ΛΙΣΤΕΣ

Η Tommy Genesis θα σου μάθει φετιχιστική ραπ σε 5 τραγούδια

Η νέα δύναμη της ραπ έρχεται επιτέλους στην Ελλάδα.

Η Tommy Genesis άρχισε να γίνεται γνωστή στην Ευρώπη μέσα από τα αφιερώματα που της έκανε το ‘DAZED’. Με το που δεις/ακούσεις το γνωστότερό της κομμάτι ‘Execute’ καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για το επόμενο it κορίτσι της μουσικής. Σιγά-σιγά την ανακαλύπτουν όλο και περισσότεροι με αποκορύφωμα την M.I.A. η οποία την συμπεριέλαβε και στο line up του Meltdown Festival που θα γίνει τον Ιούνιο στο Λονδίνο.

Μεγαλωμένη στο Βανκούβερ του Καναδά η Tommy Genesis έχει ξεχωρίσει για τον ιδιαίτερο ήχο, τον ακομπλεξάριστο στίχο, την άνιμε δυναμική λολίτα εμφάνισή της και την απενοχοποιημένη σεξουαλικότητά της, που όπως έχει πει όταν κάποια μέρα αποφάσισε να σταματήσει να καταπιέζει, όλα της ήρθαν φυσικά.

Το Σάββατο 27 Μαΐου, η Tommy Genesis έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο six d.o.g.s στα πλαίσια του Plisskën Festival, και είμαστε τυχεροί που ακόμη δεν έχει γίνει τόσο γνωστή όσο θα γίνει σε λίγα χρόνια και θα μπορέσουμε να την δούμε σε απόσταση αναπνοής. Για να προετοιμαστούμε λοιπόν ψυχολογικά ας ακούσουμε τα 5 τραγούδια που πεθαίνουμε να ακούσουμε και να δούμε  αυτό το Σάββατο.

ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ‘EXECUTE’

Το ‘Execute’ είναι όπως είπαμε το πιο γνωστό τραγούδι της Tommy Genesis και όχι άδικα. Ο ήχος του με τη μία σε κάνει να θες να το βάλεις στο repeat ξανά και ξανά και το κλιπ του  δεν γίνεται να το δεις πρώτη φορά χωρίς να χαζέψεις.

TO ‘VAMP’ ME TON FATHER (ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Ο FATHER)

Το ‘Vamp’ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επιτυχία της Tommy. Στον Father ίσως οφείλουμε το ότι θα δούμε την Tommy αυτό το Σάββατο στο six d.o.g.s. Ήταν εκείνος που την ανακάλυψε και την έπεισε να ασχοληθεί ουσιαστικά με αυτό που είχε ξεκινήσει να κάνει. Έφτιαχνε τραγούδια μόνη της στο δωμάτιό της και τα ανέβαζε ονλάιν χωρίς πραγματικές βλέψεις. Από στόμα σε στόμα έφτασε στα αυτιά του Father, ο οποίος την προσέγγισε για να συνεργαστούν. Εκείνη στην αρχή δεν το πήρε στα σοβαρά, αλλά εκείνος επέμεινε μέχρι που την πήρε στην δισκογραφική του. Όπως έχει πει και η ίδια, ζούσε σε μια γειτονιά στο Βανκούβερ σαν αυτές των Sims και βαριόταν, μέχρι που ο Father απλά άπλωσε το χέρι του και την πήρε.

ΤΟ ‘WORLD VISION’

Το ‘World Vision’ είναι το ομώνυμο τραγούδι του πρώτου, του προσεχούς δεύτερου, αλλά και του μελλοντικού τρίτου άλμπουμ της. Έχει πει από την αρχή σε συνεντεύξεις της ότι σκόπευε να ονομάσει τα τρία πρώτα άλμπουμ της ‘World Vision’ γιατί υπάρχει ένα συνεχές χωρίς όμως αυτό να είναι καθόλου δεσμευτικό για την εξέλιξή τη δική της και της μουσικής της.

ΤΟ ‘ANGELINA’

Και ναι μιλάει και για την Angelina Jolie. Επίσης χάρη σε αυτό το τραγούδι βρήκε τη φράση που βαφτίζει το είδος της μουσικής της. Αφού έγραψε το κομμάτι της ήρθε το όνομα “fetish rap”. Αν της πεις ότι κάνει hip hop θα το αρνηθεί. Προτιμά να λέει ότι γράφει ποίηση και λόγια που θα έλεγες στο sex, αλλά αφού όλοι έψαχναν να βρουν σε τι είδος να την εντάξουν, το “fetish rap” έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

ΤΟ ‘EMPTY’

Το  καινούριο της single ‘Empty’ που κυκλοφόρησε το Μάρτιο δείχνει την πορεία της Tommy προς έναν νέο ήχο, ακόμα πιο experimental από ότι τη γνωρίσαμε. Είναι ο προάγγελος του νέου άλμπουμ το ‘World Vision 2’, που είναι στην τελική ευθεία για να κυκλοφορήσει.

***

TOMMY GENESIS Live in Athens

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

six d.o.g.s | 21.00

Opening Act: Tosin Martyns

***

Εισιτήρια:

Περιορισμένη Προπώληση: 10€ – SOLD OUT

Προπώληση: 12€ – 15€

Ταμείο: 15€