GAMES

To mobile game του ‘Mr. Robot’ είναι κάτι παραπάνω από διαδραστικό

Το Night School Studio που μας έδωσε το ‘Oxenfree’, δίνει ξανά ρέστα με αφορμή την τηλεοπτική σειρά.

Εάν ρωτούσαμε τους φανατικούς του ‘Mr. Robot’ να μας πούνε τι κάνει τη σειρά να ξεχωρίζει, κάτι μας λέει πως θα παίρναμε διαφορετικές απαντήσεις.

Κάποιος θα ξεχώριζε τα χαρακτηριστικά ενός ασυνήθιστου high-tech δράματος. Άλλος θα τόνιζε το ψυχολογικό δράμα μέσω του χαρακτήρα του Elliot. Σίγουρα κάποιος θα ανέφερε τη meta διάσταση της σειράς, που σε φέρνει αντιμέτωπο με τη σχέση που έχεις αναπτύξει με την τεχνολογία στην καθημερινότητά σου. Ο ίδιος ο δημιουργός του ‘Mr. Robot’ Sam Esmail πάλι, είναι ιδιαίτερα περήφανος για την ακρίβεια και την ποιότητα που πασχίζει αυτός και η ομάδα του να διατηρήσουν σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την διαδικασία του hacking, όπως μας είπε σε Q&A του.

Το Mr. Robot:1.51exfiltrati0n.ipa, όπως ονομάστηκε το παιχνίδι κάνοντας νεύμα στους τίτλους επεισοδίων της σειράς, φτιάχτηκε από τo βραβευμένo για το ‘Oxenfree’ Night School Studio και έχει όλα τα παραπάνω.

Εσύ βρίσκεις ένα πεταμένο τηλέφωνο στον δρόμο έξω από τη Fun Society Arcade στο Coney Island, αλλά όταν το σηκώνεις, ένα μήνυμα από τη Darlene θα σε φέρει μπροστά σε μια απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή σου (εντάξει, δραματικό, αλλά να ξέρεις πως θα ξοδέψεις πολλές ώρες κολλημένος στην οθόνη σου). Η Darlene ετοιμάζεται να κάνει το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό έγκλημα που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία, αλλά χωρίς το κινητό που έχεις στα χέρια σου, δε γίνεται δουλειά.

Αν δεν το έχεις μαντέψει ακόμα, το έγκλημα είναι το hacking της E-Corp που δεν είδαμε μεν καλά-καλά στην 1η σεζόν, αλλά τα σκόρπια του κομμάτια θα συμπληρωθούν σε ένα παζλ που θα φτιάξει η διάδρασή σου με τους χαρακτήρες και οι αποφάσεις που θα πάρεις, με διαφορετικά κάθε φορά αποτελέσματα. Έτσι γίνεσαι μέλος της fsociety και όσο προσπαθείς να βγάλεις άκρη, έρχεσαι όλο και πιο κοντά στη λογική ενός hacker.

Χωρίς καλά-καλά να το καταλάβεις, η επανάσταση έχει και τη δική σου υπογραφή.