GAMES

11 hot-hot-hot games που έρχονται μέχρι το τέλος του 2016

Τα περιμένουμε, τα ποθούμε, μακάρι να δικαιωθούμε. Και να τα παίξουμε σύντομα

Ο Σεπτέμβριος και τα αθλητικά του games (και το ‘Forza Horizon 3’) κλείνει σιγά-σιγά λογαριασμό. Ετοιμαζόμαστε λοιπόν να υποδεχτούμε το πιο καυτό gaming τρίμηνο του χρόνου, για την ακρίβεια το δίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος συγκεντρώνει παραδοσιακά τις πιο δυνατές κυκλοφορίες της σεζόν. Βέβαια, το hype δεν εξασφαλίζει και μαθηματικά την ποιότητα του εκάστοτε παιχνιδιού, κάθε άλλο, μπορεί να πέσουμε σε παγίδα σαν πεινασμένοι λαγοί που βλέπουν το καρότο και ξερογλείφονται.

Το σίγουρο είναι πως η παρακάτω ενδεκάδα συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της πλειονότητας του κοινού και όλοι ελπίζουμε στο καλύτερο. Επιπλέον, αν και για όλα τα games που θα μιλήσουμε έχουν πάρει συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, δεν αποκλείεται στο παρά πέντε να υπάρξει κάποια αναβολή (‘The Last Guardian’ δεν αναφερόμαστε μόνο σε σένα, άσε τη μύγα ήσυχη).

Ξεκινάμε.  

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

GEARS OF WAR 4

Το ‘Forza Horizon 3’ έθεσε ψηλά τον πήχη στα racing games αλλά και γενικότερα στα παιχνίδια του Xbox One όσον αφορά στην απεικόνιση, είναι πράγματι πανέμορφο. Μπορεί ο Marcus Fenix, βασικά ο γιος του, ν’ απαντήσει στην πρόκληση; Επιπλέον, είναι σε θέση η developer Coalition να κρατήσει την μπάρα ποιότητας σε υψηλά επίπεδα, παίρνοντας τη σκυτάλη από τη μαμά Epic;

 

Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις; Για να δούμε λοιπόν τι λέει το combat knife και τα υπόλοιπα νέα και παραδοσιακά στοιχεία του gameplay, με τις απαντήσεις να καταφθάνουν στις 11 Οκτωβρίου σε Xbox One και PC.

MAFIA III

Το πρώτο ‘Mafia’ είναι ένα από τα αγαπημένα μου games, έχω μια τεράστια συμπάθεια στις μαφιόζικες ταινίες, η οποία πέρασε χωρίς δυσκολία και στο gaming. Από την άλλη, το ‘Mafia II’ σχεδόν με απογοήτευσε, συγκριτικά με το original, συνεπώς μια δυσπιστία υπάρχει εδώ. Το παιχνίδι, εδώ και καιρό, μας έχει πήξει στο βίντεο, ας παρακολουθήσουμε σε αυτό το σημείο το πιο πρόσφατο (μέχρι να το δεις, θα έχουν βγει 2-3 έξτρα).

 

Το ‘Mafia III’ αναπτύσσεται τούτη τη φορά από τη νεοσύστατη Hangar 13 (σύνδεσμος φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην Καλιφόρνια, ό,τι τι;), με τη βοήθεια της παλιάς 2K Czech. Ελπίζω στις 7 Οκτωβρίου (PS4, Xbox One, PC) να μας κάνει μια πρόταση που δεν θα μπορούμε ν’ αρνηθούμε.

BATTLEFIELD 1

Στον τίτλο αυτό έχουμε αναφερθεί πολλάκις και στην ενδιαφέρουσα, υποσχόμενη, ενδεχομένως και τολμηρή απόφαση να μας οδηγήσει στα πεδία μάχης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το κοινό μοιάζει να έχει ψηθεί έως τώρα και θέλει ν’ ανταποκριθεί στο κάλεσμα/ σάλπισμα πολέμου, ν’ ανέβει στην πλάτη ενός αλόγου, να βιώσει την αναβαθμισμένη melee μάχη, να κάψει ό,τι βρει με φλογοβόλο και μαζί με τα υπόλοιπα πιο τυπικά ‘Battlefield’ στοιχεία να παίξει σε μεγαλύτερα και πιο ανοικτά επίπεδα απ’ ότι στο παρελθόν. Φρέσκο-φρέσκο χθεσινοβραδινό.

 

Έχω την εντύπωση ότι το multiplayer του ‘Battlefield 1’ δεν θα σπάσει την παράδοση, είναι το mode που συνήθως λάμπει. Το στοίχημα μπαίνει στο single player, με την ελπίδα να είναι κάτι παραπάνω από αξιοπρεπές. 21 Οκτωβρίου σε PS4, Xbox One και PC, για να μην ξεχνιόμαστε.

CIVILIZATION VI

Θα πω την αμαρτία μου, γιατί ως τέτοια λογίζεται, έχω χρόνια να παίξω ‘Civilization’, Civ, ή απλώς Σιφιλαϊζέισον όπως το λέγαμε στα φοιτητικά μας χρόνια. Ναι, τότε που ο χρόνος έμοιαζε άπειρος και δεν σε πίεζε, π.χ. για να τελειώσεις το report του αφεντικού ή να μαζέψεις το παιδί από το σχολείο. Ο λόγος στον Περικλή.

 

Το ‘Civilization VI’ θα βασιστεί στο γνωστό τρίπτυχο κρατάω τα καλά, ανανεώνω ορισμένα κλασικά στοιχεία, προσθέτω και κάτι καινούριο. Ανάπτυξη της αυτοκρατορίας, πρόοδος, διπλωματία, συνδυαστικές πανίσχυρες μονάδες, ηγετικά χαρίσματα και κρυφές ατζέντες. Νομίζω ότι στις 21 Οκτωβρίου (PC) θα είμαι άρρωστος και θα ζητήσω αναρρωτική άδεια δύο εβδομάδων. Άτιμο πράμα ο ιός Civ, μη σου τύχει. 

TITANFALL 2

Το ‘Titanfall 2’, αν και πλέον θα κυκλοφορήσει και στο PS4, σαν να έρχεται με λιγότερες τυμπανοκρουσίες και περισσότερη ταπεινότητα σε σχέση με το original, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσως να είναι και καλό σημάδι. Θυμίζω πως το πρώτο ήρθε με θόρυβο και ποδοβόλητα, αλλά άφησε αρκετούς παίκτες με παράπονα, δικαιολογημένα ή μη δεν θα το εξετάσουμε τώρα. Φρέσκο κουλουράκι;

Στοιχεία που ενισχύουν το αίσθημα αισιοδοξίας είναι ότι το παιχνίδι θα έχει αυτή τη φορά single player mode, ενώ θα προστεθούν μηχανισμοί στο gameplay ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ποικιλία. Στις 28 Οκτωβρίου στη χώρα μας λέμε ΟΧΙ, αλλά αυτό φέτος μπορεί ν’ αλλάξει χάρη στο ‘Titanfall 2’ (PS4, Xbox One, PC).

ΤΙ ΑΛΛΟ;

Στις 11 Οκτωβρίου έρχεται το ‘Rise of the Tomb Raider’ στο PS4, μια κι έληξε το timed console exclusivity της Microsoft. Την ίδια μέρα κυκλοφορεί και το WWE 2K17 (PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360). Στις 18 Οκτωβρίου έρχεται το ‘Batman Return to Arkham’, δηλαδή η συλλογή με τα remaster των ‘Arkham Asylum’ και ‘Arkham City’, σε PS4 και Xbox One. Στις 28 του μηνός, θα μας έρθει η special edition του θρυλικού ‘Skyrim’, remaster εν ολίγοις, σε PS4, Xbox One και PC.

