ΣΙΝΕΜΑ

Trailer: Το τέλος του ‘Resident Evil’ θα μοιάζει με ‘Mad Max’

To videogame franchise του Paul W.S. Anderson με τη Milla Jovovich ολοκληρώνεται κι έχουμε το πρώτο τρέιλερ της τελευταίας ταινίας.

Μας πήρε 15 χρόνια, αλλά φτάσαμε εδώ. Για τους αφελείς που πίστευαν ότι το κινηματογραφικό ‘Resident Evil’ δεν είχε ιστορία ή σκοπό, να, ορίστε, ιδού το Τέλος.

Ημι-αστειεύομαι. Προφανώς κανείς δεν ξεκίνησε να βλέπει αυτές τις ταινίες για την ιστορία τους, η οποία αφορά το ξέσπασμα ενός ιού που οδηγεί σε ζόμπι αποκάλυψη και τις προσπάθειες μιας ηρωίδας να αντισταθεί στην μοχθηρή Umbrella Corporation που βρίσκεται πίσω από όλα. Όμως, στην πορεία, για όποιον παρέμεινε εκεί (και κρίνοντας από τις εισπράξεις των ταινιών αυτών -το franchise πλησιάζει το $1 δις εισπράξεων παγκοσμίως-, πολλοί παραμείναμε), έγινε εμφανές πως ο σκηνοθέτης Paul W.S. Anderson είχε διάφορες ωραίες ορέξεις.

Είδαμε μάχες με ζόμπι υπογείως, είδαμε σε ερήμους και σε παγωμένα τοπία, και από ένα σημείο και μετά είδαμε περιπέτειες οριακά πειραματικές. (Το ‘Retribution’, η αμέσως προηγούμενη ταινία της σειράς, είναι πρακτικά ένα all-star remix του franchise σε μια ελεύθερη πλοκής άσκηση ύφους.) Ο Paul W.S. Anderson κάνει ό,τι θέλει εδώ κι αυτό είναι ευχής έργο. Και το κάνει, φυσικά, δανειζόμενος από κάθε τι sci-fi είναι στη μόδα ανά πάσα στιγμή, από ‘Inception’ και George Romerο μέχρι ‘Blade Runner’ και, κρίνοντας από το νέο τρέιλερ, ‘Mad Max’.

Η νέα ταινία βρίσκει την Alice της Milla Jovovich να έχει επιστρέψει ‘σπίτι’ για να τελειώσει μια και καλή τη μάχη απέναντι στην Umbrella και τον αρχι-κακό Iain Glenn, δηλαδή τον Jorah Mormont του ‘Game of Thrones’. Δίπλα της και η Ruby Rose, σε ένα ακόμα μεγάλο μπόνους της τελευταίας αυτής ταινίας.

Δείτε το διεθνές τρέιλερ:

 

Και μιας και είμαστε εδώ δείτε και το πολύ πιο πασέ Αμερικάνικο, που αντί να κάτσει να μας πει οτιδήποτε για την ταινία μας πετάει Guns & Roses για 2 λεπτά σε ένα εντυπωσιακά άσχετο ταίριασμα εικόνας και ήχου.

 

Σε κάθε περίπτωση εμείς το περιμένουμε πολύ, και σύντομα θα κάνουμε και μεγαλύτερο αφιέρωμα στη σειρά.

*Το ‘Resident Evil: The Final Chapter’ θα βγει στις αίθουσες στις 26 Ιανουαρίου από τη Feelgood.