AP Photo/Antonio Calanni
RELEASE ATHENS

Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από το ‘Human’ του Rag’n’Bone Man

Ο μουσικός που έγινε γνωστός μέσα σε μια νύχτα έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και μας μιλάει για τον άνθρωπο και τη μοίρα.

Στις 31 Μαϊου έρχεται ο Rag’n’Bone Man στην πλατεία Νερού στο Φάληρο στα πλαίσια του Release Festival. Μαζί του θα δούμε τον Richard Ashcroft των Verve, αλλά και την Kid Moxie, που έχει πάρει την ευχή του David Lynch.

Λίγες μέρες πριν τη συναυλία, μιλήσαμε με τον Άγγλο μουσικό και τον ρωτήσαμε για το τραγούδι που μας άρεσε από την πρώτη στιγμή που το ακούσαμε.

Πάντα ήξερα ότι θέλω να ασχοληθώ με τη μουσική, είτε ως Dj είτε ως μουσικός, αλλά δεν ήξερα αν θα μπορώ να είμαι στη σκηνή. Στα 19 μου άρχισα να το παίρνω πιο σοβαρά και να κάνω τη δική μου μουσική.

Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα και είμαι πολύ χαρούμενος. Μου αρέσει να πηγαίνω σε μέρη που δεν έχω ξαναπάει. Ερχόμαστε μια μέρα πριν το live και έτσι θα έχω χρόνο να δω λίγο την Αθήνα.

To Rag’n’Bone Man (παλιατζής στα ελληνικά) είναι παρμένο από μία κωμική σειρά στα 60s, το ‘Steptoe and Son’ για έναν πατέρα και με τον γιο του, που ήταν παλιατζήδες. Την έβλεπα μαζί με τον παππού μου.

Περίμενα ότι το ‘Human’ μπορεί ένα σινγκλ που θα στρώσει τον δρόμο για ένα επόμενο σινγκλ, χωρίς όμως να είναι επιτυχία. Αλλά εν τέλει δεν είναι στο χέρι σου το πώς θα πάει. Ο κόσμος αποφασίζει για σένα, αν του αρέσει ή όχι. Και τους άρεσε και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό.

Το demo για το τραγούδι το κάναμε σε μια μέρα, αλλά μας πήρε μία βδομάδα για να γίνει σωστά η παραγωγή.

Η έμπνευση για τους στίχους ήταν να έχεις μια πιο ευρεία οπτική απέναντι στη ζωή και να συνειδητοποιήσεις ότι κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα ελέγξεις. Και υπάρχει μια αρμονία σε αυτό.

Πρέπει να αφήσεις τη μοίρα να ορίσει κάποιες καταστάσεις

Ακούς συνέχεια ανθρώπους να παραπονιούνται όλη την ώρα και σκέφτομαι ότι αν έχεις τα βασικά που χρειάζεσαι, δεν χρειάζεται να παραπονιέσαι για το καθετί. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα πράγματα στον κόσμο.

Συνήθως έχω πιο ενεργό ρόλο στη δημιουργική διαδικασία των βιντεοκλίπ μου, αλλά στο συγκεκριμένο το άφησα πάνω στον Charlie Robins, που είναι εξαιρετικός σκηνοθέτης.

Θέλω να περάσω χρόνο με την οικογένειά μου και σε 2-3 εβδομάδες να γυρίσω στο στούντιο και να γράψω τον επόμενο δίσκο μου. Είμαι συνέχεια σε τουρ και δεν είχα χρόνο. Έχω ένα μικρό στούντιο ηχογράφησης μαζί μου στις περιοδείες, οπότε έχω ήδη ηχογραφήσει κάποια demo, γύρω στα 10, αλλά κανένα δεν είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει ακόμα.

ΙΝFO

Πέμπτη 31 Μαΐου

17:00 (Πόρτες)

Πλατεία Νερού, Φάληρο

Release Athens

Richard Ashcroft (The Verve) | Rag’n’Bone Man

Kid Moxie | Sworr | Lip Forensics

Εισιτήρια: από από32,50€
Διάθεση: www.viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876, στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Media Markt, Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni’s, στο Viva Kiosk Συντάγματος και στο Viva Spot Τεχνόπολης.

Mάθε πως μπορείς με ένα εισιτήριο, να δεις ακόμα μία μέρα του φεστιβάλ εντελώς δωρεάν εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Περνάει ο Rag n Bone, όλα τα παλιά μαζεύει
Oι UB40 έκαναν 30 χρόνια να φτιάξουν το δικό τους κόκκινο κρασί