Να πούμε δε ότι στις 13 Οκτωβρίου έρχεται το PlayStation VR, το νέο σύστημα εικονικής πραγματικότητας της Sony για το PS4. Μαζί του (και ορισμένα λίγο αργότερα), θα κυκλοφορήσουν και αρκετά games για να το υποστηρίξουν. Πάρε μία γεύση εδώ και λογικά θα επανέλθουμε.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

CALL OF DUTY INFINITE WARFARE

Στο παρελθόν εσύ (‘Battlefield’), στο μέλλον και στο διάστημα εμείς, φαίνεται να φώναξε το ‘Call of Duty’, αν και η απόφαση αυτή δεν ενθουσίασε τους fans του παιχνιδιού και έδωσε λαβή για πικρόχολα σχόλια στους εχθρούς.

 

Προφανώς το, «από τη γη στη σελήνη», σημαίνει ότι θα υπάρξουν νέοι gameplay μηχανισμοί, παρόλα αυτά το πραγματικό ζήτημα είναι αν θα νιώσουμε διαφορετικά παίζοντας το ‘Infinite Warfare’ ή θα πούμε βαριά και μελαγχολικά ότι η αίσθηση παραμένει η ίδια. Επίσης, παρά τα 100+ χρόνια που απέχουν τα δύο games από πλευράς setting, ‘Battlefield 1’ και νέο ‘Call of Duty’ τα ενώνει το κοινό ερωτηματικό διάρκειας και ποιότητας του single player mode. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, ή τα καλύτερα χρόνια του COD πέρασαν ανεπιστρεπτί;    

FOOTBALL MANAGER 2017

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αν και μας χωρίζει ένας μήνας και κάτι από την κυκλοφορία του, δεν έχουμε πολλές λεπτομέρειες και ανακοινώσεις για το FM 2017. Αδιάφορο. Είναι γίγας, είναι κολοσσός, ξέρει τι κάνει. 4 Νοεμβρίου σε PC, Mac και Linux, μόνο αυτό, τίποτα άλλο και τέλος.  

DISHONORED 2

Σε προσωπικό επίπεδο, μαζί με το ‘The Last Guardian’, είναι τα δύο games που περιμένω περισσότερο κι ελπίζω σε Game of the Year επίπεδο ποιότητας. Συγκεκριμένα, το πρώτο ‘Dishonored’ αποτελεί ένα από τ’ αγαπημένα μου παιχνίδια της τελευταίας 5ετίας-6ετίας κι ίσως πράγματι να του έλειψε κάτι για να θεωρείται και αντικειμενικά κορυφαίο.

 

Όπως και να ΄χει, από το ‘Dishonored 2’ αναμένω ωραίο stealth, βάθος, ευρηματικότητα, να εξελίξει το ήδη καλό gameplay και ν’ ανέβει σκαλοπάτι. Είμαι βέβαιος ότι έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει κι αν όλα πάνε καλά θα μας επισκεφθεί στις 11 Νοεμβρίου σε PS4, Xbox One και PC.

WATCH DOGS 2

Μία ακόμα ‘Titanfall 2’ περίπτωση, υπό την έννοια ότι έρχεται με το κεφάλι πιο χαμηλά και με λιγότερες υποσχέσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του. Όπως και στο shooter πρώτου προσώπου της Respawn, έτσι και στο WD2, αυτή η προσέγγιση ίσως να είναι σοφή από πλευράς Ubi και καλός οιωνός.

