PLISSKEN FESTIVAL

Όλες οι φορές που δεν μάσησε η Princess Nokia

Ή αλλιώς, γιατί αδημονούμε για το live της στο Gagarin205 στις 31 Οκτωβρίου.

Η Princess Nokia έχει παραδεχτεί ότι οι γνώσεις της για την πολιτική δεν είναι αρκετές και δεν θέλει να αποκτήσει και περισσότερες, γιατί σε οδηγούν σε σκοτεινά μέρη. Αυτό που κάνει όμως είναι πολύ περισσότερο πολιτικό από ό,τι υποψιάζεται.

Οι ρατσιστικές και οι σεξιστικές συμπεριφορές δεν είναι για να τις ανεχόμαστε, και η Princess Nokia το έχει αποδείξει αυτό έμπρακτα πολλές φορές. Είναι κι αυτός ένας από τους λόγους που ανυπομονούμε για να τη δούμε ζωντανά στο Gagarin στις 31 Οκτωβρίου, πέραν φυσικά του ότι μόλις έβγαλε το ολοκληρωμένο άλμπουμ της και είναι φοβερό.

Να λοιπόν όλες εκείνες οι φορές που η Princess Nokia δε μάσησε. Για να διαβάζεις ενώ ακούς το ‘1992 Deluxe’.

Στους στίχους της

Έχει πει ότι όταν ήταν μικρότερη ήθελε να κάνει πλαστική στο στήθος, γιατί δεν έχει καθόλου. Σιγά σιγά όμως αγάπησε το σώμα της για τη διαφορετικότητά του. Για το ‘Tomboy’ έχει πει ότι απλά ξύπνησε μια μέρα και αποφάσισε να γράψει ένα τραγούδι για το να μην έχεις στήθος.

“Η κοινωνία έχει δημιουργήσει ένα άφταστο πρότυπο γυναικείου σώματος, μιας τυποποιημένης ομορφιάς που δεν μας αντιπροσωπεύει. Εγώ φέρνω τα πράγματα στα μέτρα μου. Χειραγωγώ το αντρικό βλέμμα”, είπε στην ίδια συνέντευξη.

Στον δρόμο

Πριν από μία εβδομάδα η Princess Nokia βρέθηκε στο μετρό μπροστά σε μία σκηνή στην οποία έχουμε σίγουρα βρεθεί όλοι. Ένας λευκός άντρας βρισκόταν σε ρατσιστικό παραλήρημα, βρίζοντας μια παρέα Αφροαμερικανών και λέγοντας πως είναι δικηγόρος και έχει δικαίωμα να το κάνει. Οι επιβάτες του μετρό ενώθηκαν μαζί της εναντίον του και τον πέταξαν έξω και η Nokia του πέταξε και τη σούπα της. Ο συγκεκριμένος μάλιστα είχε κάνει το ίδιο και στο παρελθόν.

Στην κολλεκτίβα ‘Smart Girl Club’

Μαζί με τη φίλη της Milah Labin ξεκίνησαν τη φεμινιστική κολλεκτίβα ‘Smart Girl Club’ μέσω της οποία διοργανώνουν workshops, ομιλίες και συναυλίες για να προωθήσουν και να συζητήσουν τις ιδέες τους.

Μπορεί κάποιος να παρακολουθεί τη δραστηριότητά τους μέσω του blog και του Instagram τους.

Στη σκηνή

Φέτος τον Φεβρουάριο η Princess Nokia έδωσε μία συναυλία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, όταν κάποιος από το κοινό της φώναξε ‘Show me your tits’.

Εκείνη, αφού τον έβρισε, κατέβηκε από τη σκηνή και του έδωσε μπουνιά.

Λίγο καιρό μετά, τον Ιούλιο, στο Exit festival πάλι κάποιος από το κοινό, της έδειξε το μεσαίο δάχτυλο την ώρα που ήταν στη σκηνή και εκείνη τον έδιωξε, ενώ φυσικά το κοινό την επευφημούσε.

Σε συνέντευξή της έχει πει για το θυμό της “Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι οι σκουρόχρωμες γυναίκες είναι συνεχώς νευριασμένες και αθυρόστομες. Εγώ πιστεύω ότι έχουμε δίκιο που είμαστε έτσι”.

INFO

PRINCESS NOKIA

w/ Black Athena & Dednewb

31 Oκτωβρίου 2017, 21.00

Gagarin205, Λιοσίων 205, Αθήνα. Tηλ: 2114112500

Εισητήρια: 15 ευρώ

To event στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

H Princess Nokia για πρώτη φορά στην Αθήνα