘Horrible Bosses’.

ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ:

Η ιδανική για το Πάσχα ταινία κινουμένων σχεδίων ‘Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού’ με πρωταγωνιστές λαγούς και τρία φίλμ που ταξίδεψαν πέρσι μέχρι τις Κάννες. Το βραβευμένο ‘Barbara’ που έδωσε και ένα βραβείο Cesar στην πρωταγωνίστριά του Jeanne Balibar, το έξυπνα δομημένο, βουλγαρικό ‘Ιστορίες Μίας Νύχτας’ με πέντε ιστορίες που αποκαλύπτουν τη διαφθορά της χώρας, και το διχαστικό ‘Οι Δικοί Μου Άνθρωποι’ που σκιαγραφεί τη μετα-Σοβιετική εποχή της Ρωσίας μέσα απ’ τα μάτια της ταλαντούχας Darya Zhovner.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Είσαι έτοιμος να πεις αντίο στον Captain America;
25 αδιανόητα πρόωρες προβλέψεις για τα Όσκαρ του 2019
12 διάσημοι ηθοποιοί που δεν θυμόσουν ότι έχουν παίξει σε πασίγνωστες ταινίες
Πράσινο Μίλι και Interstellar: 28 πασίγνωστες ταινίες που δεν έφτασαν ποτέ στο Νο.1