 

Αρκετά καλό το πρώτο ‘Watch Dogs’, αλλά το hype για κάτι πρωτοποριακό του έκανε κακό. Από το sequel περιμένουμε ένα πιο πολυεπίπεδο, αν μου επιτρέπεις, παιχνίδι, με περισσότερες έξυπνες και φρέσκες ιδέες (κι όχι πολυφορεμένα χαρακτηριστικά από τη open-world φάμπρικα της Ubi), καθώς και τη διάθεση να γίνει πιο τολμηρό σεναριακά και να μας πει δύο-τρεις σταράτες κουβέντες για την «κοινωνία της πληροφορίας», ακόμα κι αν έτσι αποδειχθεί ενοχλητικό (για κάποιους). Στο ημερολόγιο σημειώνουμε: 15 Νοεμβρίου, σε PS4, Xbox One και PC.

FINAL FANTASY XV

Προσωπικά, δεν ξέρω αν θα κολλήσω με το FFXV, δεν είμαι fan του Final Fantasy για να το θέσω όμορφα κι ειλικρινά. Όμως σέβομαι απεριόριστα την ανυπομονησία και την τρέλα σου, σε ένα τέτοιου είδους άρθρο θα ήταν μάλλον άκομψο να λείπει.

 

Μετά από τόσες καθυστερήσεις, ειδικά η τελευταία αναβολή από Σεπτέμβριο σε Νοέμβριο όπου νόμιζες ότι είχες φάει γάιδαρο και ουρά κι όλα ήταν έτοιμα, λογικά θα έχεις νεύρα τεντωμένα οπότε δεν επιθυμώ να ξεσπάσεις πάνω μου. Μακάρι να είναι όλα όσα ευχήθηκες και φαντάστηκες, κι ακόμα παραπέρα. 29 Νοεμβρίου σε PS4 και Xbox One, no more κάρβουνο Square Enix.

ΤΙ ΑΛΛΟ;

Στις 15 Νοεμβρίου αναμένουμε το ‘Assassin’s Creed: Ezio Collection’ σε PS4 και Xbox One, δηλαδή τη συλλογή με τα remaster των, πιθανώς, 3 καλύτερων AC παιχνιδιών (II, Brotherhood, Revelations). Επίσης, στις 23 Νοεμβρίου στην Ευρώπη έρχονται τα ‘Pokemon Sun’ and ‘Moon’ στο 3DS.

Τέλος, από πλευράς hardware, στις 10 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το PS4 Pro. Τσέκαρε τα περί αναβαθμισμένης κονσόλας, εδώ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

THE LAST GUARDIAN

Το βασικό εδώ είναι να κυκλοφορήσει, με το καλό στις 7 Δεκεμβρίου, αποκλειστικά στο PS4. Αν συμβεί αυτό και ξεπεράσουμε σκοπέλους, εμπόδια, bugs, δεν ξερωγώ τι άλλο, τότε κάτι μου λέει ότι δεν έχουμε κανέναν λόγο ν’ ανησυχούμε για την ποιότητά του, έχοντας και εμπιστοσύνη στον τεράστιο Fumito Ueda.

Το ‘Ico’ ήταν εξαιρετικό, το ‘Shadow of the Colossus’ μαγικό, ένας συνδυασμός των δύο είναι πιθανό να μας εκτοξεύσει στη στρατόσφαιρα. 2007-2016, αλλαγή κονσόλας, ένα παιδί, ένα απροσδιόριστο πλάσμα, ένας υπέροχος κόσμος, εκατομμύρια gamers το περιμένουν. Για να δακρύσουν από συγκίνηση.

ΤΙ ΑΛΛΟ;

Το ‘South Park’ μας αέρισε κανονικά, χρησιμοποιώντας την ορολογία του, και αναβλήθηκε. Όπως και να ΄χει, το ‘Steep’ που αγαπά το χιόνι αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου σε PS4, Xbox One και PC. Νοσταλγία μεγάλη και συγκρατημένη αισιοδοξία με τον ερχομό του ‘Syberia III’ την 1 του Δεκέμβρη σε PC, Mac, PS4 και Xbox One. Τέλος, στις 6 Δεκεμβρίου, έρχεται το ‘Dead Rising 4’ σε Xbox One και PC.