GAMES

Εντός, εκτός, και επί τα αυτά της Gamescom 2016

Ειδήσεις, βίντεο, και μερικές σκέψεις για την «ευρωπαϊκή Ε3». Λέμε τώρα.

Είναι τουλάχιστον 2 χρόνια, το μίνιμουμ αποδεκτό, που η Gamescom (Κολωνία) δεν τραβάει, σαν να μην εξυπηρετεί στο full τους λόγους ύπαρξής της. Η version 2016, η οποία διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν πιθανότατα η πιο διαδικαστική όλων. Είναι εξαιρετικά ευχάριστο ότι είναι ανοικτή προς το κοινό, σε αντίθεση με την Ε3, και οι gamers έχουν τη δυνατότητα να μάθουν από πρώτο χέρι (κυριολεκτικά) τις επερχόμενες κυκλοφορίες, όμως η περίοδος διεξαγωγής (ανεξαρτήτως του δύσκολου Αυγούστου, είναι πολύ κοντά στην Ε3) δημιουργεί απολύτως λογικά ζητήματα και ερωτηματικά.

Ας είναι, αφήνουμε τις υπόλοιπες σκέψεις για τον επίλογο. Προς το παρόν, επικεντρωνόμαστε στα (όποια) σπουδαία, εντός κι εκτός εισαγωγικών, εντός ή στο περιθώριο της έκθεσης, μάθαμε.

BATTLEFIELD 1

Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο όλα επιτρέπονται (άλογο εναντίον άρματος μάχης); Πόσο Battlefield θα είναι στο multiplayer; Το single player θα καταφέρει (επιτέλους) να κάνει τη διαφορά; Αυτά, κι άλλα πολλά, θα απαντηθούν στις 21 Οκτωβρίου (κι έπειτα), όταν και κυκλοφορήσει ο τίτλος σε PS4, Xbox One και PC. Προς το παρόν, αρκούμαστε στο παρακάτω βίντεο.

 

FIFA 17

Κάτι σου είπαμε για τον Pogba την προηγούμενη εβδομάδα, έτσι δεν είναι; Λοιπόν, η Manchester United αποτελεί official partner του παιχνιδιού. Αν δεν παρακολούθησες το βίντεο και δεν άκουσες το Song 2 για να τρέξουν τα δάκρυά σου, ιδού, προς χάρη πληρότητας του άρθρου. Και τέρψη, γιατί όχι;

 

PES 2017

Manchester United εσείς; Liverpool εμείς (και Barcelona, και Dortmund), θα ακούς το You ‘ll Never Walk Alone όποτε παίζεις στο Anfield (όντως). Το demo με 9 ομάδες (Atlético Madrid, Arsenal, Barcelona, Boca Juniors, River Plate, Corinthians, Flamengo, Γερμανία, Γαλλία), ενδεχομένως τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές είναι διαθέσιμο (PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, δυστυχώς όχι στα PC), το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου. Βλέπουμε τώρα.

 

FOOTBALL MANAGER 2017

Ο θρύλος έρχεται στις 4 Νοεμβρίου. Αρκεί, λίγες, σταράτες, ανδρικές κουβέντες.

METAL GEAR SURVIVE

Konami ξανά, αλλά όχι για καλό σκοπό. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου ο Kojima θα εργαζόταν ακόμα στην εταιρεία, ένα νέο Metal Gear θα ήταν το έναυσμα για χαρμόσυνες καμπάνες. Τώρα; Σκυμμένα κεφάλια, ειρωνικά σχόλια στα social media, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για co-op stealth για έως και 4 παίκτες. 2017 (το βλέπουμε αυτό), για PS4, Xbox One και PC, και φυσικά κρατάμε το μικρότερο καλάθι ever.

 

RECORE

Δεν έρχεται (13 Σεπτεμβρίου, Xbox One και PC) μετά βαΐων και κλάδων ακριβώς, και ίσως αυτό να το αδικεί. Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο και αποφάσισε.

 

STEEP

Ούτε και το χιονισμένο και παγωμένο Steep μοιάζει να συγκινεί ιδιαίτερα τους Έλληνας παίκτας (εδώ έχει πάντα ήλιο), αλλά ακόμα είναι νωρίς: 2 Δεκεμβρίου σε PS4, Xbox One και PC.

