ΒΙΒΛΙΟ

Ερίκ Καστέλ #5: Η αεροπειρατεία

Όλα όσα έγιναν στο πέμπτο άλμπουμ της σειράς κόμικ του αγαπημένου ποδοσφαιρικού ήρωα, που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή με το ΕΘΝΟΣ.

Oι περιπέτειες του Ερίκ Καστέλ συνεχίζονται με το “ΕΘΝΟΣ της Κυριακής” το οποίο δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να συγκεντρώσει για πρώτη φορά και τα 16 τεύχη της συλλογής του θρυλικού κόμικ, καθώς κάποια εξ’ αυτών δεν κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα!

Στο προηγούμενο τεύχος ασχοληθήκαμε με τον μεγάλο ημιτελικό της Μπαρτσελόνα για το ευρωπαϊκό κύπελλο κόντρα στην γαλλική Ναντ, αλλά και τη μεγάλη ζημιά που υπέστη το εργοστάσιο της Φίαντ, το οποίο περίμεναν όλοι πώς και πώς να ανοίξει. Κυρίως γιατί θα μετακόμιζε και η οικογένεια του Παμπλίτο στη Βαρκελώνη, καθώς ο πατέρας του θα έπιανε δουλειά στο εργοστάσιο κι έτσι ο μικρός θα ξεκινούσε προπονήσεις στην ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Το πέμπτο τεύχος με τίτλο “Η αεροπειρατεία” ξεκινάει στις 13 Αυγούστου με την Ολυμπιάδα της Φίαντ να βρίσκεται σε εξέλιξη και τους Παμπλίτος να παίρνουν μέρος (εκτός φυσικά από τον αρχηγό τους). Ο Τούρο κερδίζει την πρώτη θέση στο άλμα εις ύψος και στις εξέδρες εκτός από τους φίλους του, βρίσκεται και ο Ερίκ Καστέλ, ως επίσημος προσκεκλημένος της Φίαντ.

Μάλιστα, ο αγαπημένος μας ήρωας δεν χάνει την ευκαιρία να συστήσει στον διευθυντή της Φίαντ και τον πατέρα του Παμπλίτο, σε μια προσπάθεια να του βρει δουλειά το συντομότερο δυνατό, ακόμη και σε κάποια άλλη εταιρεία μέχρι να ανοίξει το εργοστάσιο της Φίαντ και αποκατασταθούν οι ζημιές.

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ

Ένα γράμμα που φτάνει στο σπίτι του Έρικ καταφέρνει να τον αναστατώσει πριν καν προλάβει να το διαβάσει. Κι αυτό γιατί βλέπει ότι αποστολείς του είναι οι γονείς του, τους οποίους έχει να τους δει τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Δεν είναι και λίγο το διάστημα, επομένως μπορούμε να καταλάβουμε το άγχος και την αγωνία του.

Οι γονείς του Καστέλ είναι αρχαιολόγοι, ιδιαίτερα επιτυχημένοι στον κλάδο τους και βρίσκονται όλο αυτό διάστημα στο Μεξικό για δουλειά, όμως δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που χάθηκαν με τον γιο τους. Ποτέ τους δεν αποδέχθηκαν το γεγονός πως ο Ερίκ αποφάσισε να γίνει ποδοσφαιριστής και δεν ασχολήθηκε με κάτι πιο “σοβαρό”. Κλασσικοί γονείς σαν να λέμε.

Στο θέμα μας, όμως. Λέγαμε για το γράμμα που δέχθηκε ο Ερίκ και τον αναστάτωσε. Σε αυτό το γράμμα, λοιπόν, οι γονείς του, του ανακοίνωναν πως θα επιστρέψουν στην Ευρώπη (στο Παρίσι) στο τέλος του Αυγούστου και θέλουν να τον δουν. Είναι να μη σοκαριστεί;

Θυμάστε τον διευθυντή της Φίαντ που γνώρισε ο Καστέλ στους γονείς του Παμπλίτο; Όχι μόνο βρήκε άμεσα δουλειά στον κύριο Βαδέλα σε μια μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών, αλλά του βρήκε και σπίτι απέναντι από το Παλάου Μπλαουγκράνα, κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως ο Παμπλίτο μπορεί πλέον άμεσα να γραφτεί στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Κάπου στο Μεξικό τώρα, την ώρα που οι γονείς του Καστέλ προσπαθούν να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους, προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, οι συνάδελφοί τους μαθαίνουν τυχαία ποιος είναι ο γιος τους. Ποτέ δεν περίμεναν ο κύριος και η κυρία Καστέλ, ότι ο κόσμος θα λάτρευε τόσο το παιδί τους.

