ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Άννα Ψυχογιού μεγάλωσε ακούγοντας Rolling Stones, κρητικά και ρεμπέτικα

Κολλήσαμε με το 'Έτσι μ' αρέσει να ζω' και κάναμε 9 ερωτήσεις στην νεαρή ταλαντούχα τραγουδίστρια.

Η Άννα Ψυχογιού γεννήθηκε στην Σουηδία, από όπου κατάγεται η μητέρα της και μεγάλωσε στην Κρήτη. Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα μουσικά της ακούσματα, αφού από την μία πλευρά η μητέρα της άκουγε Rolling Stones και Beatlles και από την άλλη η γιαγιά της άκουγε κρητικά. Αν σε αυτά προσθέσετε και τα ρεμπέτικα του πατέρα της, προκύπτει ένας πολύ ιδιαίτερος μουσικός συνδυασμός που περνάει και στη δική της μουσική.

Γνωρίσαμε την Άννα μέσα από το ‘Έτσι μ’ αρέσει να ζω’ και θελήσαμε να μάθουμε κι άλλα πράγματα για εκείνη.

Πότε αποφάσισες ότι θέλεις ν’ ασχοληθείς με το τραγούδι;

Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω τραγουδίστρια και ηθοποιός. Πάντα αυτό ονειρευόμουν και αυτό προσπαθώ να πετύχω, αν κι έχω μπροστά μου ακόμη πολύ δρόμο.

Τι μουσική ακούς σήμερα;

Ακούω όλα τα είδη. Όλα έχουν όμορφα στοιχεία, τα οποία προσπαθώ να παντρέψω με τη δική μου μουσική. Αν πρέπει να διαλέξω ένα, αυτό είναι το έντεχνο λαϊκό, μιας και ταιριάζει περισσότερο στην ψυχοσύνθεσή μου.

Ποιο τραγούδι έχεις τραγουδήσει περισσότερες φορές στο μπάνιο σου;

Με πολλά τραγούδια έχω κολλήσει κι όταν κολλάω, μπορεί να τα τραγουδάω επί τρεις συνεχόμενες μέρες! Τον τελευταίο καιρό δεν μπορώ να σταματήσω να τραγουδάω το ‘Μαγικό ραβδί’.

Αν δεν κάνω λάθος, το ‘Μαγικό ραβδί’ είναι το τελευταίο τραγούδι που ερμήνευσες και γράφτηκε για ένα βιβλίο. Πες μας δυο λόγια για αυτό.

Το βιβλίο λέγεται ‘Δύο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα’ της Μαρίνας Γιώτη, είναι το δεύτερο της σειράς ‘Παραμύθια… αλλιώς!’ και μας παρουσιάζει μια εναλλακτική εκδοχή της ιστορίας της Σταχτοπούτας. Τη μουσική για το Μαγικό ραβδί’ έχει γράψει ο Γιάννης Γερμανός και τους στίχους η Μαρίνα Γεωργίου με τους οποίους έχω την τιμή να συνεργάζομαι για πρώτη φορά.

Διάβασα στη σελίδα σου στο facebook πως έχεις τελειώσει δραματική σχολή. Πόσο σε έχει βοηθήσει αυτό στο τραγούδι;

Με έχει βοηθήσει στον τρόπο έκφρασής μου πάνω στη σκηνή. Τα τραγούδια μου αρέσει να τα ζω μέσα μου, όπως θα ζούσα έναν ρόλο.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό σου όνειρο;

Να μπορώ ν’ αγγίζω τις καρδιές των ανθρώπων με τη φωνή μου.

Στο ‘Έτσι μ’ αρέσει να ζω’, λες πως θες να ζεις τη ζωή σου όπως γουστάρεις. Λοιπόν, πώς γουστάρεις;

Μ’ αρέσει να ζω τη ζωή μου ήσυχα, με φίλους, αγάπη και φυσικά με πολλή μουσική.

Σε ποια πράγματα βρίσκεις την ουσία;

Η ουσία βρίσκεται σε πράγματα που δεν μπορείς ν’ αγοράσεις. Σε μια αγκαλιά, σε ένα χάδι, σε ένα φιλί.

Τι παίρνεις στα σοβαρά;

Προτιμώ να αντιμετωπίζω τα πάντα με χαμόγελο και καλή διάθεση!

Η Άννα Ψυχογιού θα εμφανιστεί την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Up Stage (Λεωφόρος Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη), μαζί με τους Σπύρο Λιβέρη (κιθάρα, βιολί), Μάριο Στέρπη (ηλεκτρική κιθάρα), Λάμπρο Παπανικολάου (κόντρα μπάσο), Δημήτρη Ασημακόπουλο (ντραμς), Αλέξανδρο Κούρο (πλήκτρα) και Χάρη Χρόνη (τρομπόνι).

Στις 28 Δεκεμβρίου θα εμφανιστεί στο ‘Μήλον της έριδος’ στο Ηράκλειο της Κρήτης με τους Γιώργο Κουρούπη (βιολί), Δημήτρη Μαρή (κιθάρα) και Γιώργο Παντερμαράκη (καχόν, κρουστά).