EUROVISION

Sirusho, μίλησέ μας για Eurovision

Λίγο πριν ξεκινήσει ο μεγάλος τελικός της Eurovision η τραγουδίστρια από την Αρμενία που έκλεψε τις εντυπώσεις το 2008 μας φωνάζει 'Qele-qele'.

Αν βλέπεις έστω και ελάχιστα Eurovision, τότε δεν γίνεται να μην θυμάσαι το τραγούδι με το οποίο η Sirusho πήρε μέρος στο θεσμό το 2008. Το ‘Qele-qele’ της Αρμενίας τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 199 βαθμούς, πίσω ακριβώς από την Ελλάδα που τερμάτισε τρίτη με το ‘Secret Combination’ της Καλομοίρας.

H Sirusho τότε ήταν μόλις 21 ετών και φυσικά ήταν από τις πιο σέξι παρουσίες που έχουμε δει on stage τα τελευταία χρόνια. Μελαχρινή, με καυτό φόρεμα και τρομερή κίνηση έκανε πολλούς να την ερωτευτούν. Όσον αφορά το τραγούδι της;

Ακόμα παίζεται σε αρκετά μαγαζιά και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα. Όπως και εκείνη άλλωστε. Να σημειωθεί ότι είχε πάρει και το 12άρι μας το 2008 και στον ημιτελικό και στον τελικό!

Έχοντας κλείσει πλέον τα 30, η τραγουδίστρια από την Αρμενία διανύει την ίσως καλύτερη περίοδο της ζωής της, αφού έχει εξαργυρώσει ό,τι της χάρισε η προβολή της μέσω της Eurovision. Αν και μας δυσκόλεψε λίγο γιατί είναι συνεχώς σε ταξίδια μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αμερικής για συναυλίες, τελικά την εντοπίσαμε και ξετρελάθηκε μόλις άκουσε για Ελλάδα.

Αγαπάει τη χώρα, έρχεται συνέχεια και έχει βγάλει ακόμη και τραγούδι στα ελληνικά! “Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Δεν είναι μόνο ότι με δέχθηκε σαν να είμαι δική της και μου έδωσε τόσο πολύ αγάπη.

Είναι και το γεγονός ότι μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για την αγάπη, τη μουσική, την οικογένεια και την ίδια τη ζωή”.

Τι κάνει όμως τώρα; Σε τι φάση την πετυχαίνουμε; “Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο νέος μου δίσκος με τίτλο “ARMAT”, επομένως είμαι συνεχώς σε ταξίδια αυτό το διάστημα και τρέχω συνεχώς. Ετοιμάζω και ένα καλοκαιρινό τραγούδι το οποίο ελπίζω να βγει πολύ σύντομα.

Θέλω να δώσω στα ελληνικά κλαμπ ακόμη ένα τραγούδι μου να χορεύουν

Πάμε όμως στο κομμάτι ‘Eurovision’. Μπορεί να το ‘Qele-qele’ να ήρθε τέταρτο όμως πώς το έζησε η ίδια. Νιώθει κερδισμένη; “Σίγουρα. To ότι κέρδισα τόσους πολλούς φανς σε όλη την Ευρώπη, πήγα σε τόσες χώρες, με κάλεσαν σε πολλά σόου, ήταν μεγάλη νίκη για εμένα. Σημαίνει πολύ περισσότερα από την πρώτη θέση. Η Eurovision απογείωσε την καριέρα μου και είμαι ευγνώμων για αυτό”.

Αρκετούς καλλιτέχνες που τα πηγαίνουν καλά στην πρώτη τους παρουσία στο θεσμό τους ξαναβλέπουμε να επιστρέφουν. Την Σιρουσό γιατί όχι; “Δεν νομίζω ότι θα πήγαινα ξανά.

Δέχομαι συνεχώς αιτήματα από το κοινό της Αρμενίας για να ξαναπάω Eurovision

Κάθε χρόνο! Το γεγονός αυτό με βάζει σε σκέψεις, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι τόσο απασχολημένη με συναυλίες, ταξίδια και νέα τραγούδια που δεν έχω καθόλου χρόνο για κάτι τέτοιο”.

Τρελαίνεται για την Ελλάδα, αλλά έχει κάνει και αρκετές συνεργασίες με δικούς μας καλλιτέχνες. “Ναι, έχω γνωρίσει πάρα πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες και έχω συνεργαστεί με αρκετούς.

Έχω βγάλει ακόμα και τραγούδι στα ελληνικά σε στίχους της Ναταλίας Γερμανού, το ‘Έρωτας’. Ο Κώστας Μαρτάκης μου είχε μάθει τότε τους στίχους, αλλά και την προφορά τους”.

Όπως κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και η Sirusho έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για τον Σάκη. “Η συνεργασία μου με τον Σάκη Ρουβά εντάξει ήταν συναρπαστική.

Τραγουδήσαμε μαζί ένα ωραίο καλοκαιρινό κομμάτι , το ‘See’ και το video-clip γυρίστηκε στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαδάκου. Έχω πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα όπως βλέπεις”.

Προσωπικά ήμουν ερωτευμένος μαζί της το 2008. Δεν πίστευα ότι εννέα χρόνια μετά θα επικοινωνούσαμε, οπότε λέω ή τώρα ή ποτέ. Της έκανα και μια μικρή εξομολόγηση για τον τότε έρωτα. “Σε ευχαριστώ τόσο πολύ. Αυτό που μου λες είναι πολύ γλυκό”, η απάντηση. Φάνηκε πως τη άρεσε.

Και μετά το ευχάριστο διάλειμμα η συνέντευξη συνεχίστηκε. Πόσο συχνά επισκέπτεται στην Ελλάδα;“Προσπαθώ να έρχομαι σχεδόν κάθε καλοκαίρι. Είμαι τόσο χαρούμενη που ακούω τα τραγούδια μου στα ελληνικά μαγαζιά, πραγματικά”.

Ας πάμε όμως στο σήμερα και τη φετινή Eurovision. Έχει άραγε άποψη για τα τραγούδια; Για την ελληνική συμμετοχή και την Demy; Κάποια πρόβλεψη ίσως; “Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ακούσει πολύ όλα τα φετινά τραγούδια για να κάνω πρόβλεψη.

Θέλω να κερδίσει η Αρμενία, αλλά θα πανηγυρίσω και για την Ελλάδα

Πάντα δίνουμε υψηλή βαθμολογία στην Ελλάδα. Συνεχίστε έτσι και δώστε μας κι άλλα τραγούδια να χορεύουμε”.