Alamy/Visualhellas.gr
ΣΙΝΕΜΑ

Το τολμηρό τέλος του ‘Se7en’ ήταν απλά ένα ατύχημα

Το φινάλε στο πασίγνωστο δράμα του David Fincher δε θα είχε συμβεί ποτέ.

Ο David Fincher είναι μάστορας στο σοκ, αφού ακόμα και σήμερα καταφέρνει να προκαλέσει την έκπληξη σε ένα πιο πεπαιδευμένο κοινό με ταινίες όπως το ‘Gone Girl’. Ακόμα κι αν δε μασάς πια πάντως, σίγουρα μάσησες το 1995 με το φινάλε του χιτ ‘Se7en’.

Σε αυτό το σημείο να προειδοποιήσουμε ότι σε περίπτωση που ακόμα δεν έχεις δει την ταινία, ήρθε η ώρα να αποχωρήσεις γιατί ακολουθούν spoilers.

Και ποιος δεν έμεινε άφωνος με το περιεχόμενο του κουτιού που έστειλε ο John Doe (Kevin Spacey) στον ντετέκτιβ Mills (Brad Pitt), για να τον προκαλέσει να γίνει ο ίδιος η τελευταία αμαρτία – βλέπε οργή – και να τον δολοφονήσει. Δε μπορούμε να φανταστούμε το ‘Se7en’ ως αποτυχία ακόμα και με διαφορετικό τέλος, αλλά ήταν αυτά τα τελευταία λεπτά που το ανέβασαν σε στάτους κλασικής ταινίας.

Τώρα μαθαίνουμε από τον σεναριογράφο Andrew Kevin Walker στη συνέντευξή του με το Hollywood Reporter, ότι το τέλος της ταινίας ήταν μέρος του πρώτου σεναρίου που είχε γραφτεί. Αργότερα όταν το στούντιο είχε υπόψιν τον Jeremiah Chechik για σκηνοθέτη, το τέλος άλλαξε τελείως. Όταν τελικά ανακατεύτηκε ο Fincher με την ταινία και θέλησαν να του δώσουν το σενάριο, του έστειλαν τη λάθος εκδοχή:

“Ο Fincher εκδήλωσε κάποιο ενδιαφέρον, αλλά όταν τους το εξέφρασε, ανέφερε ότι το κουτί είχε μέσα ένα κεφάλι. Και είπαν, “Ωχ όχι όχι όχι, σου στείλαμε το λάθος σενάριο”. Του έστειλαν το πολύ εκτενώς αλλαγμένο σενάριο,  αυτό για τον Jeremiah Chechik που είχε πολύ διαφορετικό τέλος, και ο Fincher είπε “Όχι, δεν ενδιαφέρομαι να κάνω κάτι τέτοιο”.

Ο Walker σχολίασε περαιτέρω ότι αν του ζητούσαν τώρα να κάνει τόσο δραστικές αλλαγές όπως είχε τότε ζητήσει ο Chechik, το πιο πιθανό είναι να αποχωρούσε από το πρότζεκτ για να αφήσει τον σκηνοθέτη να φτιάξει το όραμά του. Αυτές τις μέρες απλά νιώθει τυχερός γιατί βρισκόταν στην αρχή της καριέρας του κι έτσι πρόλαβε να ζήσει το ευτυχές ατύχημα που του άλλαξε, όπως λέει, για πάντα τη ζωή.

Εσύ θυμάσαι πώς είχες αντιδράσει όταν είδες το τέλος του ‘Se7en’ για πρώτη φορά;