ΜΟΥΣΙΚΗ

Τα αξέχαστα τηλεφωνήματα του Κώστα Μαρτάκη

Λόγω του τελευταίου του σινγκλ 'Πάρε Ένα Τηλέφωνο', ο Κώστας Μαρτάκης προκάλεσε περαστικούς να κάνουν κι εκείνοι ένα τηλεφώνημα που ανέβαλαν για καιρό. Εμείς τον προκαλέσαμε να μας πει για τα δικά του τηλεφωνήματα.

Γνωρίσαμε τον Κώστα Μαρτάκη πριν 12 χρόνια στο ‘Dream Show’ και στη συνέχεια μας συστήθηκε με τον πλέον καλοκαιρινό ύμνο ‘Θέλω επειγόντως διακοπές’. Φέτος μετά από 5 προσωπικούς δίσκους και στην πρώτη του συνεργασία με τον Φοίβο, αυτό που θέλει είναι ένα μόνο τηλεφώνημα.

Γι’ αυτό και αποφάσισε να βγει στους δρόμους παρέα με την Ελένη Βουλγαράκη και να ζητήσει από τους περαστικούς της πλατείας Συντάγματος να πάρουν εκείνοι το τηλέφωνο, που ανέβαλαν για καιρό.

Εμείς με τη σειρά μας, τον βρήκαμε και τον ρωτήσαμε ποια είναι τα πιο σημαντικά τηλεφωνήματα της ζωής του.

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ

Το πρώτο σημαντικό επαγγελματικό τηλεφώνημα που έχω δεχτεί ήταν όταν πέρασα στην οντισιόν για το ‘Dream Show’. Ήταν πολύ της μόδας αυτά τα παιχνίδια και τα παρακολουθούσα. Μέχρι τότε τραγουδούσα σπίτι χωρίς να με έχει δει κανένας. Αποφάσισα αρχικά να πάω στα σεμινάρια τραγουδιού του Fame Studio, με τη Τζούλι Μασίνο, τον Αντώνη Γούναρη, και άλλους πολύ αξιόλογους καθηγητές, οι οποίοι σου έλεγαν ειλικρινά αν είσαι καλός και αξίζει να προχωρήσεις ή όχι. Εκεί παρααγαπηθήκαμε και μου δήλωσαν συμμετοχή στο ‘Fame Story’. Δεν ήθελα καθόλου, γιατί ντρεπόμουν πολύ να τραγουδώ μπροστά σε κόσμο. Πήγα όμως στις οντισιόν, πέρασα στους 70, και με κόψανε. Ψιλοαπογοητεύτηκα, και συνέχισα τα όσα έκανα ψς τότε. Έπαιζα μπάσκετ και έκανα λίγο μόντελινγκ, γιατί ήθελα να έχω τα δικά μου χρήματα.

Όμως ένας φίλος μου, που τον λένε επίσης Κώστα, είχε δηλώσει συμμετοχή στο ‘Dream Show’, αποφάσισε να μην πάει και μου είπε να πάω εγώ στη θέση του. Σκέφτηκα λοιπόν να πάω μία ακόμη φορά, να κοπώ και να συνειδητοποιήσω ότι δεν είμαι για το τραγούδι. Παίζω μπάσκετ. Αυτό μπορώ να κάνω. Πήγα στην οντισιόν και το ίδιο βράδυ με πήραν και μου είπαν “σε δυο μέρες μπαίνετε στο ‘Dream Show’”. Αυτό ήταν το πιο καθοριστικό τηλεφώνημα της ζωής μου.

ΕΝΑ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

Θυμάμαι πολύ έντονα το τηλεφώνημα της αδερφής μου, που μου ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος. Και λίγο καιρό μετά, όταν τραγουδούσα με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου στην Άνοδο και ακριβώς πριν βγω στη σκηνή, με πήρε η μητέρα μου και μου λέει “Γεννάμε”. Τελείωσε το πρόγραμμα και έφυγα με τα ρούχα της δουλειάς. Ήμουν τόσο ταραγμένος λες και ήταν δικό μου το παιδί. Φτάνω στο μαιευτήριο στις 5 τα ξημερώματα και λέω αυθόρμητα στη μάνα μου.

 “Πού μπορώ να παραγγείλω έναν καφέ;” και μου λέει “σε μαιευτήριο είσαι όχι σε καφενείο!”

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΧΩΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΖΗΣΕΙ

Ναι, με έχουν χωρίσει από το τηλέφωνο και ήταν τραγικό. Εγώ δεν έχω χωρίσει ποτέ ούτε από το τηλέφωνο ούτε με μήνυμα. Πάντα από κοντά. Είναι πολύ πιο δύσκολο, αλλά είναι πιο αληθινό και σέβεσαι και τον άλλον που έχεις περάσει όσο καιρό έχεις περάσει μαζί. Ήμασταν τσακωμένοι, αλλά από το τηλέφωνο το έληξε. Μετά έσπασα βέβαια το σπίτι και λίγο ξεθύμανα, αλλά ναι έχω και γω τέτοια εμπειρία.

ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ

Συνήθως τα τηλεφωνήματα για δουλειά είναι τα πιο δύσκολα. Είμαι πιο συνεσταλμένος και μου είναι δύσκολο να μιλήσω εγώ για να διεκδικήσω πράγματα για δουλειά ή να μιλήσω για χρήματα. Γι’ αυτό έχω πολύ καλή ομάδα που τα έχει αναλάβει αυτά. Αλλά έχει τύχει να χρειαστεί να μιλήσω για τέτοια θέματα και μου ήταν πολύ δύσκολο. Σκεφτόμουν όλη μέρα πώς θα το κάνω, τι θα πω, πώς θα το χειριστώ. Γενικά δεν το ‘χω να κλείνω τα deal εγώ.

ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Το γύρισμα κράτησε 4-5 ώρες. Γύρω στις 12 το μεσημέρι ξεκινήσαμε. Μας δυσκόλεψε η ζέστη και το να τηλεφωνήσει ο κόσμος σε δικούς τους. Όταν έβλεπαν εμένα σταματάγανε, με το που ερχόταν η κάμερα φεύγανε. Ήταν όμως πολύ διασκεδαστικό. Περάσαμε πολύ ωραία και εγώ και η Ελένη και ο κόσμος που τελικά συμμετείχε.

Επειδή λόγω δουλειάς έχω να κάνω με κόσμο, είμαι άνετος στην επικοινωνία. Και σε πιο περίεργες αντιδράσεις στο γύρισμα, δεν αγχώθηκα, ήμουν πολύ κουλ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έκανα κάτι αντίστοιχο. Στα ‘Καλημερούδια’ έκανα τον βενζινά, το μωρό, έμπαινα μέσα σε παραστάσεις. Μου αρέσουν οι φάρσες γενικά. Είμαι πειραχτήρι.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΤΑ ‘ΚΑΛΗΜΕΡΟΥΔΙΑ’

Με τη Ντορέττα τότε, είπα κατευθείαν ναι, παρόλο που μου είναι δύσκολο να ξυπνάω το πρωί. Είχαμε πολύ καλή χημεία. Μου άρεσε πολύ η παρέα. Στο μέλλον σίγουρα αν μου γίνει κάποια πρόταση που να μου αρέσει και να μου αρέσει και η παρέα, θα ήθελα να ξανακάνω τηλεόραση. Αλλά από το μεσημέρι και μετά! Ποτέ μη λες ποτέ βέβαια.

Αυτό που λέω μέχρι σήμερα και νομίζω θα το λέω για πολλά χρόνια ακόμα είναι ότι τα ‘Καλημερούδια’ ήταν η καλύτερη συνέντευξη που έχω δώσει σε προσωπικό επίπεδο με τον κόσμο.

Στα ‘Καλημερούδια’ είδε ο κόσμος εμένα πέρα από τη δουλειά μου, είδε ποιος είμαι εγώ

Με είδε όταν νευριάζω πώς είμαι, όταν στεναχωριέμαι πώς είμαι, όταν είμαι πολύ κεφάτος πώς είμαι, πώς αντιμετώπιζα τους καλεσμένους. Ο κόσμος γνώρισε τον Κώστα, ενώ ήξερε μέχρι τότε μόνο τον Μαρτάκη.

Δεν σημαίνει τίποτα το ότι τραγουδάω και ότι με ξέρουν δυο άνθρωποι παραπάνω από τους γονείς μου. Είμαι και εγώ όπως όλοι με τα προβλήματα και τα άγχη μου. Απλά νιώθω τυχερός και ευλογημένος, επειδή κάνω κάτι που αγαπώ πολύ και ζω από αυτό. Όλοι οι άνθρωποι εργάζονται για βιοποριστικούς λόγους, πολλοί μπορεί να μην είναι ευτυχισμένοι με αυτό που κάνουν.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΙΒΟ

Με τον Φοίβο είναι η πρώτη μας συνεργασία. Είχαμε πει στο παρελθόν ένα “γεια” σε μια απονομή της Δέσποινας Βανδή, αλλά δεν γνωριζόμασταν καλά. Ήθελα πάντα να συνεργαστούμε κάποια στιγμή και είμαι πολύ χαρούμενος, που επιτέλους έγινε. Όλο αυτό ξεκίνησε από έναν συνεργάτη μου, που έδωσε την ιδέα, και μας έφερε σε επαφή και τα βρήκαμε. Έχουμε τρομερή χημεία και νομίζω από το ‘Παρε ένα τηλέφωνο’ φαίνεται ότι θα είναι ένας πολύ δυνατός δίσκος.

