ΣΙΝΕΜΑ

‘Rules Don’t Apply’: Η πρώτη ταινία του Warren Beatty εδώ και 18 χρόνια

Μας έχει συνηθίσει στις μεγάλες αναμονές, αλλά το καλό πράγμα αργεί να γίνει.

Μερικά πράγματα τα εκτιμάς όταν σου λείπουν. Σε τέχνη το έχει ανάγει αυτό ο Warren Beatty, που κάνει καινούριες δουλειές κάθε 20 χρόνια. Συνήθως όμως αξίζει η αναμονή.

Ως ηθοποιός ο Beatty έχει υπάρξει τέσσερις φορές υποψήφιος για Όσκαρ, αλλά το πολυπόθητο αγαλματάκι κατάφερε να το κερδίσει με το ‘Reds’ του ‘81 για Καλύτερη Σκηνοθεσία. Η ταινία(ρα) αφορούσε την Οκτωβριανή Επανάσταση, ένα βαρύ πολιτικό θέμα ειδικά για την Αμερική του ‘80, οπότε είχε αποφασιστεί να βγει με limited release. Τελικά δε χάλασαν κανέναν τα 50 εκατομμύρια δολάρια που έκανε σε εισπράξεις από τη 13η θέση των εισιτηρίων για τη χρονιά εκείνη.

Επέστρεψε 17 χρόνια μετά με το ‘Bulworth’, ένα επίσης αμφιλεγόμενο φιλμ για έναν απογοητευμένο με το σύστημα και τον εαυτό του προοδευτικό πολιτικό, με ένα πετυχημένο για κάποιους, αποτυχημένο για άλλους, συνοθύλευμα χιούμορ και πολιτικού σχολιασμού.

Η νέα του ταινία ‘Rules Don’t Apply’ απομακρύνεται απ’ ότι φαίνεται από την πολιτική σκέψη και περνάει στην πολιτική του Χόλιγουντ μιας άλλης εποχής, με τον ίδιο να υποδύεται τον επιχειρηματία και παραγωγό Howard Hughes και τους Alden Erenreich – σύντομα και Han Solo – και Lily Collins (‘The Blind Side’, ‘Love, Rosie’) να παίζουν το επίδοξο ζευγάρι που βρίσκεται στη δούλεψή του.

Αν κρίνουμε από το τεμπεραμέντο και των τριών στο τρέιλερ, ο συνδυασμός τους θα είναι εκρηκτικός.

Πάρτε ονόματα στο υπόλοιπο καστ: Alec Baldwin, Annette Bening, Haley Bennett, Candice Bergen, Matthew Broderick, Dabney Coleman, Steve Coogan, Taissa Farmiga, Ed Harris, Megan Hilty, Oliver Platt, and Martin Sheen.

Δηλαδή εντάξει, μας έπεισες Warren, μην προσπαθείς άλλο.

Το ‘Rules Don’t Apply’ θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 11 Νοεμβρίου.