FESTIVALS

Gimme Shelter Festival: To Gagarin205 μετατρέπεται σε κινηματογράφο

Βρήκαμε καταφύγιο για τις φθινοπωρινές μας Δευτέρες.

Πριν 15 χρόνια έκανε την εμφάνισή του το ‘Gagarin205’, ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς χώρους της Αθήνας. Τότε πραγματοποιήθηκε και το πρώτο ‘Gimme Shelter Festival’ για το οποίο είχε πει και ο ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Gagarin, Νίκος Τριανταφυλλίδης, το 2002:

Αυτό που μας έκαιγε πάνω απ’ όλα, ήταν ένα δημιουργικό άσυλο κόντρα στο mainstream, που θα συμφιλίωνε τις δύο μεγάλες μας αγάπες, τη μουσική – και ιδιαίτερα, αυτό που αποκαλούμε για λόγους ενδοσυνεννόησης «ροκ εν ρολ» – και τον κινηματογράφο.

Από τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου και για 10 Δευτέρες μέχρι το Δεκέμβριο το ‘Gimme Shelter Film Festival’ επιστρέφει στο Gagarin205 ζωντανεύοντας ξανά το όραμα του Τριανταφυλλίδη με προβολές ταινιών με θέμα φυσικά τη μουσική, ξεχωριστούς καλεσμένους και special events.

Το Gagarin205 θα διαμορφώνεται με θέσεις καθήμενων, αλλά ως σωστός συναυλιακός χώρος που είναι, θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να είναι όρθιοι, ενώ θα είναι ανοιχτό και το μπαρ. Το πρόγραμμα του Οκτωβρίου έχει ήδη ανακοινωθεί και περιλαμβάνει μουσικές για όλα τα εναλλακτικά γούστα.

Πρόγραμμα Οκτωβρίου

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου

Το φεστιβάλ ξεκινάει με το ‘David Bowie Is’ ένα ντοκιμαντέρ για την ομώνυμη έκθεση που πραγματοποιήθηκε το 2013, μέσω της οποίας εξιστορούνται τα σημαντικότερα γεγονότα της πορείας του David Bowie.

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

Οι Δευτέρες συνεχίζονται με το ‘Screamin’ Jay Hawkins: I put a spell on me’ σε σκηνοθεσία Νίκου Τριανταφυλλίδη. Το ντοκιμαντέρ άρχισε να γυρίζεται όταν ο Screamin’ Jay Hawkins ήρθε στο Ρόδον το 1999 για δύο συναυλίες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τον αναπάντεχο θάνατό του. Εκτός από τον ίδιο η ταινία είναι διαποτισμένη με τις αφηγήσεις φίλων και συνεργατών του όπως ο Jim Jarmusch και η Diamanda Galas.

Την ίδια μέρα θα γίνει προβολή του ‘The Rolling Stones: Crossfire Hurricane’ ένα ντοκιμαντέρ του 2012 για την επέτειο των 50 χρόνων πορείας των Rolling Stones. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται όλη την ιστορία από την αρχή των Stones μέσα από τις διηγήσεις όλων των μελών του συγκροτήματος συνδυασμένες με αδημοσίευτο αρχειακό υλικό.

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου

Στην Τρίτη Δευτέρα του φεστιβάλ θα δούμε το ‘Desert Age: A rock & roll scene history’ το οποίο είναι το πρώτο ντοκιμαντέρ που ασχολήθηκε εις βάθος με την ιστορία της stoner σκηνής από τα 60s που ξεκίνησε, έως 90s που κορυφώθηκε, αλλά και πως όλα αυτά συνέβαλαν στο να διαμορφωθεί το σημερινό stoner. Στο ντοκιμαντέρ μιλούν θρύλοι του είδους, όπως o Josh Homme ιδρυτής των Kyuss και των Queens of The Stone Age.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Ο Οκτώβριος κλείνει με το ‘Scorpions: Forever and a Day’, ένα ντοκιμαντέρ του 2015 για την πορεία των Scorpions από το Αννόβερο της Γερμανίας, από όπου έφηβοι ξεκίνησαν ως μπάντα μέχρι που μαθεύτηκε το όνομά τους σε όλο τον κόσμο.

INFO

Gagarin205, Λιοσίων 205, Αθήνα. Tηλ: +30 2114112500

Η προπώληση θα ξεκινήσει σύντομα online στο viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και στα Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.

Τιμή Ημερήσιου Εισιτηρίου: 7 ευρώ (προπώληση & ταμείο)

Διαρκείας για όλες τις Δευτέρες του φεστιβάλ: 55 ευρώ

[email protected]

www.gimmeshelterfestival.com

Facebook Page