RIHANNA

Το Twitter φτιάχνει ταινία με τη Rihanna και τη Lupita Nyong’o

Τώρα που μας το είπαν και δε μπορούν να το πάρουν πίσω.

Είμαστε εδώ, φτάσαμε, το ζούμε. Περάσαμε από τη φάση του ‘Social Network’ και τον νέο τρόπο επικοινωνίας στον 21ο αιώνα στη φάση που τα social media δε δίνουν απλά αφορμές για ταινίες, αλλά δίνουν απευθείας και τις ιδέες.

Η αρχή φαίνεται ότι μπορεί να γίνει με ταινία με πρωταγωνίστριες τη Rihanna και τη Lupita Nyong’o. Αφορμή μια κοινή τους φωτογραφία από το fashion show της Miu Miu στην εβδομάδας μόδας του 2014 που επανέφερε μία χρήστρια του Twitter σε ένα τιτίβισμα που έγινε viral.

Και πάνω που ψάχναμε να βρούμε πού υπογράφουμε για το συγκεκριμένο κόνσεπτ, σε ποιο kickstarter πληρώνουμε τελοσπάντων, το στόρι είχε ήδη κλείσει τη μία πρωταγωνίστριά του.

Και βρήκε και τη δεύτερη.

Άλλο που δεν ήθελε το Twitter και άρχισε να ψάχνει συντελεστές. Πρώτο βήμα τυπικά θα ήταν να προτείνουν παραγωγούς, αλλά ποιος νοιάζεται για τα λεφτά, εδώ μιλάμε για τέχνη. Ιδανική σεναριογράφος για το πρότζεκτ, λοιπόν, ανακηρύχθηκε η Issa Rae που αγαπήσαμε για την πένα και τον χαρακτήρα που υποδύθηκε στο ‘Insecure’ του HBO, μία από τις αγαπημένες σειρές του PopCode για το ‘16, ενώ για τη σκηνοθεσία επιλέχθηκε η πολυπράγμων Ava DuVernay που μετά το υποψήφιο για Όσκαρ ‘Selma’ πήρε φόρα κι έκανε τηλεόραση με το ‘Queen Sugar’, το ανατριχιαστικό υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ ‘13th’ και το πολυαναμενόμενο ‘Wrinkle in Time’, την πρώτη της συνεργασία με τον τιτάνα Disney.

Ανταποκρίθηκαν άμεσα και οι δύο.

Υπόθεση μαύρων καλλιτέχνιδων, λοιπόν.

Και η γιορτή συνεχίστηκε με τη Lupita να ποστάρει fanart,

Και το Twitter να φτιάχνει το σενάριο.

Κάπου εδώ όμως πρέπει όντως να μπουν και παραγωγοί στο παιχνίδι αν θέλουμε να κάνουμε δουλειά. Δε χρειάστηκε καν να προτείνει κάποιο στούντιο το Twitter, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι, με πρώτη και καλύτερη την υποψήφια για Όσκαρ, Helen Estabrook (‘Whiplash’, ‘Young Adult’), και αμέσως επόμενη την Codeblack Films, παράρτημα της Lionsgate, που έχει τις υπογραφές έτοιμες.

(Photo από Charles Sykes/Invision/AP)

Το περιοδικό TIME είχε την ευκαιρία να ρωτήσει την ίδια τη DuVernay για τις σκέψεις της στο TIME 100 Gala που τίμησε τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους αυτή τη στιγμή, και το πράγμα φαίνεται ότι μπορεί να πάρει σάρκα και οστά εκτός του κοινωνικού δικτύου.

“Τα πάντα είναι πιθανά! Για μένα ήταν πολύ όμορφο να με θέτουν κατά κάποιον τρόπο υποψήφια με τέτοιον ζήλο για μια τόσο κουλ ιδέα”.

Η άλλη διάσταση που έδωσε η σκηνοθέτιδα είναι η δόψα του κόσμου να δει τέτοιου είδους εικόνες και ιστορίες στη μεγάλη οθόνη.

“Νομίζω όλο αυτό δείχνει τη δύναμη του κόσμου που θέλει να δει ιστορίες με κέντρο τη γυναίκα, τη γυναίκα διαφορετικού χρώματος, ιστορίες φτιαγμένες από γυναίκες διαφορετικού χρώματος. Είναι πολύ ενδιαφέρον που βρέθηκαν η Rihanna και η Lupita στην ίδια φωτογραφία και έγινε viral. Δεν ασχολήθηκε κανείς με το ποιος θα ήταν ο άντρας πρωταγωνιστής ή το sidekick, η ερώτηση ήταν ποιος θα σκηνοθετήσει, ποιος θα το γράψει. Ο κόσμος ενδιαφέρθηκε για τον δημιουργό και αυτόν που θα πει την ιστορία, ειδικά στο Twitter όπου ο καθένας λέει τη δική του. Θα δούμε τι θα γίνει”.

Λοιπόν, για να μη χάνουμε καιρό. Η Issa Rae έχει ήδη γράψει και τα 10 επεισόδια της επόμενης σεζόν του ‘Insecure’. Η DuVernay έχει τελειώσει γυρίσματα για το ‘Wrinkle in Time’, είναι στο μοντάζ και τα γυρίσματα για την τηλεοπτική ταινία που ανακοίνωσε, ‘Battle of Versailles’, δεν έχουν ξεκινήσει. Η Rihanna έχει λίγα ακόμα γυρίσματα για το ‘Ocean’s Eight’ και έχει παρατήσει την προώθηση του ‘ANTI’, οπότε χαλαρά. Η Nyong’o έχει τελειώσει με το ‘Black Panther’ και αργεί ακόμα για το 9ο Επεισόδιο ‘Star Wars’.

Χρόνος υπάρχει. Τρέχουμε τώρα, τρέχουμε.