Θεωρώ ευλογημένους τους ανθρώπους που γράφουνε και στίχους και μουσική. Έχω προσπαθήσει να γράψω και εγώ. Σε στίχους δεν μου βγαίνει. Αυτό που βγάζω είναι μελωδίες για τη φωνή αρκετές φορές. Σιγά σιγά. Κάποια στιγμή θα θελα να γράψω κάτι. Από την άλλη, σκέφτομαι ότι εσύ κάνεις μια δουλειά, ο άλλος κάνει μια δουλειά και αυτό το πάντρεμα είναι που μου αρέσει. Να τα κάνω όλα εγώ, μία φορά μπορεί να θέλω να συμβεί, να έχω να εκφράσω κάτι. Αλλά μου αρέσει η ομάδα και η συνεργασία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αγαπώ την τηλεόραση και προέρχομαι από εκεί. Το παιχνίδι, παρόλο που ήταν μουσικό, παιζόταν στην τηλεόραση. Έχω ζήσει όλη μου την πορεία σε αυτό το μέσο, παρουσιάζοντας, συμπαρουσιάζοντας και φυσικά και ως καλεσμένος. Και είχα και νέες προτάσεις, απλώς δεν έχει προκύψει τώρα κάτι που να μου ήθελα να κάνω.

Επίσης θέλω να επικεντρωθώ στο τραγούδι, επειδή έκανα τα ‘Καλημερούδια’, στο Epsilon το τηλεπαιχνίδι, χόρεψα στο ‘Dancing’, και όλα αυτά για να ανακαλύψω εμένα, νομίζω μπέρδεψα λίγο τον κόσμο. Είναι τραγουδιστής; Είναι ηθοποιός; Είναι παρουσιαστής; Είμαι πολύ ξεκάθαρα τραγουδιστής. Αυτό είναι η ζωή μου, η δουλειά μου, αυτό αγαπώ. Τα άλλα τα αξιοποιώ για τη βασική δουλειά μου, που είναι το τραγούδι.

Εκφράζομαι και ολοκληρώνομαι ως άνθρωπος μέσα από το τραγούδι

ΓΙΑ ΤΟ INSTAGRAM

Προσπαθώ να απαντώ στα περισσότερα μηνύματα στο Instagram. Μου αρέσει να ασχολούμαι, γιατί είναι ένας πιο άμεσος τρόπος να επικοινωνείς με ανθρώπους που μπορεί να μην είναι στην Αθήνα ή να μην είναι στην Ελλάδα. Μπορεί να ακουστεί ψωνίστικο, αλλά υπάρχει φαν κλαμπ στη Βραζιλία και στο Μεξικό. Με κάνει πολύ χαρούμενο αυτό. Δεν είμαι ο Justin Timberlake, αλλά το ίντερνετ έχει ενώσει τον κόσμο.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Ξεκίνησα ως κολυμβητής, από τον πατέρα μου που ήταν και αθλητής πόλο. Είχα κάνει μία εξέταση που έβγαζε σε ποιο άθλημα ταιριάζει το σώμα σου και εμένα ταίριαζε 100% στην κολύμβηση. Έπαιζε όμως η αδερφή μου μπάσκετ στο Παλαιό Φάληρο στην Α1. Πήγαινα στο γήπεδο και ήταν γεμάτες οι κερκίδες, νταούλια, χαμός. Και εγώ στην κολύμβηση πήγαινα πάνω κάτω μόνος μου. Δεν είχε αυτόν τον παλμό. Οπότε έτσι άφησα την κολύμβηση και ξεκίνησα το μπάσκετ. Είμαι και γενικότερα άνθρωπος της ομάδας.

Και η δουλειά που κάνω είναι ομαδική. Μπορεί να φαίνομαι εγώ στη σκηνή αλλά είναι πολλοί άνθρωποι απο πίσω. Είναι οι φωτιστές, είναι οι ηχολήπτες, είναι οι μουσικοί, το management, κομμωτές, στυλίστες. Ολόκληρη ομάδα επαγγελματιών. Δεν είμαι κάτι διαφορετικό από αυτούς και χαίρομαι για την ομάδα που έχω. Με στηρίζουν, με καταλαβαίνουν και κυρίως είναι αυστηροί μαζί μου, κάτι που με βοηθάει να εξελίσσομαι.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Αυτή την περίοδο είμαι στο στούντιο και ηχογραφώ τον πρώτο δίσκο μου με τον Φοίβο, τον έκτο της καριέρας μου. Θα κυκλοφορήσει τέλη Σεπτέμβρη, με αρχές Οκτώβρη. Αυτό είναι το τυπικό χρονοδιάγραμμα. Έχουμε πει ότι αν δεν είμαστε σίγουροι ότι είμαστε έτοιμοι με τα τραγούδια, θα βγει αργότερα. Απλά πάντα πρέπει να βάζεις ένα στόχο. Δεν είμαι της άποψης να βγει οπωσδήποτε τότε επειδή το είπαμε.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η περιοδεία μου. Ένα αρκετά μεγάλο summer tour. Όλες τις Πέμπτες θα είμαι στη Ζάκυνθο και Παρασκευές – Σάββατα είναι όλα κλεισμένα με live στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχω πει στους συνεργάτες μου ότι θέλω Δευτέρα με Πέμπτη να κάνω λίγες διακοπές, αλλά προς το παρόν δεν με αφήνουν! (Γέλια)