Photo by Richard Shotwell/Invision/AP
ΛΙΣΤΕΣ

4 τραγούδια που πρέπει να ακούσεις σήμερα

To PopCode διαλέγει με προσοχή τα κομμάτια που αξίζουν την προσοχή μας.

Μέσα στο μουσικό χάος το PopCode έψαξε, άκουσε, ξεχώρισε και χώρισε σε 4 κατηγορίες τα κομμάτια που πρέπει να ακούσουμε για αυτή την εβδομάδα.

Οι κατηγορίες μας είναι το κάτι παλιό, το κάτι καινούριο, το κάτι δανεισμένο και το κάτι μπλε και πολλές φορές καταπατώνται χωρίς καμία προειδοποίηση.

Γιατί έτσι.

SOMETHING OLD

Ηχοτοπία – Μαζί

Οι ΗΧΟΤΟΠΙΑ είναι ένα “οπτικοακουστικό πρότζεκτ από την Αθήνα που επαναπροσδιορίζει με ηλεκτρονική μουσική τη νουάρ ατμόσφαιρα περασμένων δεκαετιών”.  Παίρνουν φράσεις από ελληνικές 60s νουάρ ταινίες και τις επενδύουν με ηλεκτρονικά, ενώ για τα κλιπ τους που χρησιμοποιούν επίσης σκηνές από τις ταινίες. Τα κομμάτια τους βγήκαν το 2017, αφού είναι στα ξεκινήματά του σχήμα, και είναι όλα τέλεια.

SOMETHING ΝEW

Chris Carter – Blissters

Καμία σχέση με τα αδέρφια Aaron και Nick και πολλή σχέση με τους Throbbing Gristle, αφού είναι ιδρυτικό μέλος. Ο Chris Carter βγάζει σόλο άλμπουμ για πρώτη φορά μέσα σε 17 χρόνια και η πρώτη γεύση είναι υπέροχη.

SOMETHING NEW

Justin Timberlake – Supplies

Το νέο άλμπουμ του Justin ‘Man of the Woods’ κυκλοφορεί 2 Φεβρουαρίου και, από ό,τι έχουμε δει ως τώρα, το αγόρι έπιασε το κλίμα της εποχής και το ριξε στο sci-fi. Στο ‘Supplies’ ειδικά, έπιασε το κλίμα της εποχής ακόμη περισσότερο, αφού έχει κραυγούλες από τον Pharrell Williams, του οποίου μάλιστα το σχήμα ‘Neptunes’ έχει γράψει και κάνει την παραγωγή στο τραγούδι.

Είναι η χρονιά του Justin όπως δείχνει, αφού στις 4 Φεβρουαρίου θα εμφανιστεί και στο Super Bowl, 14 χρόνια μετά το περιβόητο περιστατικό με τη Janet Jackson. Αυτό είναι πολύ κουλ, γιατί το Super Bowl είναι το ετήσιο εθνικό πρωτάθλημα αμερικάνικου ποδοφαίρου. Εμάς δεν μας αγγίζει ιδιαίτερα, γιατί ποτέ δεν μας άγγιξε το αμερικάνικο ποδόσφαιρο και ό,τι ξέρουμε το ξέρουμε μέσα από τις teen ταινίες και σειρές. Συγκεκριμένα εγώ το έμαθα από ένα επεισόδιο στα ‘Φιλαράκια’.

SOME THINGS ΝEW

First Aid Kit – Ruins

Οι αδερφές Söderberg ήρθαν για να γεμίσουν το κενό που άφησαν οι αδερφές Pierce, αφού αν και εκ Σουηδίας ακούγονται σαν να είναι από την Αλαμπάμα. Μόλις έβγαλαν λοιπόν το τέταρτο άλμπουμ τους με τίτλο ‘Ruins’. Τα ‘It’s a Shame’, ‘Postcard’ και ‘Fireworks’ -για το τελευταίο και ένα ονειρικό κλιπ– είχουν ήδη γίνει διαθέσιμα τους τελευταίους 2 μήνες, ενώ εχτές έγινε ολόκληρο το LP. Ξεχωρίζουμε ‘Fireworks’ και ‘Rebel Heart’.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Tom Hardy έφτυνε ρίμες το 1999 και τώρα μπορείς να τις ακούσεις