Η αλήθεια είναι πως η δεν είχαν και ποτέ καμία ιδιαίτερη σχέση με το ποδόσφαιρο, ενώ δεν μιλούσαν για τον γιο τους και το επάγγελμά του. Μαθαίνουν όμως από πρώτο χέρι πόσο αγαπητός είναι ο Ερίκ, αλλά και πόσο σπουδαία προσωπικότητα, αφού όλοι τους ζητούν ένα αυτόγραφο, μια φωτογραφία, κάτι από τον γιο τους.

Βλέποντας όλα αυτά και μαθαίνοντας παράλληλα πως η Μπαρτσελόνα αγωνίζεται στις 28 Αυγούστου στο Παρίσι σε φιλικό αγώνα κόντρα στην Εθνική Γαλλίας, οι γονείς του αποφασίζουν να αλλάξουν το εισιτήριό τους, το οποίο ήταν για εκείνη την ημέρα και να ταξιδέψουν μία ημέρα νωρίτερα, προκειμένου να τον δουν από κοντά. Χωρίς φυσικά να του το πουν, για να είναι μεγαλύτερη η έκπληξή του.

Η ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΞΕ ΤΟΝ ΚΑΣΤΕΛ

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται ήδη στο Παρίσι για το μεγάλο φιλικό στο “Παρκ Ντε Πρενς” και όλα είναι έτοιμα για την σέντρα του αγώνα. Ωστόσο, λίγο πριν βγουν οι αθλητές στον αγωνιστικό χώρο, μαθαίνουν στο ραδιόφωνο για μια αεροπειρατεία που έχει γίνει σε αεροπλάνο που απογειώθηκε από το Μεξικό με προορισμό το Παρίσι.

Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Ο Ερίκ Καστέλ, ο οποίος δεν γνωρίζει φυσικά πως οι γονείς του έχουν έρθει μια ημέρα νωρίτερα στη γαλλική πρωτεύουσα, πιστεύει ότι είναι όμηροι κάποιοι τρελού που έχει ανέβει στο αεροπλάνο τους! Άντε μετά να παίξει ποδόσφαιρο και να παραμείνει συγκεντρωμένος.

Παρόλα αυτά, το παιχνίδι ξεκινά με τον Ερίκ αναγκαστικά να προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, όμως το μυαλό του είναι στους γονείς του. Μπορεί να πετυχαίνει νωρίς το πρώτο γκολ του αγώνα, στη συνέχεια βέβαια κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και η ομάδα του ισοφαρίζεται.

Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ

Δεν είναι μόνο ο Καστέλ που έχει το μυαλό του περισσότερο στην αεροπειρατεία κι όχι στο ματς. Το ίδιο συμβαίνει και στις εξέδρες, με τον κόσμο να έχει αρχίσει να το συζητά και να αναρωτιέται. Οι γονείς του Καστέλ, όμως, βρίσκονται ήδη μέσα στο στάδιο και παρακολουθούν το ματς, όταν ξαφνικά αντιλαμβάνονται την παρεξήγηση που έχει δημιουργηθεί. Έτσι, κατεβαίνουν στα αποδυτήρια και εκεί γίνει η πρώτη συνάντηση με τον γιο τους. Αγκαλιές, φιλιά και φυσικά ανακούφιση.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν έχει καμία σχέση. Ο Καστέλ παίζει φανταστικά, θυμίζοντας τον παίκτη που λατρεύουν οι φίλαθλοι και παρά το γεγονός πως το σκορ μένει 1-1 μέχρι το τέλος, όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι από το θέαμα. Οι υπόλοιπες ημέρες περνούν με τον Ερίκ να βρίσκεται συνεχώς μαζί με τους γονείς του, αλλά και τον Παμπλίτο, ο οποίος “δένει” αμέσως με τους Καστέλ.

Η τελευταία δε εικόνα του κόμικ είναι εξαιρετική, καθώς και τα λόγια του πατέρα του Ερίκ, ο οποίος καταλαβαίνει πλέον πως ο γιος του έκανε την σωστή επιλογή στη ζωή του. “Παραδέχομαι ότι διάλεξε το σωστό δρόμο. Το ταλέντο του στο ποδόσφαιρο”, καταλήγει ο πατέρας του. Λόγια αληθινά που όταν τα λέει ένας γονιός έχουν ακόμα μεγαλύτερη σημασία…

 

Μην χάσετε το έκτο τεύχος του Ερίκ Καστέλ, με τίτλο “Το μυστικό του Παμπλίτο”, στο Έθνος της Κυριακής που κυκλοφορεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.

KI ΑΛΛΟΣ ΚΑΣΤΕΛ

Ερίκ Καστέλ #4: Ο ημιτελικός
Ερίκ Καστέλ #3: Η αποβολή
Ερίκ Καστέλ #2: Η ρεβάνς
Ερίκ Καστέλ #1: Ο Ερίκ και οι Παμπλίτος