ΣΙΝΕΜΑ

Στο ‘War for the Planet of the Apes’, η ιστορία του κόσμου σου θα αλλάξει

Οι πίθηκοι (ξανα)πήραν τα όπλα τους.

Δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του ‘Dawn of the Planet of the Apes’ και αφού η μάχη μεταξύ ανθρώπου και πιθήκου δεν έχει άλλα περιθώρια αναβολής, ο Caesar βρίσκεται σε πόλεμο εκδίκησης με τον χαρακτήρα του Woody Harrelson, του οποίου ο θάνατος φαίνεται να πιστεύει ότι είναι το κλειδί για την κόρνα λήξης του χάους.

Το τρέιλερ έχει ένα φανταστικό, επικό feeling που πιστεύαμε πολύ ότι θα είχε διατηρηθεί από τη συγκλονιστική στροφή που πήρε το franchise από το ‘Dawn’ και τη συμβολή του σκηνοθέτη του, Matt Reeves. Ο Reeves ήθελε να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των πιθήκων για λίγο ακόμα πριν ξεσπάσει οριστικά ο πόλεμος – το αρχικό πλάνο ήταν όλοι οι πίθηκοι να έχουν ήδη ολοκληρωμένη, προφορική γλώσσα στο ‘Dawn’ – και το αποτέλεσμα δικαίωσε πανηγυρικά την παρέμβασή του.

Θα έχει ενδιαφέρον, μετά το ‘Rise’ που μίλησε για την εκμετάλλευση της φύσης από τον άνθρωπο και το ‘Dawn’ που μίλησε για την αδυναμία μας να συνυπάρξουμε, να δούμε πού θα κινηθεί θεματικά το ‘War’. Και είναι νωρίς για προβλέψεις, αλλά στις ορίτζιναλ ταινίες το τέλος δεν ήταν αισιόσοξο.

* Το ‘War for the Planet of the Apes’ θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουλίου 2017.