ΜΟΥΣΙΚΗ

10 τραγούδια που μοιραζόμαστε ‘κρυφά’ στη δουλειά

Οι δημοσιογράφοι του Oneman δίνουν τα ίνμποξ τους στη δημοσιότητα και βάζουν σε μια λίστα τα δέκα τραγούδια που έστειλαν ο ένας στον άλλον αυτές τις μέρες.

“Είναι Ιούλιος. Όχι, δεν είναι απλά Ιούλιος. Είναι τέλη Ιουλίου. Είναι προφανές (σ.σ. μας διαβάζουν και προϊστάμενοι, έχουμε πάρει το σοβαρό μας) ότι δουλεύουμε αγόγγυστα μέχρι και την τελευταία μέρα πριν την καλοκαιρινή μας άδεια. Δεν ρίχνουμε ρυθμούς. Δεν πέφτουμε. Δεν κουραζόμαστε.

ΩΠ, ΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΕΣΚΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΙΝΜΠΟΞ, ΚΑΤΣΕ ΝΑ ΔΩ”.

Οι 52 λέξεις που προηγήθηκαν (πλιζ, μέτρα τες, δείξε μας από τι είσαι φτιαγμένος) είναι η επιτομή του καλοκαιριού στο γραφείο. Δεν θέλει πολύ για να χάσεις τη συγκέντρωσή σου τέτοιες μέρες. Τον Ιούνιο μπορούσες απλά να χωθείς στην τηλεόραση ανά πάσα στιγμή, μετρώντας πλάγια στα ματς του Euro. Τον Ιούλιο που δεν έχει πια Euro, χρειάζεσαι ένα τραγούδι για να ξεφύγεις.

Ψέματα, μπορείς να ξεφύγεις ακόμη κι αν δεν συμβεί τίποτα. Ακόμη κι αν φτερνιστεί ο διπλανός σου. Καλοκαιριάτικα.

Αυτά είναι τα 10 random, υποκειμενικά, χωρίς λόγο, χωρίς συνοχή και χωρίς σύνδεση τραγούδια που στείλαμε την τελευταία εβδομάδα ο ένας στον άλλο. Με μέιλ, με τσατ, με αεροπλάνο και βαπόρια.

Σωτηρία Μπέλλου – Μ’ αεροπλάνα και βαπόρια

Δεν είναι το τραγούδι που θα ακούσεις φέτος στα μπιτσμπάρ. Μάλλον δηλαδή. Οι λόγοι που στείλαμε Μπέλλου καλοκαιριάτικα είναι δύο και είναι σαφείς. Πρώτον, είναι ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ -ποιοιείμαστετώραεμείςπουθαναλύσουμετηνΜπέλλου- και δεύτερον, θυμίζει χειμώνα. Και το να δουλεύεις θυμίζει χειμώνα. Σαφές τώρα;

Body Language – Really Love

Και την πρώτη μέρα, ο Θεός είπε: “Πρόσεχε, έχει τόσο μπάσο που απορυθμίζει”. Και τη δεύτερη μέρα, ο Θεός είπε: “Πρόσεχε, έρχεται χωρίς καν να προειδοποιεί”. Και την τρίτη μέρα, ο Θεός είπε: “Βασικά, τα πρώτα δύο λεπτά στην εισαγωγή για να φτάσει στο 02.06”. Και την τέταρτη μέρα, ο Θεός είπε: “Κάτι έγραφα και όταν έφτασε εκεί, σήκωσα κεφάλι με ύφος ‘Τι συμβαίνει εδώ;'”. Και την πέμπτη μέρα, ο Θεός είπε: “Και τελικά αποδεικνύεται ότι αυτό που περίμενες ως κυρίως; ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ!”. Και την έκτη μέρα, δεν έγινε κάτι φοβερό, αλλά την έβδομη έγινε της π&*&*&!&78ς.

Marcus Marr & Chet Faker – Learning For Your Love

“Ξεκίνα να το ακούς, ξέχνα ότι το ακούς, θα στο θυμίσει ότι το ακούς”. Όχι εγώ, ο Θεός τα λέει πάλι.

Arcade Fire – Wake Up

Υπογράφω το θέμα, δεν θα γινόταν να μην στέλνω προς διάφορες κατευθύνσεις το ‘Wake Up’. Μεταξύ των δεκάδων άλλων χρήσεών του, μπορεί πραγματικά να σε ξυπνάει και να σου δίνει κίνητρο να δουλεύεις τέλη Ιουλίου.

Baauer – Floreana

 

Καμιά φορά δεν αρκούν πέντε καφέδες για να σε ξυπνήσουν. Καμιά φορά, ο οργανισμός θέλει ΜΠΑΣΟ. Βασικά, κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και άκου το τόσο πειραγμένο.

Tove Lo – Talking Body (KREAM remix)

H Tove Lo είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στη Σουηδία μετά τον Ζλάταν και το ‘Euphoria’. Κράτα αυτό το τραγούδι και άκουσε το στο αυτοκίνητο, καθώς φεύγεις απ’ τη δουλειά και την ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ. Θα είσαι ήδη διακοπές.

Jay-Z & Kanye West – Ni**as in Paris

 

Άλλη μια φορά που είμαι εξαιρετικά επίκαιρος και διαχέω την τέχνη σε ίνμποξ και μέιλ συναδέλφων που αντιδρούν με κάτι ανάμεσα σε “να του πούμε ότι το τραγούδι είναι ήδη 5 ετών;” και “πότε βγαίνει η άδειά σου;”.

Master Tempo ft. Χρήστος Μενιδιάτης – Χαμός θα γίνει

Αν όλο αυτό το πάρε-δώσε των τραγουδιών ήταν το Westeros, το αγανακτισμένο τραγούδι των κυρίων από πάνω θα ήταν ο βασιλιάς (της ολικής καυλάντας).  *παίρνει σβάρνα ό,τι υπάρχει στο γραφείο με το ένα χέρι και τα πετάει κάτω

Victor Deme – Djon Maya

Βασικά, τρέξε κατευθείαν στο ρεμίξ.

Γιάννης Χαρούλης – Πάνω στ’ Αργυρό Σκαμνί

Ότι τι; Ότι δεν είμαστε άνθρωποι εμείς; Ότι περνάει ένα καλοκαίρι από πάνω μας χωρίς έντεχνο σπαμ και έντεχνες αναφορές; Ότι δεν μπήκε στ’ αυτιά μας ο Χαρούλης; Ότι δεν σβούρηξε στο τύμπανό μας; Ότι δεν είναι έπος τ’ αργυρό σκαμνί; Να κοροϊδευόμαστε θες;