ΣΙΝΕΜΑ

Trailer ‘Doctor Strange’: “Ξέχνα όσα νομίζεις πως ξέρεις”

To Phase Three της Marvel υπόσχεται πολλά και μας αρέσει.

Πολλά είχαν ακουστεί για τον ρόλο του Doctor Strange και πιο συγκεκριμένα για τα άκυρα που έτρωγε η Marvel από τους ηθοποιούς που προσέγγιζε, κυρίως γιατί δίσταζαν να δεσμευτούν σε συμφωνία για πολλές ταινίες (βλ. Joaquin Phoenix). Το άκυρο που έπεσε αλλά δεν κράτησε, ήταν από τον Benedict Cumberbatch που τελικά ακύρωσε τις θεατρικές του υποχρεώσεις γιατί τον τράβηξε το μυστικιστικό στοιχείο του ρόλου. Και για όποιον αμφιβάλλει ότι το πήρε στα σοβαρά, ο ηθοποιός δήλωσε ότι άντλησε στοιχεία από την εμπειρία του ως δάσκαλος Αγγλικών σε μοναστήρι Βουδιστών(!).

Ο ‘Doctor Strange’ άργησε, αλλά φαίνεται να μας τα λέει καλά. Λέμε άργησε γιατί η ταινία είχε περάσει από τη φάση του development στη φάση του περίμενε και δώστου πάλι πίσω, τουλάχιστον 3 φορές από το 1986. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει ωστόσο και μαζί με αυτό βάζουμε και το πόδι στο τρίτο κύμα ταινιών της Marvel. Phase Three, λοιπόν, μέχρι το 2020 τουλάχιστον. Αν νομίζεις πάντως πως στα έχουν δείξει όλα σε σουπερήρωα, ο Γιατρός ίσως έχει κάτι καινούριο να σου πει.

 

Ο Steven Strange είναι ένας ξερόλας, πραγματιστής χειρούργος που κοστολογεί πολύ ακριβά την χειρουργική του ικανότητα. Όταν ένα ατύχημα του την στερεί, πρέπει να επαναπροσδιορίσει την προσωπική του αξία, αλλά και την κοσμοθεωρία του. Μοιάζει αρκετά universal το θέμα και εύκολο να ταυτιστείς, όμως για πολλά χρόνια η Marvel δίσταζε να ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα γιατί μπαίνει σε αλαφροΐσκιωτα  χωράφια που μέχρι πρόσφατα η εταιρεία απέφευγε. Μυσταγωγία, μαγεία και παράλληλες πραγματικότητες σε συνδυασμό με πολεμικές τέχνες; Γιατί όχι έχουμε να πούμε εμείς.

Εκτός από τον Cumberbatch που έχει γίνει το κοκκαλάκι της νυχτερίδας του Χόλιγουντ, γουστάρουμε τις ‘Inception’ πινελιές, αλλά και τις οικείες παρουσίες των Tilda Swinton, Rachel McAdams και Chiwetel Ejiofor.

Το Find Waldo της Ημέρας: Βρείτε τον Mads Mikkelsen στο trailer και κερδίστε τον σεβασμό μας.