ΣΙΝΕΜΑ

‘Loving’: Το διαμάντι των Καννών έχει τρέιλερ

Το ‘Loving’ του Jeff Nichols έρχεται με φόρα από τις Κάννες, συνεχίζοντας την κριτική ματιά στις φυλετικές διακρίσεις που υιοθετεί όλο και περισσότερο το Χόλιγουντ.

Ολοένα και πιο γόνιμη γίνεται η καριέρα του Jeff Nichols, που μετά το ‘Midnight Special’ – ή αλλιώς και αγαπημένη 6η ταινία του PopCode για τη χρονιά μέχρι στιγμής – πετάχτηκε μέχρι το Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο που μας πέρασε, για να κερδίσει τις εντυπώσεις, να αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές και να πάρει μία γερή δόση Oscar buzz για τους πρωταγωνιστές που επέλεξε για το ‘Loving’, παρά το γεγονός ότι και το Palme d’Or και τα βραβεία των ηθοποιών βρέθηκαν τελικά σε άλλα χέρια.

Το ‘Loving’ είναι η πραγματική ιστορία των Richard και Mildred Loving, ενός διαφυλετικού ζευγαριού που παντρεύτηκε παράνομα σε μία εποχή που δεν επέτρεπε τέτοιες ενώσεις. Στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν την απόφασή τους, πήγαν την υπόθεσή τους που ονομάστηκε Loving v. Virginia στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αμερικής, με αποτελέσματα που θα τα έγραφε η ιστορία και θα τα επανέφερε ένα ντοκυμαντέρ του HBO πριν τέσσερα χρόνια.

Το ζευγάρι υποδύονται η Ruth Negga που παρακολουθούμε αυτόν τον καιρό στο ‘Preacher’ και ο Joel Edgerton που συνεργάστηκε ξανά με τον Nichols στο ‘Midnight Special’. Από το sci-fi δράμα έχουμε και τον Michael Shannon, στον ρόλο του φωτορεπόρτερ που απαθανάτισε την ιστορία των Loving για το περιοδικό LIFE.

Το ‘Loving’ κυκλοφορεί στις αμερικανικές αίθουσες στις 4 Νοεμβρίου.