ΜΟΥΣΙΚΗ

Έλα, παραδέξου το: Σου είχαν λείψει οι Oasis

Το trailer του νέου ντοκιμαντέρ 'Supersonic' θα σε κάνει να βουρκώσεις και μετά να σπάσεις κάτι.

Κάποια στιγμή, ο ιστορικός του απώτερου μέλλοντος θα αποφανθεί με ακλόνητη βεβαιότητα ότι τα ’90s δεν ήταν απλώς η πιο ποζέρικη δεκαετία στην ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά και η πιο ανέμελη εποχή της δεύτερης μετά Χριστόν χιλιετίας. Τα πράγματα back then κυλούσαν τόσο αμέριμνα που μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε με βασικό προβληματισμό / δίλημμα: το ‘Blur ή Oasis’.

Σε λίγες μέρες, πάντως, η ζυγαριά της Brit Pop ρετροσπεκτίβας θα γείρει (για λίγο τουλάχιστον) προς τους ‘Oasis’. Το ‘Supersonic’, το νέο ντοκιμαντέρ που υπογράφει η ομάδα που μας έδωσε πρόσφατα το ‘Amy’ και το ‘Senna’ θα βγει στις αίθουσες στις αρχές του Οκτώβρη, θα μοιράσει τριπλή μερίδα ’90s νοσταλγία και θα μας θυμίσει την ιστορία, τα τραγούδια και τους επικούς καυγάδες των αδερφών Gallagher.

Αυτούς του καυγάδες που οδήγησαν στην οριστική διάλυση του συγκροτήματος το 2009 (πρακτικά οι Oasis είχαν σμπαραλιαστεί αρκετά χρόνια νωρίτερα) και που εν όψει της πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ αφήνουν ερωτηματικά για την την ταυτόχρονη παρουσία σ’ αυτήν και του Liam και του Noel.

Τα voiceovers της ταινίας, πάντως, δεν τα έκαναν μαζί. Ο καθένας τα δικά του, μακριά και πλακωμένοι. Όπως εύκολα μπορείς να διαπιστώσεις και από αυτό:

Το πρώτο επίσημο trailer του ‘Supersonic’ θα σε συγκινήσει (με τον τρόπο του) και μπορεί να σε θυμώσει και λίγο (με τον ίδιο τρόπο). Ξέρεις, για τα χρόνια που πέρασαν, για τις μουσικές που έμειναν, αλλά θα μπορούσαν να είναι και περισσότερες, για αυτά που θα ‘ρθουν αλλά εσύ δεν θα είσαι 19 για να τα ζήσεις σε ένα γήπεδο μαζί με καμιά εκατοστή χιλιάδες άλλους 19ρηδες, για όλα αυτά.

Αυτό είναι. Καλή τύχη: