ΒΙΒΛΙΟ

Ένα νέο παραμύθι του Tolkien από τη Μέση Γη έρχεται σε λίγους μόλις μήνες

Είσαι έτοιμος για τη μεγαλύτερη μάχη της Μέσης Γης που δεν γνώριζες;

Όπως συμβαίνει με όλους τους πραγματικούς θρύλους, o J.R.R. Tolkien θα ζει για πάντα. Ούτε μία αράδα να μην είχε ανακαλυφθεί μετά τον θάνατο του συγγραφέα, η επιρροή του έργου του θα ήταν η ίδια. Μνημειώδης.

Στα 126 του ωστόσο, εξακολουθεί να δίνει. Μετά την περσινή κυκλοφορία του ‘Beren and Luthien’, αυτό το καλοκαίρι, με τη βοήθεια του γιου του Christopher που έχει κάνει την επιμέλεια και σε άλλα γραπτά του πατέρα του συνεχίζοντας την παράδοση της συμβολής του από τα παιδικά του χρόνια, θα δημοσιευθεί η «πρώτη πραγματική ιστορία από τη Μέση Γη» όπως την ονόμασε ο δημιουργός της.

Το ‘The Fall of Gondolin’ γράφτηκε από τον Tolkien όσο ανάρρωνε στο νοσοκομείο μετά τη Μάχη του Σομμ. Η ιστορία αφορά την όμορφη, μυστηριώδη πόλη του Gondolin που όπως προδίδει ο τίτλος έπεσε θύμα σκοτεινών δυνάμεων. Του Morgoth, συγκεκριμένα, που εναντιώνεται στον προστάτη της πόλης και των ξωτικών Noldor που ζουν σ’ αυτήν, θεό Ulmo. Η μάχη αυτή θα είναι η μεγαλύτερη που έχουμε διαβάσει έξω από τη βασική τριλογία. Μπορείς να περιμένεις Balrogs, δράκους, orcs και έναν διστακτικό ήρωα που μετατρέπεται σε αυθεντικό ήρωα στο πρόσωπο ενός Ανθρώπου ονόματι Tuor.

Σε άλλα τολκινικά νέα τώρα, η σειρά που ετοιμάζει το Amazon συνεχίζει να ανοίγει τα χαρτιά της. Σε συνέχεια των πρώτων ανακοινώσεων, γνωρίζουμε επιπλέον τα εξής:

– Το Amazon έχει δεσμευθεί για 5 σεζόν.

– Το δίκτυο είναι ανοιχτό και σε spin-off.

– Εάν ο Peter Jackson το θελήσει, η πόρτα του executive producer είναι ανοιχτή.

– Είναι πολύ πιθανό η δημιουργία των δαχτυλιδιών να γίνει μέρος της σειράς.

Πηγή: The Guardian

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Η σειρά ‘Lord of the Rings’ θα παρουσιάσει τη Μέση Γη που δεν είδες