ΜΟΥΣΙΚΗ

Τέλος τα ψέματα, ήρθε η Δημόσια Βιβλιοθήκη των Radiohead

Το συγκρότημα βάζει τέλος στην παραπληροφόρηση γύρω από το όνομά τους.

Oι Radiohead ανακοίνωσαν πριν από λίγο μέσω των σόσιαλ μίντιά τους τη Radiohead Public Library. Στην απόφαση αυτή τους οδήγησε το ότι το Internet δεν υπήρξε ποτέ αξιόπιστη πηγή για λεπτομερείς ή και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την μπάντα. Πολλά sites που επιχείρησαν να εξυπηρετήσουν αυτό το σκοπό έχουν πάψει να λειτουργούν εδώ και καιρό.  Η αναζήτηση των Radiohead διαδικτυακά είχε τυχαία και όχι ολοκληρωμένα αποτελέσματα.

Από σήμερα όμως, οι επισκέπτες του Radiohead.com μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους κάρτα βιβλιοθήκης και αριθμό μέλους. Αυτό σου δίνει πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά επιμελημένο και οργανωμένο αρχείο του καταλόγου της μπάντας και των αντίστοιχων εικαστικών και διαφόρων αντικειμένων που σχετίζονται με κάθε άλμπουμ: Λεπτομερή artwork, επίσημα βίντεο, και ad-free HD live και τηλεοπτικές εμφανίσεις, B-Sides και τραγούδια που συμμετείχαν σε συλλογές, προγενέστερα εξαντλημένα προϊόντα που θα παράγονται ξανά κατόπιν παραγγελίας, “office chart” playlists των μελών της μπάντας από την εποχή των ‘In Rainbows’, ‘The King of Limbs’ και ‘A Moon Shaped Pool’ και πολλά άλλα.

Επιπλέον, μεγάλος μέρος σπάνιου υλικού που δεν υπήρχε ως τώρα πουθενά – όπως το ντεμπούτο EP της μπάντας, “Drill” (1992), το “I Want None of This” από τη συλλογή Help!, κ.α – θα είναι πλέον διαθέσιμο για streaming και download.

Από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 24 Ιανουαρίου μάλιστα ο Colin και ο Jonny Greenwood, ο Ed O’Brien, ο Philip Selway και ο Thom Yorke θα είναι βιβλιοθηκάριοι για μια ημέρα παρουσιάζοντας επιλογές τους από το αρχειακό υλικό μέσα από τα social media του συγκροτήματος.