 

RESIDENT EVIL 7

Νέο Resi 7 trailer, γυναίκα πρωταγωνιστεί, τα ερωτηματικά σε όλα τα επίπεδα παραμένουν…

 

INJUSTICE 2

Harley Quinn εναντίον Deadshot. Αυτό το κορίτσι δεν πάει καλά, το μόνο σίγουρο.

 

GEARS OF WAR 4

Gears of War 4 gameplay trailer σε 4Κ ανάλυση; Να ‘χαμε να βλέπαμε.

 

DISHONORED 2

Το περιμένω σαν τρελαμένο fanboy, και το νέο gameplay υλικό δεν κάνει την αναμονή πιο εύκολη (11 Νοεμβρίου, PS4, Xbox One και PC). *Σταυρώνει δάκτυλα και περιμένει να είναι αριστούργημα.

 

PREY

Και το reboot του Prey, όμως, δεν μοιάζει άσχημο…

 

MAFIA III

Σαν το έχουμε υποτιμήσει λίγο αυτό και μπορεί, μακάρι δηλαδή, να μην μας βγει σε καλό και να είναι ένα αξιόλογο videogame. Crime does pay?

 

FOR HONOR

Έχει καλές προοπτικές, το πιστεύω, για να δούμε πως θα εξελιχθεί το πράγμα, έχει ενδιαφέρον. Ψηφίζω σαμουράι, by the way.

 

SOUTH PARK: THE FRACTURED BUT WHOLE

ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. Αυτό. Στις 6 Δεκεμβρίου (PS4, Xbox One, PC) εξαπολύονται δηλητηριώδη αέρια προς πάσα κατεύθυνση.

 

TEKKEN 7

Ο Lee Chaolan και το alter ego του Violet, έκλεισαν θέση στο roster του παιχνιδιού. Ας το γιορτάσουμε.

 

PS4

Η συγκεκριμένη διαρροή βγήκε την Κυριακή που μας πέρασε, ουσιαστικά δεν έχει σχέση με την Gamescom, αλλά θα την χρησιμοποιήσουμε για τη στήριξη των επιχειρημάτων που θα ακολουθήσουν στον επίλογο. Είναι αυτό το νέο, κι όχι neo, PS4;

Πράγματι, πιθανότατα συζητάμε για το PS4 Slim, το οποίο ίσως να συνοδευτεί από ένα ανανεωμένο DualShock 4 χειριστήριο, κι όχι το PlayStation Neo όπου θα περάσουμε στην επόμενη πίστα. Μάλιστα, κάποια στιγμή εμφανίστηκε και σχετικό βίντεο, αλλά σύντομα κατέβηκε για να αποφευχθούν μπελάδες νομικού τύπου.

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, όπου η Sony έχει μάλλον στο νου της να παρουσιάσει τα PS4 Slim και Neo, κατά τα πρότυπα των Xbox One S και Project Scorpio, όπως αυτά εμφανίστηκαν στην Ε3 2016 από την Microsoft.

Επίλογος

Ολάκερη Gamescom και η Sony δεν καταδέχτηκε να τα παρουσιάσει εκεί, αντίθετα επιλέγει ένα one company show. Και η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ξεκίνησε από πέρσι το σνομπάρισμα της εν λόγω έκθεσης. Αντίθετα, φαίνεται να ρίχνει το βάρος της σε ένα άλλο ευρωπαϊκό event, το Paris Game Week, το οποίο έχει μια καλή απόσταση από την Ε3 (τέλος Οκτωβρίου). Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το Tokyo Game Show (μέσα Σεπτεμβρίου). Ποίο το μέλλον της Gamescom, λοιπόν;

Όταν ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες, κι από φέτος και ο δεύτερος (Microsoft), αποφασίζουν ότι κάτι δεν τους καλύπτει και εξυπηρετεί (από πλευράς ανακοινώσεων τουλάχιστον), το μαύρο κι άραχνο είναι βαρύ αλλά όχι εντελώς απίθανο. Το show της Κολωνίας είναι καταδικασμένο να μετατραπεί σε κάτι διαφορετικό (έξτρα fan προσανατολισμός) ή θα πεισμώσει και θα αντεπιτεθεί; Ή, μήπως, θα πρέπει να αλλάξει το πρίσμα υπό το οποίο βλέπουμε και κρίνουμε την γερμανική έκθεση;