ΒΙΒΛΙΟ

Το νέο graphic novel για τη ζωή του Nick Cave

Σε λίγες μέρες το 'Nick Cave, Mercy On Me' θα βρίσκεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία και εμείς ρίχνουμε μια ματιά στις σελίδες του. 

Ο Nick Cave είχε την τύχη να αναδειχθεί νωρίς, πρώτα με τους Boys Next Door και ύστερα με τους Birthday Party, που αποτελούσαν συνέχειά τους, δύο σχήματα που έβαλαν δυναμικά την Αυστραλία στον χάρτη της post-punk σκηνής και μέσω των οποίων διέδωσε την εικόνα του τραγουδιστή με τα μαύρα μαλλιά που έπεφταν πάνω στο χλωμό του πρόσωπο.

Αλλά αυτοί με τους οποίους έλαμψε ως δημιουργός και τραγουδιστής ήταν οι Bad Seeds, που η πλούσια δισκογραφία τους τον εδραίωσε ως εκφραστικό εξερευνητή της αγάπης, της βίας, του θανάτου και του θρησκευτικού συναισθήματος.

Παράλληλα, του προσέδωσε μια πιο σκοτεινή χροιά, η οποία αποτυπώθηκε μοναδικά στα ‘Φτερά του Έρωτα’ του Wim Wenders (1987), στη σκηνή με τη συναυλία των Bad Seeds στο Βερολίνο.

Πιο πρόσφατα, αναδείχθηκε επίσης αξιόλογος συνθέτης soundtracks (που γράφει συνήθως μαζί με τον Warren Ellis), ενώ κατά καιρούς τον έχουμε συναντήσει και ως ηθοποιό, συγγραφέα ή και σεναριογράφο ταινιών.

Να γίνω κάποιος, να γίνω κάτι. Να βγω απ’ το σκοτάδι στο φως. Να γίνω ήρωας, επαναστάτης… Ένας δημιουργός κόσμων. Ένας ροκ σταρ. Να κάνω μουσική που να πονάει. Που να είναι επικίνδυνη. Σαν όπλο γεμάτο σφαίρες.

To νέο graphic novel ‘Nick Cave, Mercy on me’ από την πένα του διάσημου Γερμανού κομίστα Reinchard Kleist με τη βιογραφία του μεγάλου μουσικού, στιχουργού και συγγραφέα Nick Cave και ήρωες εμπνευσμένους από τους στίχους των τραγουδιών του, θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο από τις εκδόσεις Ηλίβατον και Οξύ. Την μετάφραση από τα Γερμανικά έχει κάνει ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης.

Το ευρηματικό πορτρέτο ενός μοναδικού, ιδιοφυούς και συναρπαστικού καλλιτέχνη, με οδηγό τους ήρωες και τους στίχους των τραγουδιών ‘Folsom Prison Blues’, ‘Shivers’, ‘Jangling Jack’, ‘Pleasure Is The Boss’, ‘Junkyard’, ‘King Ink’, ‘A Dead Song’, ‘Love Letter’, ‘Cabin Fever’, ‘Mutiny In Heaven’, ‘Tupelo’, ‘Swampland’, ‘The Mercy Seat’, ‘Mercy’, ‘Hallelujah’, ‘Red Right Hand’ και ‘Higgs Boson Blues’.

To βιβλίο κυκλοφορεί φέτος ταυτόχρονα σε πολλές χώρες με αφορμή τα γενέθλια των 60 χρόνων του μουσικού και σε λίγες μέρες θα βρίσκεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Η κυκλοφορία του βιβλίου έχει την τύχη να προηγηθεί λίγων ημερών της  μεγάλης συναυλίας του Nick Cave και του συγκροτήματος του Bad Seeds που θα γίνει στην Αθήνα στις 16 Νοεμβρίου.

INFO

Tίτλος: Nick Cave, Mercy on me

Εικονογράφηση: Reinhard Kleist

Σελίδες: 336

Mετάφραση: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης

www.reinhard-kleist.de

nickcave-comic.com

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Nick Cave πιο εύθραυστος από ποτέ