ΛΙΣΤΕΣ

Η μουσική του Στέφανου Κορκολή έκανε σκόνη και θρύψαλα τα ’90s

Εσύ με ποιο τραγούδι του είχες κολλήσει περισσότερο;

Έχει γράψει τραγούδια για τον Δημήτρη Μητροπάνο και τη Μαρινέλλα. Έχει υπάρξει μέλος του συγκροτήματος Opera. Έχει σπουδάσει πιάνο σε Ελλάδα και Γαλλία. Έχει κάνει ντουέτο με την Francesca Schiavo. Έχει γράψει τη μουσική και έχει τραγουδήσει το ‘Βγάλε το Κραγιόν σου’. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τον Jose Carreras, τη Dulce Pontes και τoν Lucio Dala. Έχει γράψει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα soundtrack της ελληνικής τηλεόρασης.

Το βιογραφικό του στην προσωπική του ιστοσελίδα περιλαμβάνει ένα σημείωμα που του έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον Στέφανο Κορκολή. Παρ’ όλα αυτά νομίζω ότι στην καριέρα του ως μουσικός έκανε όλα όσα πραγματικά ήθελε.

Υπήρξαν στιγμές που τον παρέσυρε το ρεύμα της εποχής, όπως τα μέσα των ’90s, όταν έγραψε και τραγούδησε κομμάτια που σήμερα παίζονται σε κάθε πάρτι που θέλει να σέβεται τον εαυτό του. Υπήρξαν στιγμές που προσπάθησε να καθορίσει το ρεύμα της εποχής, όταν το μακρινό 1983 έκανε μια ραπ απόπειρα με τους Opera:

Υπήρξαν στιγμές που δεν τον απασχολούσαν τα ρεύματα και απλώς συνεργάστηκε με σπουδαίους καλλιτέχνες. Η καριέρα του τα έχει όλα. Προσωπικά, ως γνήσιο τέκνο των ’90s αγάπησα την ποπ πλευρά του, χωρίς να παραγνωρίζω κομμάτια όπως αυτό:

Δεν είναι λίγες οι φορές που ανοίγω το Youtube μ’ ένα τραγούδι του και καταλήγω να ακούσω τη μισή δισκογραφία του. Παρ’ όλα αυτά, πολλά από τα κομμάτια του έχω ξεχάσει ότι τα έχει γράψει/πει ο ίδιος, γιατί μοιάζουν βγαλμένα από μία άλλη εποχή. Μακρινή από τον σημερινό Στέφανο Κορκολή, αλλά και από εμάς.

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα:

ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ  ΘΡΥΨΑΛΑ

ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΛΙΩΝΩ

ΓΙΑΤΙ, ΓΙΑΤΙ, ΓΙΑΤΙ

TI VOGLIO

ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΑΓΑΠΗ

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ

ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΟΥ

ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΟΥ

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ

ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΑΝΕΜΟΥΣ

BONUS: ΤΟ ΠΙΟ ΓΛΥΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

***

Συντονίσου κι εσύ αυτό το Σάββατο (4/11) στις 16.00 μ.μ. στους 88,6, Ραδιόφωνο 24/7, για να ακούσεις τον Στέφανο Κορκολή στην εκπομπή ‘Έναν Μύθο Θα Σας Πω’ με τον Ηλία Μπενέτο.

(Κεντρική Φωτογραφία: Eurokinnisi.gr)