ΛΙΣΤΕΣ

Τα 10 τραγούδια που χορεύαμε μικροί

Μία λίστα που εύκολα ξεκινάει και δύσκολα τελειώνει. (Σπόιλερ: Για την ανάγνωση του κειμένου θα χρειαστείς ακουστικά και άνετα παπούτσια).

Ένα ‘αχ’ από αυτά που κάνουν κρότο και αφήνουν παύσεις νοσταλγίας στο διάβα τους, μόλις προσγειώθηκε ένα εκατοστό δίπλα από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή. Μόλις έπεσε στο τραπέζι η ιδέα του να θυμηθούμε τα παλιά και πιο συγκεκριμένα εκείνες τις ημέρες που χορεύαμε όλοι, όλοι, μηδενός εξαιρουμένου είχαμε παρέα με πέντε δέκα αναστεναγμούς και από τουλάχιστον δέκα τραγούδια ο καθένας. Χωρίς να μας νοιάζει ποιος κοιτάει και τι πρόκειται να σκεφτεί για εμάς.

Πώς είναι σήμερα η κατάσταση; Καμία σχέση.

Η ιδέα του να φτιάξουμε τη λίστα με τα δέκα τραγούδια μας ήρθε παρέα με ένα κουτάκι από τα Caprice Παπαδοπούλου. Μόλις αυτό, βρέθηκε στη μέση του τραπεζιού δεχόμενο επίθεση από μερικά λιχουδιάρικα δάχτυλα, το βλέμμα μας έπεσε πάνω στο καπάκι ‘Let’s Dance’ και μας θύμισε τον ομώνυμο διαγωνισμό. Ποιον διαγωνισμό; Αυτόν του χορού ντε.

Μισό μισό, να δέσω τα παπούτσια του χορού και θα στα πω όλα.

Το καλό με αυτόν τον διαγωνισμό είναι ότι μας υπενθυμίζει ότι ο καθένας από εμάς μπορεί και έχει κάθε λόγο να ρίχνει τις στροφές του χωρίς να έχει την παραμικρή δεύτερη σκέψη ότι μπορεί να μην το κάνει καλά ή ότι μπορεί να χάνει το ρυθμό ή τα βήματα ή τα αυγά και τα πασχάλια. Η ενέργεια των Caprice Παπαδοπούλου προσκαλεί όλους εμάς τους εν δυνάμει χορευτές να φωτογραφίσουμε τον εαυτό μας ενώ αυτός λικνίζεται σε μία έως πέντε χορευτικές φιγούρες και να ανεβάσουμε τις φωτογραφίες στο www.capriceletsroll.gr μέχρι τις 29 Μαΐου.

Για να προσελκύσουν δε και τους πιο δύσπιστους του είδους, τα Caprice Παπαδοπούλου σκέφτηκαν να εξασφαλίσουν για τους τολμηρούς που δεν φοβούνται να χορέψουν και να το μοιραστούν και μία σειρά από έπαθλα που δεν είναι διόλου ασήμαντα. Ενδεικτικά, και έτσι για το ζέσταμα των αστραγάλων να πούμε ότι κάποιες από τις φωτογραφίες που θα ανέβουν στη σελίδα θα παίξουν στο video clip του νέου τραγουδιού των Stavento ‘ΜΕΡΑ ΜΟΥ ΓΕΙΑ ΣΟΥ’.

Μισό λεπτό, έχουμε βιντεο-παρέμβαση από τον Μιχάλη.

Και τώρα που ζεσταθήκαμε, να πούμε και ότι ένας τυχερός θα κερδίσει εισιτήρια για δύο άτομα σε ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ της Ευρώπης και θα ταξιδέψει στις 14,15 και 16 Ιουλίου στο Σπλιτ της Κροατίας.

Το μότο της ενέργειας δεν είναι άλλο από το ‘Let’s Dance’ εξού και η συζήτησή μας περί διαγωνισμού. Αφού, σε περίπτωση που τώρα που θα θυμηθούμε τα παλιά, σου βγει να τραβήξεις μία φωτογραφία να μην την αφήσεις να κάνει χαρούμενους μόνο τους φίλους σου στα group του Whatsapp. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορείς να σταθείς τυχερός άλλωστε.

Τώρα όμως, ας αρχίσουν οι χοροί.

*Να πούμε προκαταβολικά ότι η λίστα, προφανώς μπορεί να χωρέσει άλλα 100 τραγούδια και να σε παρακαλέσουμε όταν τελειώσεις με χορούς, φωτογραφίσεις και αποστολές φωτογραφιών στο www.capriceletsroll.gr να συνδράμεις στα σχόλια με τα δικά σου τραγούδια.

1. PRAISE YOU – FATBOY SLIM

2. GALVANIZE- THE CHEMICAL BROTHERS

3. LIVIN’ LA VIDA LOCA- RICKY MARTIN

 

4. FREESTYLER- BOMFUNK MC’S

(Τώρα δες και τη φωτογραφία που θα σε πείσει ότι πρέπει να χορέψεις ακόμα πιο δυνατά και φιγουρατζίδικα γιατί ‘γερνάμε’)

5. DANCE WITH THE DEVIL- D-DEVILS

 

6. INSOMNIA- FAITHLESS

7. PAPI CHULO – LORNA

 

8. BLUE (DA BA DEE)- EIFFEL 65

(Σε παρακαλώ, αν ψάχνεις φιγούρα να στείλεις στο www.capriceletsroll.gr και έχεις ξεμείνει από ιδέες απλά βάψου μπλε και χόρεψε)

9. BLOODHOUND GANG- THE BAD TOUCH

10. GASOLINA- DADDY YANKEE