GAMES

Και του χρόνου, παιδιά: Αυλαία στο πρόγραμμα History Through Gaming

Ελπίζουμε ο ασασίνος, ή όποιος gaming χαρακτήρας, να καθίσει ξανά στα θρανία.

Για το πρόγραμμα History Through Gaming σε είχαμε ενημερώσει. Ναι, πρόκειται για εκείνη την εξαιρετική ιδέα του εκπαιδευτικού Μιχάλη Μερτζιανίδη και την υλοποίησή της στο 10 Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων. Ναι, για να το θέσω απλά και ίσως μπακαλίστικα, ήταν η εισαγωγή του Assassin’s Creed στις διδασκαλικές αίθουσες.

Στις 13 Ιουνίου λοιπόν, εν μέσω Ε3 2016 αλλά, τι να κάνεις, η σχολική χρονιά έληξε στις 15 του μηνού, εορτάστηκε με κάθε τιμή η ολοκλήρωση του προγράμματος. Συνάντηση, απολογισμός, σεμινάριο για γονείς και παιδιά, παρουσίαση των πεπραγμένων, όλα αυτά μαζί.

 

Χειροποίητες στολές, αναμνηστικά (να ‘ναι καλά η σύζυγος του εν λόγω εκπαιδευτικού), τραγούδια, ζωγραφιές, βίντεο και, ίσως πάνω απ’ όλα, μια ειλικρινή κουβέντα γύρω από τα videogames όπως αναφέρει ο Μιχάλης Μερτζιανίδης.

Δανείζομαι τα λόγια του και εύχομαι με τη σειρά μου αυτό το πρόγραμμα και τούτη η συνάντηση να βοήθησε τους πάντες, γονείς και παιδιά, να τοποθετήσουν το θέμα videogames στη σωστή του διάσταση. Ένα ψυχαγωγικό μέσο, τουλάχιστον ισότιμο με τα υπόλοιπα, το οποίο με μέτρο και ανάλογα την ηλικία και το παιχνίδι χαρίζει όμορφες στιγμές και, ενίοτε, μας μαθαίνει και 5 πράγματα.

 

Για μια τελευταία φορά, ελπίζω για φέτος γιατί θα επιθυμούσα την επανάληψη σχετικού προγράμματος και του χρόνου και συνέχεια, να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον εμπνευστή, στους δασκάλους, σε γονείς και παιδιά, τα οποία κακώς άφησα τελευταία γιατί σύμφωνα με τον Μιχάλη Μερτζιανίδη έκαναν εκπληκτική δουλειά. Αντί άλλου ευχολογίου ή λιβανίσματος, θα πω το εξής. Η κόρη μου τον Σεπτέμβρη θα πάει για πρώτη φορά Δημοτικό. Μακάρι να πήγαινε σε αυτό το σχολείο.

Η κεντρική photo είναι σκίτσο του νεαρού και ταλαντούχου Δημήτρη Δημαρέλου, ο οποίος συνεργάστηκε στο πρόγραμμα αυτό. Μπράβο σε όλους και μην ξεχάσεις να δεις το παρακάτω βίντεο με τις δημιουργίες των παιδιών.