ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

6 ίδιες σκέψεις για κάθε διαφορετική μέρα με αφορμή έναν κάφε

Το νέο σποτ του Nescafé μας άνοιξε την όρεξη όχι μόνο για μια κούπα καφέ, αλλά και για ζωή.

Αν το νέο διαφημιστικό σποτ της Nescafé, ‘Κάθε μέρα Ξεκινάμε τον Κόσμο’, είχε ένα τραγούδι για μουσικό χαλί, τότε σίγουρα αυτό θα ήταν το ‘First Day’ του Timo Maas.

”It’s the first day of the rest of your life”, λέει το ρεφρέν του τραγουδιού και το προαναφερθέν σποτ μας δείχνει πόσο μοναδικά ίδια είναι η κάθε μέρα της ζωής μας.

 

Διάβασε έξι ακόμα σκέψεις που μπορούν να περάσουν απ’ το μυαλό σου με αφορμή το συγκεκριμένο σποτ:

> Εσύ μπορεί να ξύπνησες πριν από λίγο, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους τους ανθρώπους του πλανήτη. Ούτε καν για τους ανθρώπους γύρω σου. Όσο εμείς κοιμόμαστε, κάποιοι εργάζονται, κάνοντας μάλιστα δουλειές που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα μας, όπως αυτή του barista του γιατρού και του κτηνοτρόφου.

> Είναι μαγικό το πόσο επαναλαμβανόμαστε. Μπορεί κάθε μέρα να είναι διαφορετική, τόσο ημερολογιακά όσο και από άποψη εμπειριών, ωστόσο υπάρχει μια μεγάλη λίστα σταθερών ενεργειών που επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα, σχεδόν πάντα την ίδια ώρα. Ο καφές αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα.

> Ο καφές μας ενώνει. Είτε πίνεις είτε όχι καφέ, το συγκεκριμένο ρόφημα έχει διεισδύσει τόσο βαθιά στην ανθρώπινη κουλτούρα που μια κούπα / ποτήρι / φλιτζάνι καφέ μας κάνει να νιώθουμε τα ίδια συναισθήματα, παρόλο που μπορεί να βρισκόμαστε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά ο ένας από τον άλλο.

> Όσα χρόνια και αν περάσουν κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά. Μπορεί τα τελευταία χρόνια η ανθρωπότητα να έχει κάνει τεχνολογικά και επιστημονικά άλματα, ωστόσο η γη, ο ουρανός και η θάλασσα δεν θα σταματήσουν ποτέ να μας γοητεύουν, αποτελώντας ταυτόχρονα πηγή ζωής για όλους μας.

> Ο άνθρωπος είναι μία κόκκος άμμου στο σύμπαν. Όσο, εύλογα, ανθρωποκεντρική και να είναι η κοινωνία μας, μια απλή παρατήρηση της φύσης μας δείχνει πόσο περαστικοί είμαστε από αυτό τον κόσμο. Ζωντανοί οργανισμοί υπήρχαν πολύ πριν την εμφάνισή του ανθρώπου και θα υπάρχουν μετά την, νομοτελειακά βέβαιη, εξαφάνισή μας.

> Αύριο είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωής σου. Οπότε δεν μπορείς να υποκρίνεσαι ούτε ότι είναι πολύ αργά ούτε πολύ νωρίς για να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο.

Sponsored by Nescafé