ΜΟΥΣΙΚΗ

Μπουκιά και συγχόρδιο

Όταν ένα κουτί πίτσας είναι ο καλύτερος DJ.

Ήρθε το τέλος των Disc Jockeys. Έφτασε η ώρα των Pizza Jockeys. Το μουσικό κουτί δεν θα είναι πια ποτέ το ίδιο. Δεν θα ξεπηδάει από μέσα μια μικροσκοπική περιστρεφόμενη μπαλαρίνα αλλά η ζεστή και υγρή μυρωδιά ξεροψημένης ζύμης και τραγανιστού μπέικον.

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε (;;;;) έφτασε. Το κουτί της πίτσας εκτός από organizer, βάση για laptop, κουστούμι σαμουράι (πολύ χρήσιμο άλλωστε), γατόσπιτο ή απλά κουτί για να τρως την πίτσα σου, μετατράπηκε σε κάτι που μπορεί να αλλάξει όλο τον κόσμο.

Η Pizza Hut εκμεταλλεύεται την τεχνολογία και σερβίρει την πίτσα της σε ένα κουτί που μπορεί να γίνει ένα διπλό deck για djing. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του αγώγιμου μελανιού (conductive ink), δηλαδή την ικανότητα του ηλεκτρικού ρεύματος να διοχετεύεται μέσω του μελανιού και να δημιουργεί ένα μικροκύκλωμα (μια ελεύθερη μετάφραση έκανα, ούτε ντουί δεν ξέρω να αλλάζω), εκτύπωσαν πάνω στο κουτί της πίτσας εικονικά decks. Αυτά συνδέονται μέσω Bluetooth με το κινητό ή το PC και μπορείς να μιξάρεις κομμάτια και να στήσεις ένα παρτάκι στο τσακ-μπαμ και να επαληθεύσεις την παροιμία ότι νηστικό αρκούδι δεν χορεύει.

 

Μπορεί να γίνετε ο νέος Grandmaster Flash Crust. Λίγη προσοχή μόνο θέλει, μην την παραγγείλετε με διπλό τυρί. Θα κολλάει ο δίσκος.

Ωστόσο δεν θα το χαρούμε γιατί προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο σε 5 καταστήματα στην Αγγλία.

 

Αυτή είναι η δεύτερη απόπειρα των fastfoods να φτιάξουν interactive τζανκίλα. Πριν από λίγους μήνες τα McDonald’s της Ολλανδίας βρήκαν ένα καινούργιο τρόπο να τραβήξουν κόσμο. Στα κλασσικά χάρτινα σουπλά που βάζουν στους δίσκους σερβιρίσματος, εκτύπωσαν με την ίδια τεχνολογία ένα μικρό στούντιο για να φτιάχνεις μουσική επιτόπου, πάλι με το κινητό μέσω Bluetooth.

Δεν θα έπρεπε κάποιος να έχει φτιάξει εκεί πάνω το μουσικό θέμα του ‘Grease’; *κλείνει μάτι*

 

Φαντάζομαι τον Jamie Oliver με ψεύτικο μουστάκι και jockey χαμηλά στο πρόσωπο σαν καταζητούμενος να τρώει με ενοχή (αλλά και λαιμαργία γιατί έχει 20 χρόνια να το αγγίξει) ένα happy meal και να φτιάχνει beats.